Кефали на затворен водоем

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кефали на затворен водоем

Мнение от chopara »

nas написа:Аз също много се интересува от темата, но според мен няма някакви тънкости и чалъми.
Мога да споделя моя скромен опит от тази година на яз. Елешница. Всички кефали, които хванах тази година са на въртящи блесни Мепс и Моска до номер 2, винаги ударите ми бяха в различни заливчета и ръкави. Местата бяха сравнително плитки с песакливо дъно и без естествени укрития. Проводката ми беше равномерно водене. Екземплярите, които хванах бяха дребни до 200-300гр.
ООО там има и доста по-едри екземпляри които съм виждал от моста, когато се изплюеш от там шума ги привлича и се показват, но са много плашливи и трудно се прекарват. Иначе дребните си излизат, и на този язовир както и на Горен Чифлик излиза доста повече кефал от колкото р. Камчия.
кьоркефали
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

Абе колега Chopara , къде е този язовир Горен Чифлик? Да нямаш впредвид яз Пчелник, щото аз не сам чувал там да има кефал... :| :|
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами в тоя ред мисли на мен ми е направило впечатление че почти нема водоем в БГ в който да нема кефал ама не на всекъде се фаща и тъй !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Я да се включа и аз, че не съм писал отдавна :D
Миналата година ми беше най-силна на кефал, като брой риби за излет- говорим за спинингов риболов.
Има го естествено и в реки, и в язовири, баластриери .....и тн. Най-големия ми беше на язовир Кърджали - около 1,7 кг.

На река Искър имах случка прецедент за мен в улова на кефал с изкуствени примамки:
Октомври месец ранния следобед се поразходих и си набелязах един обнадеждаващ вир. Сложих едно 3гр. воблерче - потъващо.
За 2,5ч. без да се местя повече от 10-15 метра по брега имах 33 кефала между 100 гр. и 700 гр. Имах удар почти на всяко хвърляне. Представете си развъдник за пъстърва само че пълен с кефали :shock: нещо такова беше. До сега не ми се беше случвало та викам да споделя :D Такава активност не бях виждал, още повече че по едно време спрях и да се крия и се изтъпаних на брега в цял ръст, но и това не ги притесни рибоците по никакъв начин.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

ficho написа:Абе колега Chopara , къде е този язовир Горен Чифлик? Да нямаш впредвид яз Пчелник, щото аз не сам чувал там да има кефал... :| :|
Не язовира се намира след с. Горен чифлик но е много малък и пътя е доста лош до там. По едри кефали има на Елешница поне според мойте наблюдения но последно време го пълнят много и брега трудно се обхожда
кьоркефали
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

ами тогава има ли смисъл да ходя до там :?: :roll: А до колкото яз Елешница наистина има доста дребни кефалчета, които се вадет на спининг :wink: :wink: chopara
хищника
новобранец
новобранец

Мнение от хищника »

За яз.Голям Беглик най-големия ми уловен преди 3-4 г. около 3 кг. миналата година 2,5 кг. десет години назад съм изучавал навици те им.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

ficho написа:ами тогава има ли смисъл да ходя до там :?: :roll: А до колкото яз Елешница наистина има доста дребни кефалчета, които се вадет на спининг :wink: :wink: chopara
Един ден върви друг не, има смисал само да уцелиш деня :D
кьоркефали
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Колеги! Затворете очи и си представете затворения водоем като една голяма затворена................................................................................................................................................................................река! Дето не тече....
В една река дзверове са на най кришното место! Начи там са и в затвореното.
Унудвал съм бая "затворени" гьолове с ГОЛЕМ успех прилагайки речни похваати(верно, ползвам си проходилка), ама да знаете там са в драките! Намерете драките над и под водата-там са
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

На един язовир съм ловил кефали на разлято и плитко място с задоволителен успех на булдо, но мухата трябва да е плаваща за д пори водата.
кьоркефали
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

В драките е естествено :D

Изображение

Изображение
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

абе ас кат гледам колко клони има във водата не се ли закачаш много? :?: :wink: иначе е наистина логична да са в драките :wink:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Закачат се естествено :lol:
То без това не може, ама и рибки се закачат и това е най-важното :D
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

някой да има прясно инфо за яз. Елешница или Цонево? :roll: :roll:
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »