Лодки

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Лодки

Мнение от rytmiks »

Мислия да си купиа лодка Уфинка 21 ако накой има впечатление от тези салове нека даде накоиа и друга препоръка :smt026
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз ти препоръчвам да си купиш НЕпотъвашта :D !

Сега сероозно...лодката е руска и не е от най-надеждните но зависи за какво ти трябва разбираш ли ?

Трябва да кажеш за какво ти трябва а ако незнаеш си помисли и ще разбереш !

Реално погледнато хубава лодка с мотор която е невъзможно да потъне може да ти се стори много но не пада под 3 бона за къса лодка и малък мотор...

Ся може някай де ме критикува но...кво да направя :D !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rytmiks »

Ами например предното лато бах на Стамболииски и ловихме костур от лодка голам кеф,но беше пласмасова . Хубавото на гумените е че я свиваш в колата и хайде на язовира,другата ти трабва ремарке то далга и широка,докато стигнеш да потопиш въдиците то сте мракне та от тази гледна точка ...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Прочети тази тема ще научиш доста работи !

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=2832&start=0

За голям язовир ти трябва стабилна лодка а за 2ма души 3 метрова е достатачна даже ще ви е много най добре с алуминиево дъно но са твърде скъпи а и такава лодка с гребла в този голям язовир ще се измъчите яката затова е препоръчително с мотор а една такава лодка с мотор ще отидат доста пари...повече от колкото си мислиш може би :( !

Представиси че си с гребла лятото на 400 метра и най близкия бряг до тебе тъкмо си хванал пазажа кустур и си се съсредоточил да ловиш кустура а над тебе едни черни облаци тогава става страшно...най вероятно няма да излезеш навреме преди да потъне лодката :( !
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rytmiks »

ммммм дааааа май има доста истини в думите ти ...... май сте помислия преди да купувам
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

И аз така мисля !

Аз ще си купувам лодка също Май месец и аз така като тебе отначало си мислех да си купя от 300-400 лева ама като разбрах как седят нещата работите отидаха над 5000 хиляди + сонар ;) !

Задавай си въпросите не се притеснявай каквото те интересува в момента съм доста в час с тая тема защото дълго време и аз разпитвах и разучвах мога да те упътя и към доста сайтове ...
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rytmiks »

лошото е че немога да заделя толкова много пари , и затова съм се спрял на този вид лодки , все пак дали ще могат двама човека да замятат спокойно от нея
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Товароносимост 230 кг

Това е важния фактор иначе все някак си ще се набутате :D !

Трябва да стигне според мене за 2ма души при положение че не превишавате товароносимоста !

Ако сте 2ма души по 80 кила е 160 и като носите багаж 20 кила става 180 така е приемливо макар и лодката да стане тромава но е възможно обаче ако сте двама по 100 кила с багажа ви е 20 кила и ако не сте я напомпили хубаво пак ще потъне или ако капне 10 литра дъжд...аре тя няма да потъне точно на 230 кила ама стане ли 250 вече незнам така че 230 кила са прекалено малко за 2ма души !

Трябва да си прецениш сам !

Други въпроси !?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ucts_id=54

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=282

Напълно те уреждат ама много пари 3 бона някаде ще ти излезе но това е истинската непотъваща лодка :D !
badvan
новобранец
новобранец

Мнение от badvan »

kalkan4o, приветствам те за ентусиазма, с който съветваш човека, ... но не карай така гьотере :wink:
Руските гребни лодки и моторните западни лодки са съвсем различен клас продукти. Не можеш с лека ръка да отхвърлиш предимствата на руските "гуменетки". А те са много повече отколкото си мислиш.
Ще ти спомена няколко, подредени не по важност:
1. Нискобюджетни - достъпни са за всички. Да не мислиш, че ти като можеш да извадиш 5 бона за лодка и мотор е по силите и желанието на всеки?
2. Малки, компактни и мобилни - покриват необходимостите на риболовците в 90% от случаите. Носиш лодката в едната си ръка, разпъваш я или я сгъваш за няколко минути САМ!
3. Лесно се ремонтират с подръчни средства.
4. Почти не заемат място при съхранение
... т.н.
А по въпроса за използването. Плашиш човека с някакви си 400 метра в язовир :lol: Дали е необходимо да ти казвам (мисля че си наясно), че ако се поогледаш по морето ще видиш, че на 1 западна моторна лодка се падат поне 10 уфимки? Тези които ги ползват в МОРЕТО някакви самоубийци ли са?
Още много може да се говори по темата ...
И последно - изобщо не подценявам качествата и предимствата на западните моторни надуваеми лодки. Да, по-хубави са и по-надеждни. Но не всеки има нужда от такова превозно средство. И не всеки е готов да даде толкова пари, ДАЖЕ И ДА ГИ ИМА :!:
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rytmiks »

ей мерси много за изчерпателния поглед над тема лодки, на 1,2 04 на панаира ще взема накой сал и ще пиша впечатл :smt025 ения
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

kalkan4o написа: Представиси че си с гребла лятото на 400 метра и най близкия бряг до тебе тъкмо си хванал пазажа кустур и си се съсредоточил да ловиш кустура а над тебе едни черни облаци тогава става страшно...най вероятно няма да излезеш навреме преди да потъне лодката :( !
бре калканчо ти с лодка в язовир влизал ли си :?:

кво са 400м. аз за толкова ич нема да си хабим мотора

аз понякога нарочно е карам само на гребла да правя бицяпси :lol: :lol:
я чувствась себя очен хорошо
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Еми зависи от язовира ако си сомаджия може да влезеш и още навътре примерно на яз цонево има места където брега ти е на километър :D !

Бадване ти ако знаеш колко такива потъват лошо ще ти стане...поне баща ми използва такива гумени лодки доста и ми е разправял че точно тези руските не са от най надеждните все пак негов приятел се удави с една такава подобна уфимка ;) !
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Да не говориме ако искаш да направиш дълъг проход от единия край на язовира до някой остров или до там където няма път премерн 5 километра...просто забрави ;) !

Той не ми каза за какво му трябва точно и аз му предлагам това онова !
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

според колегата когато вали по 10л на кв/м ти си седиш и чакаш като овца да се напълни лодката :lol: :lol: :lol: ами гребеш с канчето и хвърляш зад борда бе калканчо :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”