Шарани на плувка !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Шарани на плувка !

Мнение от snegk »

Тези правила за сътезания не са критерий за риболов на плувка.Къде ще лежи отежнението си е проблем на рибаря,когато почнем да ходим по състезания тогава ще се съобразяваме с тяхните правила.От толкова дни мислене очаквах повече. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

След като се появиха близалките и се започна риболова с
тях на световните първенства Алън Скотърн реагирал,че това повече прилича на дънен риболов с щека.Не ползвам по-тежки плувки от 5гр и то за костур или бяла когато ловя с рибка.Не визирам ваглерите,там имам и 25 гр,но са +5гр.Според мен риболов с плувка може да се приеме до 10-12 гр.като в това число не влизат ваглерите,за да не се заблуждават колеги ,които не са наясно с утежненията им.Защо 10-12 гр,ами по простата причина ,че не съм, виждал по-голям от посочения грамаж и то са или подвижни или за риболов в река,по специално за болонеза.Трудно може да се опоредели закономерност с каква плувка трябва да ловим шарани с тях,всеки си е изградил собствен стил на ловенето им.Но ако трябва да говорим за класически риболов,мисля,че плувки до 5гр ще ни вършат работа.По-скоро темата трябва да се развива в друга насока,какъв монтаж ползвате при риболова му на плувка.А колегата IDA е прав ,че може с 10% да се лежи на дъното,но това е от международния правилник за състезания ,а ние не сме задължени да ловим, съобразявайки се с него.Някой може да му се види смешно,но шаран ловя и с дибери по 0.3гр,разбира се на по-плитки водоеми.Тялото на дибера е такова,че търпи да натоваря плувката с царевица и без това да ми се отрази пряко на носимостта и.Дано съм бил полезен по някакъв начин.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ида,в галериата ми имам снимки,на които държа и показвам шаранчета,които съм хванал не на бъркане/на ръце/ а с мачова пръчка и плувки от 0.75 до 3.5гр според времето и вятъра.Имам доста такива снимки,защото след всеки риболов си снимам улова.Не ги качвам всичките,защоно не искам да тормозя приятелите и колегите от форума и да ги карам да завиждат защото не всеки има възможност да лови шарани на плувка когато си пожелае.По разбираеми причини,не плащам когато ловя,защото немога сам на себе си да плащам.От 37 години ловя риба и ако мислиш че съм се трогнал от някакви правилници,или още утре ще взема да спазвам измишльотините на разни чуждоземни въдичари,да имаш да взимаш.аз съм научил всичко за риболова от дядо ми и баща ми/бог да ги прости/ и смятам че имам още да уча и го правя от колеги тук в форума които знаят какво правят,пишат и показват.Ти,не спираш да копираш и показваш разни мнения на хора,които са ми набори и не са ловили повече риба от мен,но се състезават и се събират да си измислят разни правила.правилата обаче са за тях,както казаха колегите преди мен а ние си имаме наша школа,която си е на ниво и повечето Маришки рибари са в пъти по-добри от някой чуждоземни въдичари,без тяхното оборудване и тарикатлъци.Ако поставим един състезател от вън и един обикновен наш рибар,едно до друго с обикновенни въдици и без разни измишльотини,гарантирам ти че просто световните шампиони ще ми ядат к.......а.За мен лекото си е леко и няма какво повече да се дръгнем и копираме разни правилници.Гюлета от над 15-20 грама и на горе просто не ги смятам за риболов на леко и това е.Няма как 20-30гр да е леко и стига сте изкривявали нещата на опаки.За какво ми е да слагам 30гр плувка и да ловя на изтичане и ли на задържане с твоите 10% от тежеста на дъното,когато същия ефект мога да го постигна и с 3 - 3.5 грамова плувка.Егати и малоумната работа,единственото нещо което може да е в плюс от някакъв такъв монтаж 30 + 20 гр/много лек/ е че можеш ако застанеш от страната на Мараша /на р.Марица/,да заметнеш и да изпратиш такъма в Карлово и еБаните,да търсиш пасажи с риба.Ай сиктир и 10те %,че ме заболя и главата от простотий !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:.От толкова дни мислене очаквах повече. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение Изображение Изображение

Кроки, аз викам повече да не коментираме тези неща. Изясни се работата, аз по-горе съм писал с до колко грама ловя и никога им праз ум ме ми е минавало да ползвам грамажи от типа на 20-30..... Аз повече няма да коментирам по този въпрос- за толкова дни, това можах да измисля :D :D :D
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Мерси на модератора :smt023
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

и мен ме кефи да ги хващам на плувка.моя начин е описан (нагледно)по-надолу в темата :D
Последно промяна от chanio на Пон Фев 09, 2009 11:06 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Чаньо,цял свят лови с дропери между основното утежнение и куката,това е някакъв нов модел утежнение за шаран :shock:
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

нов-стар тва е.
Последно промяна от chanio на Пон Фев 09, 2009 10:42 pm, променено общо 1 път.
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

chanio написа:метода е прост и работи доста добре.
:smt023 И аз използвам горе-долу същия!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз съм се бъзикал,когато съм на затворен водоем,и слагам ако плувката е 2.5 гр/пимерно/ двата грама точно под плувката и половиния грам на педя над кукичката.Плувката става доста чувствителна и си работи перфектно.Малко със замятането на точното място и далечина е проблем по някога но става.Много простотий и измишльотини съм правил и проби за да се отърва от вятъра или да направя шарана да не се притеснява от тежеста и т.н.Всичко е измислено и всичките начини са пробвани от милионите риболовци в света.Няма нещо което да не е проверено и ако работи,то се знае и научава.Ако не,просто си заминава в миналото и хората продължават напред.Редно е,когато говорим и пишем,да си казваме мнението и дали ще се хареса на някой,просто няма значение но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена.Всяко изкривяване,води до спорове и т.н.Нека всеки да вземе от това което сме написали всички,само тази информация,която би довела до успешен излет.Другото,да върви на майната си :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами то няма файда от тия съчми,те си имат друго предназначемие ,ама това е друга тема,неправилно е ,а и няма значение баща ти ли или дядо ти са го ползвали.Дроперите индикарат първото кълване,абе не ми се обяснява в тема която е за риболов на шаран на плувка.Виж поразрови се малко,че не ми се влиза в спорове за един неправилен монтаж,а и и ма редица други фактори,но за друга тема.Не съм срещал м онтаж основното утежнение да е под дроперите,не само аз а и много други запознати с риболова по-=отблизо.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

vasil hristozov написа:
butnik написа:Чаньо,цял свят лови с дропери между основното утежнение и куката,това е някакъв нов модел утежнение за шаран :shock:
:roll: Бутник , живота е щарен и няма стандарти, има въображение, така си му е свикнал колегата , така си лови.
Но и има правила.Аз слагам плувката под куката,какво ще кажеш за тоя монтаж.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Понякога , като ловя "на плувка" с директен телескоп, и аз слагам един-два малки дропера над основното утежнение, ама ги слагам чак над плувката 8)
Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ако линията е построена така-плувка,дропер(и),основна тежест,кука,,какво помага това? :?: ...според мен повече заплитания(при работа с макара).
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Колеги според мен е по-важно линията да не се движи прекомерно, отколкото как е изградена! Колкото по-опростена толкова по добре! Не си спомням да съм имал излети с еднакви монтажи, като се вземе предвид че условията винаги са различни!
Последно промяна от nikikati на Съб Фев 07, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”