Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Обиколка по Пернишките водоеми
- Николай Неделков
- учете се от него
Обиколка по Пернишките водоеми
Темата е по-скоро информационна , за да знаете къде да не ходите в близките дни по Пернишко
След снощния алкохолен маратон на Пернишко-Батановско-Радомирско-Русенско-Софийските рибари , приключил към 01:00 часа , в 05:30 бях на линия и настървен да скъсам бабушките и уклея.
Около 07:00 с баща ми бяхме на " Понтоните" на Лобош , на ей това място
Час и половина гледахме как рибата скача , но нямаше никакъв възможен начин да я накараш да кълве
Само Киро - собственика на кръчмата при понтона , беше решил проблема с една 10 метрова мрежичка за уклейчета
ама лошото е , че тия от Горското идват да си пият с него в кръчмето и им е през оная работа дали Кире пуска мрежичката или пък 5-6 цапала за пустия му уклей - ако не е едното е другото и така е всеки път
Не съм се разправял с него , защото все пак му ловиме в "двора" , така да се каже и не ми се щеше да си тръгвам със скандал. Има пълното право да не ни допуска да му минаваме през частната му собственост. Ама както и да е...
Имаше доста хора , но никой нищо не хвана. Поне видяхме изгрева:

В 8:30 тръгнахме към стената. Там имаше 2-ма човека и бяха хванали по 4-5 уклейки , но това за почти 2 часа.
От там тръгнахме към Арката при Свинарника. Имаше доста хора , но пълна скръб. Канала доста бърз и нивото на водата беше може би 40-50см над нормалното. Стояхме 30 минути , нито ни клъвна , нито видяхме някой да хваща.
Новата цел беше Арката , но на Помпената станция след с.Беланица.
На това място имаше 11 коли , като по всички възможни канали преброих над 30 тапи + 4-5 плувки на торен/бял.
И никой НИЩО
От там към топлата рекичка , която се влива в Арката.
Миналата година намерих едно място по рекичката , което беше пълно с кленове , но беше доста бистро и се плашеха при най-малкото движение. Е сега с една "чудотворна" захранка успях малко от малко да ги привлека на мястото , на което ловяхме.
Крайният резултат е 7 кленчета по 20-тина сантиметра. Ей таквиз хубавци

Много слабо се представих - само 2 клена и за капак ми се откачиха още 4
Баща ми хвана 5 + 4 слънчака. Моята некадърност я оправдавам с факта , че още не бях се фокусирал след водките
Но това място ме изненадва със всеки следващ път. Миналата година ловях там някакви странни риби - пупавци. Тази година през януари ловях мрени и кротушки , а сега кленове и слънчевки , като всеки следващ път няма от вида риба , който съм хващал на предния риболов
Мислех и утре да ходя на Червена могила за уклей , ама днес минах от там и като видях каква кочина е... буквално хвърлят един през друг. Не , че има много риба , ама е пълно с хора и шумотевица и се отказах 

След снощния алкохолен маратон на Пернишко-Батановско-Радомирско-Русенско-Софийските рибари , приключил към 01:00 часа , в 05:30 бях на линия и настървен да скъсам бабушките и уклея.
Около 07:00 с баща ми бяхме на " Понтоните" на Лобош , на ей това място

Час и половина гледахме как рибата скача , но нямаше никакъв възможен начин да я накараш да кълве

Само Киро - собственика на кръчмата при понтона , беше решил проблема с една 10 метрова мрежичка за уклейчета

Не съм се разправял с него , защото все пак му ловиме в "двора" , така да се каже и не ми се щеше да си тръгвам със скандал. Има пълното право да не ни допуска да му минаваме през частната му собственост. Ама както и да е...
Имаше доста хора , но никой нищо не хвана. Поне видяхме изгрева:

В 8:30 тръгнахме към стената. Там имаше 2-ма човека и бяха хванали по 4-5 уклейки , но това за почти 2 часа.
От там тръгнахме към Арката при Свинарника. Имаше доста хора , но пълна скръб. Канала доста бърз и нивото на водата беше може би 40-50см над нормалното. Стояхме 30 минути , нито ни клъвна , нито видяхме някой да хваща.
Новата цел беше Арката , но на Помпената станция след с.Беланица.
На това място имаше 11 коли , като по всички възможни канали преброих над 30 тапи + 4-5 плувки на торен/бял.
И никой НИЩО

От там към топлата рекичка , която се влива в Арката.
Миналата година намерих едно място по рекичката , което беше пълно с кленове , но беше доста бистро и се плашеха при най-малкото движение. Е сега с една "чудотворна" захранка успях малко от малко да ги привлека на мястото , на което ловяхме.
Крайният резултат е 7 кленчета по 20-тина сантиметра. Ей таквиз хубавци

Много слабо се представих - само 2 клена и за капак ми се откачиха още 4

Баща ми хвана 5 + 4 слънчака. Моята некадърност я оправдавам с факта , че още не бях се фокусирал след водките

Но това място ме изненадва със всеки следващ път. Миналата година ловях там някакви странни риби - пупавци. Тази година през януари ловях мрени и кротушки , а сега кленове и слънчевки , като всеки следващ път няма от вида риба , който съм хващал на предния риболов

Последно промяна от Николай Неделков на Съб Фев 07, 2009 4:15 pm, променено общо 1 път.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Обиколка по Пернишките водоеми
Отърва ми неделята,довечера може и да видя ретрото в Че. 

Все пак сте изкарали добре. Аз също бях на Арката към 7,30 до 9,00 часа нямах пипане и с моя кумец отидохме на платения на с Поцърненци. Захранихме и на петата минута се почна един уклей, а ма много дребен едвам пипа, бях с плувка 1,5 гр. и кука 18. До 14,00 часа направихме приблизително към 3 кг..На водоема в последствие дойдоха още две групи по двама колеги, като единият от тях извади и две червеноперки, като едната беше около 0,500 кг.В общи линии останахме доволни от доста активният уклей.
Инфо: Таксата е 5 лв. на пръчка, рибата не се плаща.
Инфо: Таксата е 5 лв. на пръчка, рибата не се плаща.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е пак сте фанали,я ич
,пък довечера ки спииш кът бебе

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво момче добре си се представил,упорствал си и си хванал някоя рибка! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Ники като се има впредвид в колко приключихме твоето си е постижени,браво.А и кленовете са си добри .
- Бисо
- сериозен играч

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
арно арно аз ако се задържи добро времето мисля другата събота да ги пробам каракудите там на мойто место

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- indalo
- фен клуб-скобар
Ники пак не си ни посрамил перничанците. Вчера- 4 водки, днес след упорство и рибки си хванал....

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Ееее...един по един откривате,а аз и не съм си помислил още...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бравос Ники,добре што издржаш под гас

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- научил се да хвърля
Браво Ники пак си се представил прилично.На Лобош не съм ходил чак от октомври месец.Много си го уважавам тоя язовир.