Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И аз открих, по традиция....на Душанци!!!!!
Re: И аз открих, по традиция....на Душанци!!!!!
Хубав излет,браво колега.
Хубав излет,браво колега 

-
- учете се от него
Дека, тръгнаха... ама ги придърпвах два часа с голямата прашка от средата на ръкава по футболна схема:dekata написа: .....Значи прословутите душански уклеи са тръгнали вече
1+2+3+4+1 ( от 50 метра горе-долу), до като ги вкарам в обсега на директните

- Николай Неделков
- учете се от него
Бива , бива
Много я уважавам тази риба. Особено в царевично брашно и с бира

Много я уважавам тази риба. Особено в царевично брашно и с бира

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
С какво хранехте и на какво ловихте?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него
Някакво светло на цвят"ЕСТИ", + 100гр разплути и полукакавидирали "бяли", добавени в негоdekata написа:С какво хранехте и на какво ловихте?

Много труден риболов, едно на ръка "придърпването" на уклеите в обсега на директните, отделно вятър и слънцето точно срещу нас..., ами и за капак сутринта в сумаутохата вместо седмица за бръз риболов съм хакнал в калъфа осмицата за толстолоби..... та заякнах, отделно дето "фитките"- 2:1

п.п. пропуснах да добавя, там в момента много трудно може да се лови с "мач", река Тополница в момента е огромна и на втичалото има страхотно течение; ако не се лови с директен, "болото" би било много по-доброто решение

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Фев 07, 2009 9:59 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Евала Бачо Илия!Важното е,че си открил сезона по подобаващ начин!

-
- разбира нещата
Браос Бачоууууууууууу
!!!!!!!!

- carpsliven2
- сериозен играч
Браво бе бачо Илия .. утрепал си ги
Пък за ЕСТИ'то ... тя е най хубавата българска захранка всички риби я ядът ... аз ползвам навсякъде само такава.. Разбираш им на върхарите

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- indalo
- фен клуб-скобар
Хубав риболовец, още по хубав репортаж от можещ колега.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
Колеги , да напиша и няколко думи за риболова на Душанци като цяло- водата е ледено студена и с температура не повече от 5-7 градуса. Тополница ( отсамното "ръкавче" на първата снимка, и пак отсамното на последната) е широка около 12-15 метра и със средна дълбочина около 1-1.5 метра.
От къде се взе тая водна маса... не знам. Днеска , малко след нас пристигнаха още 4-5 групи колеги ( предимно от София) и ако не е да са валат, то поне до някъде имах наблюдения за по 3-4 ситни уклейчета
От другата страна, там където може да се ходи с кола и е разкошно място за летувана, някъде нагоре в гората секът дърва за огрев, " на площ", свалят се с каруци и хиляди юнашки псувни на каруцарите дето и аз, някои от тях ги чувам само за втори или трети път за последните тридесетина години....
Имаше две коли и общо петима колеги оттатъка, с горе-долу десетина уклея.
Кога е създаден този път до язовира(от гарата до язовира)..., за какво е създаден..... сега за какво се ползва и после какво ще стане...., може само да се гадае
. Във всички случаи, това в което съм 100% сигурен е че северната страна на язовира, няма как да се подложи на тази простотия поне следващите тридесетина години......, не защото на някой не му се иска, а защото няма как да стане този номер, технически...
Та, така стоят нещата с Душанци в момента, уклея още не е "тръгнал" както трябва, но предполагам че до 2-3 седмици и ако за задържат тези температури за да се постопли и водата, ще почне да се храни и на най- непретенциозните за него, трапези

Кога е създаден този път до язовира(от гарата до язовира)..., за какво е създаден..... сега за какво се ползва и после какво ще стане...., може само да се гадае

Та, така стоят нещата с Душанци в момента, уклея още не е "тръгнал" както трябва, но предполагам че до 2-3 седмици и ако за задържат тези температури за да се постопли и водата, ще почне да се храни и на най- непретенциозните за него, трапези