Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Видове кльонкове

Мнение от Ivak »

Написах в предните страници за паркет, но никой не обърна внимание :lol:

Няма нужда от сушилни, чакане и т. н.

Купува се една връзка какъвто вид дървесина предпочитате първо качество и имате прекрасен материал. Няма чепове само сърцевина, сухо и лесно за обработка :wink:
За 20-30 лв ще имате 40-50 заготовки :wink:
Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

Кльонк предполагам че става от всякакъв материал, освен всичките твърди дървесини . Аз съм правил някой друг от алуминий и дрян. Понеже Кроки е пич и половина и си търсеше дървен матриал, а аз имам затова и му предложих това което имам .

За пари изобщо не става дума в случая, колега Ивак метни някоя снимка на кльонковете от паркет за по 5 минути да ги видим. Направата на дървен кльонк на мен ми отнема около 5-6 часа до завършен вид , до изваждането на звук около 30 минути :D . Инструментите които ползвам са- банцинг, виброшлайф, две пили и няколко размера шкурка ( 60- 500) .
Доставя ми голям кеф да ги правя , ама то по принцип ми е кеф да се занимавам с нещо .

Малко илюстрации, не са лакирани на снимките.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Джоко,браво бе пич,много са готини.А дано и да работят.Като гледам извивките,точно са си като тези руските,които миналата пролет си дялках по резерватите.Имат разлика обаче в петичките,които са направени както повечето колеги ги правят в България.Ъгъла обаче ме кефи и мисля че лесно ще вадят звук с тях дори и начинаещите кльонкаджий,само с малко тренировки.Кажи ми само,петичките много ли ги издълбаваш или съвсем леко са вдлъбнати навътре.А може би са равни,че на снимките,не мога много добре да ги видя и преценя :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ivak написа:Написах в предните страници за паркет, но никой не обърна внимание :lol:

Купува се една връзка какъвто вид дървесина предпочитате първо качество и имате прекрасен материал. Няма чепове само сърцевина, сухо и лесно за обработка :wink:
Абе един приятел ми се оплака че нещо нему излиза квадратурата на паркета а вие на кльонкове го правите. :lol: :lol:
Ивак от теси тесни летвички какъв кльонк ще излезне,трябва да са монолитни поне с размери 50/50/350мм.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Краси,как си бе приятел,никакъв те няма нещо.Да неси се приместил в друг форум или правиш серийно - кльонкове :?: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

Кроки вдлъбнати са, някой повече някой по малко- различни са.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Поборников написа:
Ivak написа:Написах в предните страници за паркет, но никой не обърна внимание :lol:

Абе един приятел ми се оплака че нещо нему излиза квадратурата на паркета а вие на кльонкове го правите. :lol: :lol:
Ивак от теси тесни летвички какъв кльонк ще излезне,трябва да са монолитни поне с размери 50/50/350мм.
Не е задължително да се прави кльонк от монолитен блок. В повечето случай ги правя от няколко части и то без да допускам компромис със здравината. Исках да покажа снимките на последния, но нещо ударих на камък с програмата и не мога да ви ги пусна!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Изображение

Този динозавър е от 1987 г :P а дори не е лакиран :D
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Сега е в заслужена почивка :lol:
Последно промяна от magiosnika--- на Пон Май 04, 2009 6:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Джоко написа:Кльонк предполагам че става от всякакъв материал, освен всичките твърди дървесини . Аз съм правил някой друг от алуминий и дрян. Понеже Кроки е пич и половина и си търсеше дървен матриал, а аз имам затова и му предложих това което имам .

За пари изобщо не става дума в случая, колега Ивак метни някоя снимка на кльонковете от паркет за по 5 минути да ги видим. Направата на дървен кльонк на мен ми отнема около 5-6 часа до завършен вид , до изваждането на звук около 30 минути :D . Инструментите които ползвам са- банцинг, виброшлайф, две пили и няколко размера шкурка ( 60- 500) .
Доставя ми голям кеф да ги правя , ама то по принцип ми е кеф да се занимавам с нещо .

Малко илюстрации, не са лакирани на снимките.
]
Браво, Джоко, справил си се чудесно :smt023
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Джоко написа:Кльонк предполагам че става от всякакъв материал, освен всичките твърди дървесини . Аз съм правил някой друг от алуминий и дрян..............

Много елегантни кльонкове бате...браво!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Изображение
Изображение

Един кривчо от вчера с голяма равна пачичка :lol:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Е те тея снимки ще ти ги гепят от някое списание-много са красиви,браво!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мерси! Тепърва ще го уча да хваща.Красотата е измамно понятие и трябва да се внимава с нея :wink:
Изображение

Този например не го сменям за никакви красиви :wink: За мен нещата са работещ-неработещ :wink:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Народецът се юрна на напудрените дървении,сякаш ще краси коледни елхи. Всъщност пропуснах,че май търговииката е основният елемент :lol: Нека да е лято :ANAL:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”