Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

ИАРА- ЗА и ПРОТИВ
Модератор: bobopeli
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ИАРА- ЗА и ПРОТИВ
Колеги,
Отдавна всеки от вас трупа впечатления от работата на агенцията.Всеки ден наблюдаваме какво става с рибните ресурси на страната и как се унищожават те!
Затова предлагам да изложите своите мнения и препоръки,своите виждания по въпроса !
Има ли нужда от нова институция,как да работи тя,как да се финансира и контролира,може ли и ние да се включим с помощ/вместо да звъним и псуваме/и още такива?
На какво ниво да работим и с кого,да искаме ли промяна в законите и как да стане това,да създадем ли инициативна група и пред кого да лобираме ?
Много въпроси,на които имаме интерес да намерим отговори !!!
Отдавна всеки от вас трупа впечатления от работата на агенцията.Всеки ден наблюдаваме какво става с рибните ресурси на страната и как се унищожават те!
Затова предлагам да изложите своите мнения и препоръки,своите виждания по въпроса !
Има ли нужда от нова институция,как да работи тя,как да се финансира и контролира,може ли и ние да се включим с помощ/вместо да звъним и псуваме/и още такива?
На какво ниво да работим и с кого,да искаме ли промяна в законите и как да стане това,да създадем ли инициативна група и пред кого да лобираме ?
Много въпроси,на които имаме интерес да намерим отговори !!!
Последно промяна от bat_boiko_nikolov на Нед Фев 08, 2009 11:25 pm, променено общо 1 път.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: ИАРА- ЗА и ПРОТИВ
Аз от една страна съм да ги има ...Но като се замисля дали с тях или без тях се същия К*р си е...
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм за тяхната работа да стане на норма ей тогава те ще почнат да си я вършат и визирам това примерно визмаме яз.Анотн Ивановци отиват 10-тина служителя и на всеки които са го проверили му записват номерчето на билета и тъка примерно получава едно левче...
Които е съгласен с мен нека каже няма да му се сардя
а също тъка си мисля,че наистина тези пари които ги даваме за билети трябва да отиват по предназначение а именно за зарибител а другата половина за заплатио на ИАРА смисал 50 % за зарибяване а другите 50% след проверка

Които е съгласен с мен нека каже няма да му се сардя

а също тъка си мисля,че наистина тези пари които ги даваме за билети трябва да отиват по предназначение а именно за зарибител а другата половина за заплатио на ИАРА смисал 50 % за зарибяване а другите 50% след проверка

Без риболов няма любов !
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това с номерата няма да мине-базата данни им е подръка и могат да си изфабрикуват колкото искат проверки !Колегите говореха за процент !!! Защо не ?!!! Яка бригада и по бързата процедура + конфискация на всичко свързано с бракониерството !
За заплатите имат пари бол-нашите билети,държавни субсидии,еврофондове и т.н.!Но и заплатите не са основния разход на ИАРА-както каза зарибител,превозни средства ,наеми,техника и много такива.Въпросът е ,че част /и то голяма /от тези пари се крадат по различен начин.То бели якички,то роднини ,то......ужас !
За заплатите имат пари бол-нашите билети,държавни субсидии,еврофондове и т.н.!Но и заплатите не са основния разход на ИАРА-както каза зарибител,превозни средства ,наеми,техника и много такива.Въпросът е ,че част /и то голяма /от тези пари се крадат по различен начин.То бели якички,то роднини ,то......ужас !
-
- разбира нещата
Ами според мен по ползотворен ще е разговора ако се включат и хора от ИАРА, за да кажат какви са им проблемите.
И те може би ще кажат "ние ги хващаме а те ги пускат" и навярно по-добре ще знаят защо браконерите не
биват подобаващо наказвани. Ако трябва да се иска промяна в някои закони то нека те се обсъждат от двете страни.
Та идеята ми е да се направи среща с представители на ИАРА и с представители на риболовците, да се набележат проблемите (проблемите които те срещат, които ние срещаме) после да се обсъдят (примерно във форума)
и тогава пак с ИАРА и после пред парламента за промяната на законите.
По въпроса дали да ги има или не (ИАРА). По добре да се пореформират малко и да станат по-действащи от колкото
отново всичко от начало.
Идеи във форума много трябва само да ги събере някой и да се обсъдят.
И не забравяйте не всички от ИАРА са корумпирани, тъпи или некадърни но има и такива.
Нашите хора са първите
И те може би ще кажат "ние ги хващаме а те ги пускат" и навярно по-добре ще знаят защо браконерите не
биват подобаващо наказвани. Ако трябва да се иска промяна в някои закони то нека те се обсъждат от двете страни.
Та идеята ми е да се направи среща с представители на ИАРА и с представители на риболовците, да се набележат проблемите (проблемите които те срещат, които ние срещаме) после да се обсъдят (примерно във форума)
и тогава пак с ИАРА и после пред парламента за промяната на законите.
По въпроса дали да ги има или не (ИАРА). По добре да се пореформират малко и да станат по-действащи от колкото
отново всичко от начало.
Идеи във форума много трябва само да ги събере някой и да се обсъдят.
И не забравяйте не всички от ИАРА са корумпирани, тъпи или некадърни но има и такива.
Нашите хора са първите
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разбира се идеята за агенцията /както и много други /е добра.И хора свестни има навсякъде .Еми тогава да почваме:
1.Да се обсъдят основните проблеми на рибовъдството на национална среща:
2.Да се изберат представители на риболовните дружества,които заедно със служители на агенцията да набележат мерки за решаването им:
3.Да се представи на министерството и НС петиция или предложение за решение на проблемите/например изборност на кадрите,външен контрол и др./.
1.Да се обсъдят основните проблеми на рибовъдството на национална среща:
2.Да се изберат представители на риболовните дружества,които заедно със служители на агенцията да набележат мерки за решаването им:
3.Да се представи на министерството и НС петиция или предложение за решение на проблемите/например изборност на кадрите,външен контрол и др./.
И на процент да ги направят пак ще е същата работа защото сигурно едва 1 %от написаните актове се събират.Просто трябва да се направи единна система за данаци глоби и такси както стана в КАТ докато не изчистиш всички сметки неможеш да направиш нищо друго /като да извадиш какъвто и да е документ/пък така като идеш да си платиш данака на апартамента или да си смениш личната карта или шофиорскара книжка и ти излезе че имаш наложена глоба заради някакво нарушение /било то и по закона за аквакултурите/плащаш и тогава ти вършат услуга в съответното ведомство .Иначе оправия няма
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- сериозен играч
Ще си позволя да напиша с няколко думи ,как се процедира в такива случаи в Испания.Gan4eff написа:И на процент да ги направят пак ще е същата работа защото сигурно едва 1 %от написаните актове се събират.Просто трябва да се направи единна система за данаци глоби и такси както стана в КАТ докато не изчистиш всички сметки неможеш да направиш нищо друго /като да извадиш какъвто и да е документ/
Ако те проверят по време на риболов съответните органи, и се окаже че нямаш риболовен билет,то се получава следната ситуациа.
Записват ти личните данни ,пишат ти акта- 300евро и си отиват.Като не забравят да ти напомнят ,че трябва да се изнесеш от мястото по най-бързият начин.
До тук добре ,викаш си пари не ми взеха само някакъв хвърчашт лист ,абе я да го духат.Да ама не.
Минава известно време и получаваш писмо,в което ти напомнят че трябва да платиш съответната глоба.
Хвърляш писмото ,и на тези които са ти го изпратили им казваш да си е..т маиката.От тук натам започват мъките.
Решаваш да си купиш нещо ама парите не стигат,отиваш в банката и искаш кредит, но банковиат служител вкарва данните ти в компютара ,и с усмивка на лице ти казва че имаш неплатена глоба ,и немогат да ти отпуснат кредит докато не си платиш глобата.
Свършила ти е годишната застраховка на колата и трябва да я платиш.-Не можеш да я платиш , защото имаш неплатена глоба.Абсолютно на всякъде са ти сложили черна точка, и няма измъкване докато не платиш глобата.
Просто така е изградена системата ,че сам трябва да отидеш и да си платиш тарикатлъка.Няма нужда от призовки ,полиця,преследвания и тн....
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Именно колега точно за това говоря че дрябва да има единна система към всички институции смисъл като ти напишат акт за незаконен риболов да ти излиза и в КАТ и в банковия регистър ,и в даначното и навсякаде докато сега не е така ако имаш неплатен данак на апартамент или вила спокоино можеш да си извадиш задграничен паспорт и да напуснеш Европа да речем
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубаво е,но повечето бракониери са без документи на водоемите !Значи трябва и полиция !
- Николай Неделков
- учете се от него
Не почнахте ли да влизате много на дълбоко...
Тая година има избори за парламент. Зависи кой спечели ще се променят нещата. Ако новия Министър-председател е много загрижен еколог може "Изпълнителната Агенция по Рибарство и Аквакултури" да стане "Министерство по Рибарство и Аквакултури" , не сте ли се замисляли
Айде да се види кой ще спечели , да направят промени , които със сигорност няма да са малко и тогава да мислиме какво ще оправяме. Нека не си правиме сметки без кръчмар
Тая година има избори за парламент. Зависи кой спечели ще се променят нещата. Ако новия Министър-председател е много загрижен еколог може "Изпълнителната Агенция по Рибарство и Аквакултури" да стане "Министерство по Рибарство и Аквакултури" , не сте ли се замисляли

Айде да се види кой ще спечели , да направят промени , които със сигорност няма да са малко и тогава да мислиме какво ще оправяме. Нека не си правиме сметки без кръчмар

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Работата не е чак толкова сложна ,нъжно е само една единна база данни която да е достъпна за всяка една институция която издава някакъв вид документ или услуга .Толкова пари дават за глупости спокойно могат да направат един единен регистър както е в щатите да речем .Не е кой знае колко сложно за една държава.
За. Поради просртата причина че и при малкото показни акций се върши някаква работа. Представете си липсата и на тозиМИНИМАЛЕН колтрол за какво щеше да става въпрос.Необходимоста от такава агенция е голяма, но и е неоходимо и промяна на манталитета ни.Винаги ми е излизало по изгодно да отида и да си купя риба,отколкото да си я хвана.АЗ обичам да ходя краи водоемите да си почивам.Дали ще хвана риба или не е без значение. Естествено е по пълноценна почиувка с добър улов. И тук идва ролята на ИАРА да опазва водоемите,даконтролира промишления и любитеския улов за да се съхранява едно богатство,което дава огромно удоволствие на хора като нас.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пак опираме за правенето на актове.
Ако имаш акта,и при нас е като в Испания.Базата данни работи отдавна.
Въпроса е,че никой не ги прави тези актове,или по друг начин да се изразя,може и да не искат да правят.
Колкото до това,че някой не си носи документа за самоличност,ако имат и по един полицай със себе си,ситуацията за нарушителя става кофти.
Ако имаш акта,и при нас е като в Испания.Базата данни работи отдавна.
Въпроса е,че никой не ги прави тези актове,или по друг начин да се изразя,може и да не искат да правят.
Колкото до това,че някой не си носи документа за самоличност,ако имат и по един полицай със себе си,ситуацията за нарушителя става кофти.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- CERRUTI
- сериозен играч
Да ме прощава автора,но само на мен ли ми се струва че темата е излишна-толкова е писано и дъвкано по въпроса че...но няма значение както са казали хората:мечтите са безплатни!