Патент

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Патент

Мнение от Станимир Христов »

Коелги интересува ме за да се патентова нещо в България какви са процедурите че хич не ми е ясно :) Замислил съм едно изобретение ама искам да се подсигуря и просто информативно някои ако е запознат и може да помогне...

И ако знаете като се патентова нещо в БГ важи ли за целия свят или?? има някаква интернационална практика дето се следва

Мерси много
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Патент

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

shristofff написа:Коелги интересува ме за да се патентова нещо в България какви са процедурите че хич не ми е ясно :) Замислил съм едно изобретение ама искам да се подсигуря и просто информативно някои ако е запознат и може да помогне...

И ако знаете като се патентова нещо в БГ важи ли за целия свят или?? има някаква интернационална практика дето се следва

Мерси много
Колега патентите важът за цял свят смисъл ти имаш ли си документа значи после може да съдиш които ти вземе изобретението без пробелм :)
а за това от къде се вадят мисля че се вадят по съдебен път но не съм сигурен
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има патентно бюро в София.Патентното ведомство ти правят документите,но затова незнам колко се плаща.Най-добре е да отидеш на място с изобретението но първо си подай документите и тогава че някой може да те изврътка и на другия ден да го има вече патентовано със стара дата :idea: :!: :idea: :!: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Благодаря за съветите на всички :)

Ако някои се сеща още нещо да добави

Мерси още веднъж
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bastardo »

Както казва Любо трябва да се регистрира в патентно ведомство. Преди време се интересувах по подобен въпрос и адвоката ме посъветва преди всичко да запечатам подробно описание и скици или предмета (ако е осъществимо) пред нотариус и след това да ходя в патентно. След това ако се наложи един ден лесно с този плик/пакет може да се докаже изобретението и кога е запечатано.

Поздрави!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Има патентно ведомство и във Варна,така,че може би и в Пловдив.И аз направих скица и се подписа и подпечата от нотариус,но да удостовери,че е го видял.Значи има изобретение и подобрение на нещо.Сумата няма да е малка,сигурно,аз затова спрях.Доколкото си спомням ми казаха,че за всяка страна в ,която искам да важи се плаща.И задължително Китай :lol: Може да съм позабравил нещо :roll:
А сега де? :roll:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Нещата са доста сложни и немогат да се обеснят във форума. Можеш да регистрираи "полезен модел" или "изобретение", "марка", "дизайн" и още много други, има над 100 различни класове за защита, зада важат за цял свят има други изисквания и т.н., затова като човек който има десетки патенти зад гърба си те съвенвам да се насочиш към юрист занимаващ се с патенти зада ти обясни нещата, да ти подготви документацията и т.н. Ако не познаваш такъв мога да те свържа с моя. Хонорарите неса високи особено когато нее фирма, а частно лице.

Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt023 Ето това е.За нула време се даде достатъчно информация и даже предложение за помощ.Колко е хубаво да имаш приятели,нали :smt023 :partyman: :supz:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”