Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Патент
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Патент
Коелги интересува ме за да се патентова нещо в България какви са процедурите че хич не ми е ясно
Замислил съм едно изобретение ама искам да се подсигуря и просто информативно някои ако е запознат и може да помогне...
И ако знаете като се патентова нещо в БГ важи ли за целия свят или?? има някаква интернационална практика дето се следва
Мерси много

И ако знаете като се патентова нещо в БГ важи ли за целия свят или?? има някаква интернационална практика дето се следва
Мерси много

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- сериозен играч
Re: Патент
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега патентите важът за цял свят смисъл ти имаш ли си документа значи после може да съдиш които ти вземе изобретението без пробелмshristofff написа:Коелги интересува ме за да се патентова нещо в България какви са процедурите че хич не ми е ясноЗамислил съм едно изобретение ама искам да се подсигуря и просто информативно някои ако е запознат и може да помогне...
Мерси много

а за това от къде се вадят мисля че се вадят по съдебен път но не съм сигурен

Без риболов няма любов !
- krokibg
- учете се от него
Има патентно бюро в София.Патентното ведомство ти правят документите,но затова незнам колко се плаща.Най-добре е да отидеш на място с изобретението но първо си подай документите и тогава че някой може да те изврътка и на другия ден да го има вече патентовано със стара дата

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
Благодаря за съветите на всички
Ако някои се сеща още нещо да добави
Мерси още веднъж

Ако някои се сеща още нещо да добави
Мерси още веднъж

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- Bastardo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Както казва Любо трябва да се регистрира в патентно ведомство. Преди време се интересувах по подобен въпрос и адвоката ме посъветва преди всичко да запечатам подробно описание и скици или предмета (ако е осъществимо) пред нотариус и след това да ходя в патентно. След това ако се наложи един ден лесно с този плик/пакет може да се докаже изобретението и кога е запечатано.
Поздрави!
Поздрави!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
- Моряка
- кандидат преподавател
Има патентно ведомство и във Варна,така,че може би и в Пловдив.И аз направих скица и се подписа и подпечата от нотариус,но да удостовери,че е го видял.Значи има изобретение и подобрение на нещо.Сумата няма да е малка,сигурно,аз затова спрях.Доколкото си спомням ми казаха,че за всяка страна в ,която искам да важи се плаща.И задължително Китай
Може да съм позабравил нещо 

А сега де? 

Нещата са доста сложни и немогат да се обеснят във форума. Можеш да регистрираи "полезен модел" или "изобретение", "марка", "дизайн" и още много други, има над 100 различни класове за защита, зада важат за цял свят има други изисквания и т.н., затова като човек който има десетки патенти зад гърба си те съвенвам да се насочиш към юрист занимаващ се с патенти зада ти обясни нещата, да ти подготви документацията и т.н. Ако не познаваш такъв мога да те свържа с моя. Хонорарите неса високи особено когато нее фирма, а частно лице.
Успех!
Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!