Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шарани на плувка !
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Шарани на плувка !
Ами то няма файда от тия съчми,те си имат друго предназначемие ,ама това е друга тема,неправилно е ,а и няма значение баща ти ли или дядо ти са го ползвали.Дроперите индикарат първото кълване,абе не ми се обяснява в тема която е за риболов на шаран на плувка.Виж поразрови се малко,че не ми се влиза в спорове за един неправилен монтаж,а и и ма редица други фактори,но за друга тема.Не съм срещал м онтаж основното утежнение да е под дроперите,не само аз а и много други запознати с риболова по-=отблизо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Но и има правила.Аз слагам плувката под куката,какво ще кажеш за тоя монтаж.vasil hristozov написа:butnik написа:Чаньо,цял свят лови с дропери между основното утежнение и куката,това е някакъв нов модел утежнение за шаранБутник , живота е щарен и няма стандарти, има въображение, така си му е свикнал колегата , така си лови.
-
- учете се от него
Понякога , като ловя "на плувка" с директен телескоп, и аз слагам един-два малки дропера над основното утежнение, ама ги слагам чак над плувката 

Ако линията е построена така-плувка,дропер(и),основна тежест,кука,,какво помага това?
...според мен повече заплитания(при работа с макара).

- nikikati
- ще става разбирач
Колеги според мен е по-важно линията да не се движи прекомерно, отколкото как е изградена! Колкото по-опростена толкова по добре! Не си спомням да съм имал излети с еднакви монтажи, като се вземе предвид че условията винаги са различни!
Последно промяна от nikikati на Съб Фев 07, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И това е линията която не се движи ,налиnikikati написа:Колеги според мен е по-важно линията да не се движи прекомерно, отколкото как е изградена! Колкото по-упростена толкова по добре! Не си спомням да съм имал излети с еднакви монтажи, като се вземе предвид че условията винаги са различни!

Последно промяна от butnik на Съб Фев 07, 2009 5:56 pm, променено общо 2 пъти.
-
- разбира нещата
кроки прав си че поомазахме тамата
Последно промяна от chanio на Пон Фев 09, 2009 10:49 pm, променено общо 2 пъти.
- krokibg
- учете се от него
Много оризелихме темата ама нека да вземем и да разтълкуваме понятието "ПЛУВКА" и тогава да продължаваме.Убеден съм че и за това няма да има консенсус и ще се ивадят още стотици доводи за и против едно или друго твърдение !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
nikikati написа:Колеги според мен е по-важно линията да не се движи прекомерно, отколкото как е изградена! Колкото по-упростена толкова по добре! Не си спомням да съм имал излети с еднакви монтажи, като се вземе предвид че условията винаги са различни!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А къде съм писал,че ловя със сложни монтажи,един дропер над повода и основно утежнение,а намека ми беше,че няма смисъл от съчми над основното,а пък ти ако искаш си сложи и коледна украса.А,ако е плитко даже групирам всичко на едно място и лежа с половината повод на дюшемето.Лови си както знаеш,но такъв монтаж повтарям-no exsiste.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Колега chanio, дай ни едно логично и разумно обяснение....защо е нужно да се слага дропер над основното утежнение и е ли дропер той в този случай....и да се съгласяваме с теб.
Иначе риба се лови и с прободена с клечка за зъби коркова тапа, разплетено от гъбичка за чинии влакно и накривена топлийка, но е ли това правилно?

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
butnik написа:И това е линията която не се движи ,нали.,аз също слагам над плувката при вятър и при риболов с ........

Точно за това става дума

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Резултати от риболови с лийдкор, също съм поствал но в други теми ( за едри платики и за шаран, на плувка). Разбира се всичко това се обезсмисля, ако на дъното имаме 10гр подвижна тежест и горе имаме 3 гр. "плувка", но това не е "на плувка" и не е за тази тема

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Фев 07, 2009 9:45 pm, променено общо 2 пъти.
- nikikati
- ще става разбирач
Ето моите принципи базирани изцяло на личния ми опит:
Колкото по-близо до брега ловиме,толкова по-финна трябва да е линията ни. Ако времето е тихо е достатъчно едно вирбелче(осморчица без карабинка между линията и повода) вместо излишни утежнения. Така и най-плахото попипване ще бъде отчетено.
Ако нямаме резултат в близост и се налага да търсим шаранетата по-навътре би могло да се премине към по сериозни линия и утежнение. Там шарана при всички случаи е по-спокоен. Монтажи няма да обсъждам,защото всеки има индивидуално разбиране по въпроса и само ще "налея масло в огъня"!
Все пак ако използвате ваглер монтиран чрез вирбел бихте могли по всяко време да промените монтажа си!
Захранката и в двата случая трябва да е много хранителна и да не се прехранва след първоначалното захранване!Достатъчни са по топка,две през час,час и половина!
Колеги пак Ви казвам, че това са си лично мои наблюдения и не обвързвам никого с тях! Така че казвайте вашите и карайте нататък!
Наслука от мен!
Допълвам: При вятър не е нужно винаги да доутежняваме-достастъчно е да потопим върха на пръчката и по този начин да изолираме линията от вълните и вятъра!
И все пак търся шаро на плувка само когато на дъно е невъзможно-закачки,шавари и т.н. Дори тогава често предпочитам коричка хляб на куката без нищо друго-плувки,тежести и др.!
Колкото по-близо до брега ловиме,толкова по-финна трябва да е линията ни. Ако времето е тихо е достатъчно едно вирбелче(осморчица без карабинка между линията и повода) вместо излишни утежнения. Така и най-плахото попипване ще бъде отчетено.
Ако нямаме резултат в близост и се налага да търсим шаранетата по-навътре би могло да се премине към по сериозни линия и утежнение. Там шарана при всички случаи е по-спокоен. Монтажи няма да обсъждам,защото всеки има индивидуално разбиране по въпроса и само ще "налея масло в огъня"!
Все пак ако използвате ваглер монтиран чрез вирбел бихте могли по всяко време да промените монтажа си!
Захранката и в двата случая трябва да е много хранителна и да не се прехранва след първоначалното захранване!Достатъчни са по топка,две през час,час и половина!
Колеги пак Ви казвам, че това са си лично мои наблюдения и не обвързвам никого с тях! Така че казвайте вашите и карайте нататък!
Наслука от мен!
Допълвам: При вятър не е нужно винаги да доутежняваме-достастъчно е да потопим върха на пръчката и по този начин да изолираме линията от вълните и вятъра!

Последно промяна от nikikati на Нед Фев 08, 2009 9:44 am, променено общо 1 път.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- разбира нещата

за шаран ползвам втория.с една(както на снимката) или две съчми. перото може и да не е подвижно(според зависи)
вирбела с карабинката не го ползвам

Последно промяна от chanio на Пон Фев 09, 2009 10:55 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него