Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

нов модел - Tica Perseverer Match
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нов модел - Tica Perseverer Match
Колеги, току що съвсем случайно
закупих нов модел мач на Tica - PERSEVERER
Мача е 4,20, акция 5-25 гр., тегло 197 грама, цена 130 лв. Това ми е първия мач, така че не съм голям познавач, но мисля че пръчката е много, много, много добра
Възможно ли е да е толкова нов модел че да го няма на сайта: http://www.ticaglobal.com и гугъла също да не го е чувал, а в кварталния магазин да го харчат като топъл хляб по 130 кинта
Предполагам и вие не сте го чували, евентуално за някакви впечатления. Ако някой знае нещо да коментира, а за останалите ще е полезно инфо при избора на мач.

Мача е 4,20, акция 5-25 гр., тегло 197 грама, цена 130 лв. Това ми е първия мач, така че не съм голям познавач, но мисля че пръчката е много, много, много добра

Възможно ли е да е толкова нов модел че да го няма на сайта: http://www.ticaglobal.com и гугъла също да не го е чувал, а в кварталния магазин да го харчат като топъл хляб по 130 кинта

Предполагам и вие не сте го чували, евентуално за някакви впечатления. Ако някой знае нещо да коментира, а за останалите ще е полезно инфо при избора на мач.
нямам живарник
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: нов модел - Tica Perseverer Match
Имам го същият и съм доволен макар и да имам само 4-5 риболова с него.Мисля,че не си сгрешил в избора както и аз
Иначе го има в сайта на вносителя но е без цена още!
http://fishermanbg.com/articledetails.php?ArticleID=228

http://fishermanbg.com/articledetails.php?ArticleID=228
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Тика правят много добри мачове за парите си.Ще останеш много доволен! 

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Трета година ловя със мач на Tica и със всеки следващ риболов все по вече се кефя,защото просто не усещам че държа въдица в ръката си.
-
- разбира нещата
Страшен е тоз мач и аз вече съм със същия, но още несъм го пускал в действие.

- ivelin_1976
- разбира нещата
http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=199
Мисля, че за това става въпрос
Много добре изглежа. Да ти е честит и много успехи с новата придобивка
.
Мисля, че за това става въпрос

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мерси колега, това е мача, темата е малко старичка, от миналата година, като го купих го нямаше на сайта на Tica, после го добавиха.
Писал съм че акцията е 5-25 грама, а после видях че е 8-25 и му е малко трудно да изхвърля плувки по-леки от 2-3 грама. Други забележки нямам
Писал съм че акцията е 5-25 грама, а после видях че е 8-25 и му е малко трудно да изхвърля плувки по-леки от 2-3 грама. Други забележки нямам

нямам живарник
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Адаш,хвърляй ваглери с него и няма да ти е неудобен.Купи си от кристал ваглерите на Миди и ще видиш,че въдицата ще ти се прероди.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В събота бях пълно капо на язовир Огняново. Търсихме уклей или дребни бабушки, надявах се да има някакво раздвижване. Направихме петно, тип облък, със захранка за уклей и пострелях малко бял. Аз директен или болонезе нямам, така че се пробвах с въпросния мач. Повод 0,07 Шогун на Лазер, кука 18-ка на Гамакацу, обаче най-малкия ми ваглер е 2 грама. Активна риба нямаше, но дори и да е имало капризни, леки, февруарски бутания, с 2 грама плувка не съм ги осетил изобщо. До колкото знам в такава ситуация се слиза на грам и половина, грам, даже 0,75 грама плувка. Проблема обаче е че с мач със стандартна акция няма да мога да хвърлям толкова леки плувки. Сега разбрах защо на скоро колега търсеше мач с акция 2 грамаbutnik написа:Адаш,хвърляй ваглери с него и няма да ти е неудобен.Купи си от кристал ваглерите на Миди и ще видиш,че въдицата ще ти се прероди.

Има ли толкова леки ваглери, и дали ще мога с тях да стигна поне 10-15 метра дистанция с тая Tica с акция 8-25 грама.

нямам живарник
Ако утежниш ваглера правилно,не е проблем да отчиташ кълването и с 2 гр.Пробвай да разместиш утежнението по линията по различен начин.
Колега, ще ти кажа за един мой излет, преди почти месец, на Пясъчник. Там се разигра червеноперката , но кълвеше много капризно, почти неуловимо...исках да сложа лека плувка, но най -малкия ми ваглер беше 3гр.. Та и аз така се зачудих дали ще мога да замятам добре с по- лека плувка. Сложих такава от 1.5 гр и с голямо учудване разбрах ,че мога да замятам спокойно на нужната ми дистанция - около 10-15м. Друга подробност е, че духаше страничен вятър.. Мисълта ми беше, че е най-добре да опиташ и сам да прецениш. Забравих да спомена ,че мача ми е с акция 5-20гр. Поздрави.Има ли толкова леки ваглери, и дали ще мога с тях да стигна поне 10-15 метра дистанция с тая Tica с акция 8-25 грама
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Ицо, не се притеснявай да ползваш тежък ваглер. Щом дистанцията го изисква ще сложиш и по-тежък от 2-3 грама.hristotihov написа: Има ли толкова леки ваглери, и дали ще мога с тях да стигна поне 10-15 метра дистанция с тая Tica с акция 8-25 грама.
Нали отежнението ти напрактика балансира положителната плаваемост на плувката. Така, че нивелирай си прецизно ваглера и действай според дистанцията и търсената риба. За това са толкова различни видове и ваглерите и слайдерите - за да имаш реакция на различните комбинации от условия. Едно е да ти се налага да ловиш платика на дъното при 6-7 метра дълбочина и 30 метра дистанция, друго уклей на 30 м и дълбочина 1 метър. Това последното не си го пожелавам...

Ако пък и кълве... Още по-добре!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Адаш,за това пиша кристал ваглери на Миди,от тях има =0.8+0.5-1.6+1.2--2.4+0.8--2.4+1.2 --3.2+0.8ей от тоя род,по 3лв ли бяха нещо такова,мисля,че изобщо нямаш да имаш проблем,аз на Марица с моя мач 4.90-акцията му е 35гр си хвърлям спокойно 1.5гр.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Mерси, ще потърся нещо подобно: http://www.middytackle.com/products/?id ... 4&c=H&t=H2
нямам живарник
-
- разбира нещата
Колега както бях посочил по-горе и аз имам такъв мач на Тика. Просто нямаш проблеми с плувки от 1-2 гр............