Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Риболов с подвижна плувка
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Риболов с подвижна плувка
Може ли накой по вещ в този начин на риболов да понахвърля тайни,аз знам само 4е се прави възел на основното влакно да фиксираш дълбочината но това не пре4и ли при замятане ?
- kal4ev
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов с подвижна плувка
може и със силиконови стопери,но не пречи.тука е обяснено добре.рътмикс написа:Може ли накой по вещ в този начин на риболов да понахвърля тайни,аз знам само 4е се прави възел на основното влакно да фиксираш дълбочината но това не пре4и ли при замятане ?
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=31
и тука
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=41
- barutchiata ©
- Администратор
- петър власев
- разбира нещата
и аз така ако ще хвърлям от брега... но ако съм от лодка предпочитам стопер не се налага да притягаш конеца от време на времеbarutchiata написа:Аз лично предпочитам за стопер възел с конец.
докато конеца изобщо не пречи на линията при изхвърляне а стопера съм забелязал че оказва млко влияние на изхвърлянето
я чувствась себя очен хорошо
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги,забравете за всякакви там стопери,конци и ...........,взимате едно съвсем обикновено ластиче(от тия дето жените ги ползват понякога да си връзват косата с тях),режете парче от него и правите обикновен двоен възел с парчето ластик,като същото се връзва за основното влакно и след това се изрязват ненужните мустаци.Става супер стопер,който се самозатяга и които няма нужда да го притягате периодично
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- петър власев
- разбира нещата
-
- новобранец
- kal4ev
- вече хвърля и на тежко
в тая връзка,искам да попитам нещо.катри написа:нищо против силикона,аз просто казвам как да се спасим от положението :Д
Използвам монтаж за щука,с крайно олово и тапа отгоре,а посредата повод с вирбел.Та,когато тежеста е по голяма,винаги силиконовия стопер най отгоре ми се размества при замятането,водачите го преместват нагоре или надолу,а точната дълбочина е много важна за да стои изпъната линията в този случай.Някои има ли идеи за решение на проблема.Мисля че и с възелче ще става пак така.
Благодаря!