Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

нов модел - Tica Perseverer Match
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: нов модел - Tica Perseverer Match
Кристал на Миди и на мен ми е една от любимите серии. За река не съм ги пробвал, но на пролетните риби по плиткажите им се разказва играта...
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тая тема вече дебело я оспамихме
, така че аз продължавам да пиша тук ... по темата
Купих 4 вагледа на Middy и едно мачово влакно на Daiwa. Ваглерите са по 3,50 а влакното 10 лева, като в момента са с 20% отстъпка.

Ваглерите са:
2 + 0,6
0,8 + 0,8
0,5 + 0,8
0,5 + 0,5

Най-малкия беше 0,3 + 0,3, не са точно модела Crystal, но са подобни, разликата е в дебелината на антената. Кристала е с тънка антена, аз препочитам дебела антена, че съм малко късоглед
Пуснах ги в леген с вода. Държат се логично според грамажа си. Първия потъва почти до "ватерлинията" и би трябвало с още 0,6 грама да се балансира. Втория се изправя и потъва до средата, трябва да носи още 0,8 грама, а най-малките лежат и не могат да се изправят от собственото си утежнение.

Като ги търсих в Google видях че и други марки имат модели Crystal и Crystal Clear, примерно Drennan и Colmic, като това са предимно прозрачни ваглери.
Купих ги от магазин "Майсторски риболов", те се водят вносител на Миди, Дайва и др. За влакното още нищо не мога да кажа, надявам се скоро да го пробвам. Направи ми впечатление че колкото е по-марково едно влакно, толкова му е по-малък теста
Дайвата на 0,16 - 1,82 кг, а скоро си взех от същия магазин фидерово влакно Дреннан, бързо потъващо, с тест при 0,18 - 1,8 кг.

Друго което ми се стува странно е че влакното е мачово, казва се Match Winner, а не видях да пише "потъващо"

Бутник, мерси за съвета, прави впечатление високтото качество на изработката на ваглерите на Миди. Сега остава да им намеря вирбели за ваглер, имаше в магазина, но на цена 4,50 лева за два вирбела
, така че ще им закача обикновени вирбели - от едната страна вирбел от другата карабинка.
В магазина видях и модели куки за мач на Дреннан, Супер Мач или нещо подобно. Изненада ме формата им с доста издължено стебло (ухо), явно за да товарят повече стръв. Някой ползва ли такива куки, и каква трябва да е по "дефолт" формата на една мачова кука?

Купих 4 вагледа на Middy и едно мачово влакно на Daiwa. Ваглерите са по 3,50 а влакното 10 лева, като в момента са с 20% отстъпка.

Ваглерите са:
2 + 0,6
0,8 + 0,8
0,5 + 0,8
0,5 + 0,5

Най-малкия беше 0,3 + 0,3, не са точно модела Crystal, но са подобни, разликата е в дебелината на антената. Кристала е с тънка антена, аз препочитам дебела антена, че съм малко късоглед

Пуснах ги в леген с вода. Държат се логично според грамажа си. Първия потъва почти до "ватерлинията" и би трябвало с още 0,6 грама да се балансира. Втория се изправя и потъва до средата, трябва да носи още 0,8 грама, а най-малките лежат и не могат да се изправят от собственото си утежнение.

Като ги търсих в Google видях че и други марки имат модели Crystal и Crystal Clear, примерно Drennan и Colmic, като това са предимно прозрачни ваглери.
Купих ги от магазин "Майсторски риболов", те се водят вносител на Миди, Дайва и др. За влакното още нищо не мога да кажа, надявам се скоро да го пробвам. Направи ми впечатление че колкото е по-марково едно влакно, толкова му е по-малък теста

Друго което ми се стува странно е че влакното е мачово, казва се Match Winner, а не видях да пише "потъващо"

Бутник, мерси за съвета, прави впечатление високтото качество на изработката на ваглерите на Миди. Сега остава да им намеря вирбели за ваглер, имаше в магазина, но на цена 4,50 лева за два вирбела

В магазина видях и модели куки за мач на Дреннан, Супер Мач или нещо подобно. Изненада ме формата им с доста издължено стебло (ухо), явно за да товарят повече стръв. Някой ползва ли такива куки, и каква трябва да е по "дефолт" формата на една мачова кука?
нямам живарник
Вместо спец вирбели-ползвай най-малките номера на обикновенни..сйщата работа ще ти свършат 

Христо, тези дето си ги взел са добри, но са с дебели антени и са за по-едри и смели риби. Аз имах в предвид серията с тънки антени като тези тук. Те са имено тези с които ловя трудни и дребни риби в по-плитка вода. Относно вирбели имам няколко на Стонфо, но да ти кажа, използвам обикновени, най малките възможни, с обла карабинка. Това последното е много важно. Използвам стопер от конец с малко мънисто между вирбела на ваглера и възела и малко парченце шлаух(2-3) или най-малкия силиконов стопер над последната съчма, за да не я мести ваглера като пада в най-долно положение.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Като остареят ваглерите,говори, за тези прозрачните ,ти препоръчвам да ползваш конектор-вирбел мушнат в силиконов шлаух,че се чупят долу,където се закача вирбела.Няма смисъл да снимам моите,и ти и Хоби сте снимали достатъчно.А колкото до куките с по дълго стебло,не е само заради товаренето със повече стръв,а засичането явно е по-сигурно.Любимите куки ми са Дренан и Камасан,които и да ползваш за мач няма да сбъркаш,стига да подбереш правилната кука според рибите които ще се ловят.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Здравейте колеги! Имам един казус ... Искам да си купя мач въдица и съм раздвоен между Tica Perseverer и Trabucoo neox carp... Бихте ли ме съветвали по въпроса?
Tica Perseverer
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Как са след години отзивите за Tica Perseverer?
EXPERT Match 4.20m TICA, някой чувал ли е за тази сопа? Заслужава ли си парите (200ЛВ) ?
EXPERT Match 4.20m TICA, някой чувал ли е за тази сопа? Заслужава ли си парите (200ЛВ) ?