Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
Re: Видове кльонкове
Прав си колега, ако може да вметна само добрия външен вид с нищо не пречи на добрата работа на кльонка
. Според мен няма такова нещо като най-добрия кльонк или такъв с перфектната геометрия, всичко е много субективно . Кльонка или ти пасва/залепва или тепърва почваш да му свикваш , зависи с какво и как си свикнал и дали може да отвикнеш . Мога да чукам с всичко, с някой ми е по лесно с някой не толкова , пасне ли ти това е най-добрия кльонк за теб .
Мое виждане по въпроса, може и да бъркам , но това са ми наблюденията.

Мое виждане по въпроса, може и да бъркам , но това са ми наблюденията.
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Това за пасването е така,но не това имах впредвид.С всичките си кльонки вадя с лекота звук,но при някой резултатноста е различна
И само в течение на времето се разбира дали това е онова
И понеже изоставаме от животинките със сетивата ги оставяме те да определят дали сме на правата пътечка. Прави ми впечатление,че някои "спецове" с лекота раздават съвети по нета относно кльонките, което за мен е смешно.Според мен трябва да си пипнал и работил с тях за да си даваш мнението по въпроса.Може човекът да е направил чудесен кльонк,но самият той да не умее да го ползва.

Е те това алуминче ми един от първите кльонкове, не си спомням преди колко години съм го правил , но 11-12 си ги има одма.

По времето когато го правех бях толкова запален, че не можех да мисля за нищо друго, естествено нямах никаква представа какво правя. Петата си я изпросих с триста зора от най големия спец в града, исках да си купя кльонк от него, но нямал и нямал време да прави. Бръкна си в джоба извади въпросната петичка и ме нарита с думите '' е те това ти трябва, другото сам можеш да си направиш'' . Това му е историята, имал съм много кльонкове но този е Моя Кльонк , няколко пъти съм му преправял дръжката, корекции на ножа, презанитван е ...
Всеки друг го сравнявам с него, с всеки който съм си правил/имал съм чукал докато хване сомче и после в кутията,и пак си карам с Моя си. Нещо като първата любов, макар че първото си сомче го хванах на един купешки изпъкнал дървен , внос от незнам си къде . Алуминката е страшно лека, дуралуминий е 1,3 мм е ламарината, последно съм и замислил една плуваща дръжка от корк и си сядам на задника .
Хайде и малко лакирани дървении :

По времето когато го правех бях толкова запален, че не можех да мисля за нищо друго, естествено нямах никаква представа какво правя. Петата си я изпросих с триста зора от най големия спец в града, исках да си купя кльонк от него, но нямал и нямал време да прави. Бръкна си в джоба извади въпросната петичка и ме нарита с думите '' е те това ти трябва, другото сам можеш да си направиш'' . Това му е историята, имал съм много кльонкове но този е Моя Кльонк , няколко пъти съм му преправял дръжката, корекции на ножа, презанитван е ...
Всеки друг го сравнявам с него, с всеки който съм си правил/имал съм чукал докато хване сомче и после в кутията,и пак си карам с Моя си. Нещо като първата любов, макар че първото си сомче го хванах на един купешки изпъкнал дървен , внос от незнам си къде . Алуминката е страшно лека, дуралуминий е 1,3 мм е ламарината, последно съм и замислил една плуваща дръжка от корк и си сядам на задника .
Хайде и малко лакирани дървении :
- makari
- научил се да хвърля
Браво,супер изглеждат.
При теб тайна ли е как слагаш картинката.
Който не е учил започва да учи другите.
makari написа:Браво,супер изглеждат.
Не е тайна колега, с черното нещо от последната снимка, открих топлата вода за пореден път

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бях е забравил тази тема
Ей ги моите грозилища, но за по 5 мин толкова

Ей ги моите грозилища, но за по 5 мин толкова

Ивак то това заготовка бе бате , от тук насетне засичай .
- magiosnika---
- научил се да хвърля

Последно промяна от magiosnika--- на Пон Май 04, 2009 5:57 pm, променено общо 1 път.
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:55 am, променено общо 1 път.
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Това за абсолютно същия няма как да станеDiman написа:Магьосник, от мене имаш едно "БРАВО!" А ся вече млекото стана на масло. И аз избачках абсолютно същия, но с друга дръжка. В момента съхне. После пак шлифоване и пак лакиране и тъй докато ми хареса.

свободен в захвата.Нали знаеш,че" бравото" не е важна категория

ps. Видях го твоя, ся разбра ли за кво става на въпрос. Различни ъгли,петички ръчички и тн. Но като цяло си се справил прилично

Последно промяна от magiosnika--- на Пон Мар 09, 2009 11:04 am, променено общо 1 път.
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Стахановский мужик

Последно промяна от magiosnika--- на Пет Авг 07, 2009 9:43 am, променено общо 1 път.
- magiosnika---
- научил се да хвърля

Великденский

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Здравейте,аз съм все още на фаза предначинаещ/все още събирам информация по форума/.Оборудването го изпълних,включително и на самия кльонк.Моят е карбонов,изключително лек S-образен,с мнго тънак нож и изпъкнала пета.Няколко пъти съм пробвал преди това с дървен/но само опити/.Какво Ви е мнението за карбоновите?Бих искал да си взема и дървен,така че какво бихте ме посъветвали и от къде мога да си купя добър дървен кльонк?Нямам време и най-вече умения да си правя сам,въпреки че по ирония на съдбата съм завършил преди 20-тина години дърводелство.Нямам никакви подръчни средства за да си правя сам,така че предпочитам да си купя читав готов.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:29 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....