За Силиконовата рибка и Туистера

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Cougaаr

за Боко

Мнение от Cougaаr »

Нашите блесни обикновенно се правят от неподходяща тел за ос, която за кратко време ръждясва. Меппс ползуват по-дебели и устойчиви на корозия материали, като изключим тройката а тройките на Меппс Ъглиа не се сменят. Човек трябва да ги счупи в основата и да ползува допълнителен пръстен за да монтира нова тройка.

Има и по-добри блесни от Меппс. Примерно Panther Мартин се въртят безотказно във всякакви условия. (техните тройки също не могат да се сменят)

http://www.panthermartin.com :roll:
Pikeе

силикон

Мнение от Pikeе »

Силикончетата вършат чудесна работа,ако са подбрани подходящо!Лошото е че се ползват по няколко пъти само,особенно ако ловиш щука!Избора им зависи от много неща.Аз на теория не разбирам,но от опит за мен бялата запетая си е незаменима за сулката,е освен от РАПАЛА ОРИГИНАЛ!!!Сома също понякога предпочита силикона-шад!когато го търсиш през лятото за мен е по добре силиконова рибка с естествен цвят,а през есента когато времето е мрачно по-крещящи цветове!!а за трофеен разпер силикона е направо задължителен!!!Аз лично предпочитам воблери на РАПАЛА.Макар и с по висока цена си струват жертвата,повярвяй!!!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: силицон

Мнение от Cougar »

Слушай Пике и няма да сбъркаш!

Блесните по света са около $3 на брой, а РАПАЛА подобията са по $5+, докато за жиг ти трябват 50-70c на брой, а резултата......

Ето ти едно от моите рибете. Този ден хванах още 2 но температурата беше -30'Ц и по тази причина не съм излязъл много фотоженичен на снимките. (в същност като ги видя и си спомня ми настръхват косите!)

А размерите на рибетата са между 2 и 4кг.

Изображение
RAPALA
новобранец
новобранец

Мнение от RAPALA »

Всичко е практика,приятел!!!Въпроса е да си на точното място когато гони и да разполагаш с някои основни цветове силиконки!Аз лично претпочитам воблерите като много по убийствена стръв,все пак зависи от случая,понякога сил. са незаменими!!!
Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo Yordanov Mladenov »

Действително на изкуствена срув да излайеш хищник е несравнимо удоволствие но трябва да имаш по много от всички описани примамки и да опитваш докато не нацелиш подходящата!!!НАСЛУКА!!!
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!
Аватар
pike-hunter
новобранец
новобранец

Мнение от pike-hunter »

ас мога да кажа за силиконките относно щуката на Дунава
по принцип вършат работа силиконовите рибки при трионообразбо водене, защото прес последните години хишника се храни главно с попчета
естествено всичко е според зависи, как днешна дата при тая висока вода и цял ден да замяташ пак без риба ще се прибериш: :Д
наслука и кажете още нещо за щуката и силикона
AvP
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: За Силиконовата рибка и Туистера

Мнение от old fox »

Fishing_Fan написа:Искам да знан какви тактики трябва да усвоя при такава стръв,защото съм запален по такъв риболов,но без късмет ,само 2 пъти съм успявал да хващам костури и сулки,само на тустер,на рибката само 2-3 костура.Аман много различи видове силиконови рибки и туистери купих,аман .Само след 16 часа следобед,почват да се хващат на тях.
Късам го, по точно го скубя, НА ЧЕПАРЕ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ТОЛКОЗ :!: :!:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: За Силиконовата рибка и Туистера

Мнение от old fox »

Fishing_Fan написа:Искам да знан какви тактики трябва да усвоя при такава стръв,защото съм запален по такъв риболов,но без късмет ,само 2 пъти съм успявал да хващам костури и сулки,само на тустер,на рибката само 2-3 костура.Аман много различи видове силиконови рибки и туистери купих,аман .Само след 16 часа следобед,почват да се хващат на тях.
Късам го, по точно го скубя, НА ЧЕПАРЕ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ТОЛКОЗ :!: :!:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:evil: :evil: Тсва ако е интернет, аз съм трамвай с керемиди :P :P
Mitchell
новобранец
новобранец

Мнение от Mitchell »

pike-hunter написа:as moga da kaja za silikonkite otnosno 6tukata na Dunava
po princip var6at rabota silikonovite ribki pri trionoobrazbo vodene, za6toto pres poslednite godini hi6nika se hrani glavno s pop4eta
estestveno vsi4ko e spored zavisi, kak dne6na data pri taq visoka voda i cql den da zamqta6 pak bez riba 6te se priberi6: :D
nasluka i kajete o6te ne6to za 6tukata i silikona
В общи линии съм съгласен. Въпреки че въртящите блесни и воблерите са пред туистерите в личната ми класация за щукарски спининг, последните имат своите предимства при риболов на река Дунав.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Ribar написа:уф ... аз да ви кажа съм пробвал 2-3 пъти ... съвет - НИКОГА НЕ СИ КОПУВАЙТЕ СИЛИКОНОВИ РИБКИ АМА НИКОГА това е най-тъпата стръв в света поради 2 причини :
1 нищо не се хваща на нея
2 супер лесно се късат ... а си го оплел некаде смятай че силиконовата рибка вече не става за нищо .. съдира се супер бързо ... незнам може аз да съм попаднал на дефектни рибки ... ама това 2-3 пъти по 2 рибки ... баси късметлията ше съм ...
Колега-и аз така мислех преди,но сега мисля по друг начин.Бях на риболов в Русия миналата седмица.На реха,от гумена лодка.Бяла риба и щука се ловят идеало на гумена рибка(зелена,бяла,червена...) Просто техниката е по-особена,но аз имах опитен учител:
Замята се,изчаква се примамката да падне на дуното,след което се правиат 3-4 оборота на макарат и отново се изчаква,после пак...И между другото-странно,но гумента рибка обикновено остава невредима дори и от зъбите на щуката !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”