Осветление на аквариум ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Осветление на аквариум ?

Мнение от crazybot »

Здравеите .Реших да си направя още един аквариум ,в който да отглеждам златни рибки ,но мястото на което съм го сложил е много тъмно.Обиколих зоо магазините обаче лампите за аквавриуми са от 20 лв нагоре.Дайте някакъв съвет за нещо по евтино :roll:
Пространството около аквариума ми е малко- отгоре 5-6 см ,зад аквариума пак толкова :roll:
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Осветление на аквариум ?

Мнение от glarusa »

Пробвай с луминисцентна лампа.хем няма да ти подгрява водата хем ги има в най различни размери.Наскоро си взех една за променлив ток с ф 30 заедно с чарковете и около 350 мм дълга.Само кабели трябва да си вземеш.Всичко излиза за скромната сума т около 17.80лв!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Има малки неонови пури,и в комбинация с малки жълти светодиоди мисля,че ще е добре.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Колега и аз съм с луминицента лампа но светлината на тази лампа не е достатъчна за водорослите и измират.Сложих и втора но пак растителноста загива.Според мен тези специалните,които си виждал са най-добрия вариант,зещото светлината им спомага за разтежа на водораслите.В краен случай от обикновените крушки малките-една или две в зависимост от ватовете им.
Последно промяна от joroNH на Съб Фев 14, 2009 1:33 pm, променено общо 1 път.
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

И аз мислех да сложа малки крушки и да ги вържа към зарядното на телефона обаче никаде не мога да ги намера .Май ще пробвам това с диодите
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

crazybot написа:Здравеите .Реших да си направя още един аквариум ,в който да отглеждам златни рибки ,но мястото на което съм го сложил е много тъмно.Обиколих зоо магазините обаче лампите за аквавриуми са от 20 лв нагоре.Дайте някакъв съвет за нещо по евтино :roll:
Пространството около аквариума ми е малко- отгоре 5-6 см ,зад аквариума пак толкова :roll:
Ми опитай се да хванеш Златната Рибка.Ако си добричък към нея и обещаееш,че ще я пуснеш.Тя ще ти изспълни 3 ЖЕЛАНИЯ.Поискаи,най евтиното. :wink: ИзображениеИ Може би ще получиш,на най ниска цена лампичкитети за аквариума.Четешли ми Мисълта. :twisted:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Tези лампи , които си видял в аква магазините , са специални и съответно по-скъпи. Някой от тях благоприятстват разстежа на водораслите, други са против цъфтеж на планктон, трети придават леко червен цвят на водата за да изпъкват рибите и т.н.
Аз правя аквариуми за заведения и на някой от тях слагам по 7-8 различни вида лампи в зависимост от вида риби, водорасли, дълбочина и особеностите на обекта. Питай в магазина коя за какво е и си избери това от което смяташ че имаш нужда. отделно, предполагам, никой , на място нема да ти откаже консултация от какво се нуждаеш.
Успех :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

crazybot написа:И аз мислех да сложа малки крушки и да ги вържа към зарядното на телефона обаче никаде не мога да ги намера .Май ще пробвам това с диодите
Кърцата е прав.Но да немислиш,че имам нещо против теб,ще ти дам една оферта,за твоя проблем,относно по ниската Цена:фирмата е НЕОСЕТ,и се намира в ЗИТ 3ти корпус.Бул.Цариградско шосе 7 ми.км.Ако нещо нея намериш.Звънним на мен на тел.0888/246694,те са срещу мен. :smt023
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Един приятел тукощо ми каза че има такова чудо и ще ми го даде
Благодаря на всички отзовали се :)
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Увери се, че не са само обикновени пури, защото не стават: липсва им жълтата и синята - растенията :toimonster: ще си отидат мърцина...
Жертвай 20лв. за да имаш здрави и хубави растения - те подобряват качествата на водата - в аква с много растения добре живуркат и по-капризните риби. Ако все пак решиш да минеш на по-тънкия вариант, комбинирай луминисцентните с обикновени лампички, като спазиш :
0.5W на 1L вода!
Успех!
Ще чакаме да видим снимки! :rock: :supz: :partyman: :drinkers: :smt033 :smt030 :smt078
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

колега вземи си един трансформатор сложи си едина 12 волта крушка от 24 шата и си готов
Никой не може да ти отнеме мечтите
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Голям късметлия съм лампата му била счупена :evil: Ще трябва някво друго решение да измисла .Май ше си взема една фасунга и една крушка 15W и готово :roll:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе, що го пудрите човека за "такива" или "онакива " лампи..... Златните рибки са несъвместими с каквито и да е водорасли, особенно след като поотраснат и станат по една педя :idea: За да изглежда аквариума нормално и да не зеленясва, гърба му се боядисва със син или оранжев цвят, трябва да бъде обърнат към прозореца и да е горе-долу на това ниво(дъното), отгоре трябва да има покривно стъкло и над него, дървен капак с монтирана вътре в него нормална или луминисцентна лампа. Първата е за предпочитане според мен :!: :idea:
Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Ида от толстолоби разбираш,ама извинявай от аквариумни не толкова.... На тебе ти е хубаво ракийката със салатка ,е и на зл.рибетата им е хубаво свежи растения...за мезе :D Златната рибка е произлязла от каракудата ,не им трябва нагревател,но живи растения и осветление определено-да!Когато се хранят редовно ,растенията не ги ядат.По едрите камъчета не им позволяват да рият дъното и да изкореняват растенията.Колегата каза,че над аквариума на местото където го е поставил има мегдан за лампа от 5-6 см. ,ако 12W е голяма ,то само пурата ще стане.Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе, в един момент(след около 3-4 години), нарастват драстично и няма камъчета , няма водорасли, няма никаква етика към "стопанина"..... ровят като шарани и те разпознават през стъклото..., че да ровят още по-усърдно :D

п.п. аз , във всички случаи, разбирам повече от аквариуми, от колкото от толстолоби или риболов :D :idea:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”