Прокарване на ток.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Прокарване на ток.

Мнение от valeri »

Колеги имам питане .

Някой имали виждане как и по какъв начин се прокарва ток към обект.
Рових в нета ама там излиза стара информация отпреди 2-3 години и нищо не мога да разбера
Аз имам парцел на около 500-700м от населено място или от централната мрежа,искам да си направя малък обект.
Кто чуя администрация и направо ми настръхва кожата. :evil:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Прокарване на ток.

Мнение от RAMIREZ »

Най-добре ще е да отидеш при EVN и да попиташ какъв пакет документи ти трябват - със сигурност ще са ти нужни разрешителните за строеж, проекти и разни други книжа касаещи строителството, има значение как ще използваш обекта - с промишлена цел или друго.Има значение колко ще е голям обекта, може да те накрат да си правиш трафопост и после да им го подариш после.След като го построиш и го въведеш в експлоатация едни договори ще трябва да подпишеш с тях за откриване на партида на твое име.Голяма занимавка е!
http://www.evn-ec.bg/bg/gesetze/neuanschluss.asp
Изображение
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Сложно. Много сложно. Не мога да изброя всички нужни документи и действия които трябва да направиш, но в момента работя на един обект във Варна. Собственикът на постройката бере ядове с местното енерго. По-точно с ЕОН, както сега се казват. По думите му проблема бил в многото пари които искат за нищо работа. А той ги има достатъчно. Но не е там работата. И също при него нещата не са като при теб, тока е в парцела му. При теб е далече доколкото разбирам, и като разберът, че искаш да правиш пари, въртелите стават още по големи. Дано да ти се уреди въпроса по лесно. Успех!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Мисля,че трвопост няма да му трябва за 700м,но ще трябва да си купи сам кабела.Там има много въпроси,дали е в реголация,къде минават съседните парцели,дали е трифазен или монофазен.Ще трябва партида.Най добре в местното енерго ще ти кажат.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

Ако имаш скица вземи я и отиди в енергото да ти дадат УКАЗАНИЯ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ и после си намираш някой инженер електро да ти направи проекта

тва е при ВиК-то предполагам и тук е на същия принцип
не ще, не ще па спре
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

tatkoogi написа:Сложно. Много сложно. . И също при него нещата не са като при теб, тока е в парцела му. При теб е далече доколкото разбирам, и като разберът, че искаш да правиш пари, въртелите стават още по големи. Дано да ти се уреди въпроса по лесно. Успех!

Ей тука ми са страховете, че обекта е в смолянска област и там немога да ти кажа за, каква бурокрация и комунизъм става въпрос обекта не е в регулация и там ядове .И аз за това питам от далече ясно е че без пари няма да мина ама да знам за какво ги давам и дали копувам или подарявам .
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Аз също съм на мнение, че трябва да се въоръжиш със страхотно търпение и нерви :evil: .На два пъти ми се наложи да използвам услугите на монополистите-EVN и останах крайно потресен от арогантното им отношение и сумите, които искат за да използваш техните услуги :|
snegk

Мнение от snegk »

Съссигурност ти трябват няколко хиляди лева :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
georg

Мнение от georg »

Нема а се пуашиш :wink:
Викаш си багерче да ти прокопае канала. Купуваш си кабел и го полагаш. Купуваш си табло.Подаваш молба за откриване на партида и ги викаш да те включат в трафото и да ти инсталират таблото!
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

georg написа:Нема а се пуашиш :wink:
Викаш си багерче да ти прокопае канала. Купуваш си кабел и го полагаш. Купуваш си табло.Подаваш молба за откриване на партида и ги викаш да те включат в трафото и да ти инсталират таблото!
Ако е така е по лесно но на такова растояние може ли да се прокараподземен иначетрактор за 1-2 дена и канала ми е готов
гуслар написа:

georg

Мнение от georg »

Мой приятел скоро мина по този път! Предстои и на мен,но с по-малка дистанция!
Питал съм и "кадри" :wink:
Откриването на партида в зависимост от моно или трифазен,започва от 400лв. :roll:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

snegk написа:Съссигурност ти трябват няколко хиляди лева :wink:
Само да не се окаже че са нужни няколко ДЕСЕТКИхиляди лева :evil: :evil: Баба ми миналата година в Созопол видя и пати :wink: и пак нещата станаха по ВТОРИЯ начин :wink:
Ппс:намери си фирма която се занимава със ел(на шефа на местното енерго ,или на някои от семеиството му-със сигурност има такава),а инфо за въпросната фирма се получава в енергото или лично при разговор със ефендим(месния шеф) и им поръчваи всичко-проекти, удобрения,изграждане и тн.тн.тн.
Абе мила родна картинка :wink:
УСПЕХ
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

най бързия вариант, наемаш фирма занимаваща се с това и няма да береш ядове за бюрокрацията. А и работата ще е сигурна,а пари че ще се дават е ясно успех.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

galin don4ev написа:най бързия вариант, наемаш фирма занимаваща се с това и няма да береш ядове за бюрокрацията. А и работата ще е сигурна,а пари че ще се дават е ясно успех.
То за пари съм се прежалил ,ама да видим кога ще се почва лека по лека.
:D
гуслар написа:

onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Темата може да е за тока...Обаче имам същия казус относно водата....
За изграждане или по точно озаконяване на съществуваш водопровод 1962 Г и смяна на тръби.
45 метра искат 13000 лв. (Цигани)
Моят съвет е да се запасиш с адцки много нерви ,търпение , кинти, връзки а и може да ти се наложи и с патрони зада гръмнеш някоя лелка на гишето :axe: :axe: :axe:
Последно промяна от onzi112 на Нед Фев 15, 2009 11:06 am, променено общо 1 път.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”