Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Прокарване на ток.
Модератор: dantho.mihov
- valeri
- разбира нещата
Re: Прокарване на ток.
Мале мале ,пичове полжението е отчайващо.Ако стане работата Аз да си прокарам кабела май ще е най бързо.Имам багер подрака ( братовчет ми) токажията е по трудно ,ама въпроса е дали ще стане с подземен кабел 

- fish slavi
- разбира нещата
Струва ми се че нещо бъркаш.onzi112 написа:озаконяване на съществуваш водопровод !962Г и смяна на тръби.
45 метра искат 13000 лв.
А относно присъединяването към енергопреносната мрежа ,ако нещо не е променено , мисля че реда беше следния
-молба за присъединяване
-указания за присъединяване от електроразпределителното дружество
-изготвяне на проект и съгласуването му с всички необходими институции-ВиК,БТК,община и тн
-одобрение на проекта
-реализиране на проекта
-присъединяване
Това всичко е за твоя сметка
Ха

Ако имаш откъде да си вземеш ток, и щом багерчето ти е под ръка, акъл няма да ти давам

По принцип при подаване на молба в местното енерго,същите са длъжни след плащането на съответните държавни такси от твоя страна да ти пуснат временно захранване на обекта .Подаваш молба за мощност и те ти пускат ток до входа на имота ,от там на вътре не ги интересува!Това е накратко!Съгласен съм и с горното 

- valeri
- разбира нещата
А относно присъединяването към енергопреносната мрежа ,ако нещо не е променено , мисля че реда беше следния
-молба за присъединяване
-изготвяне на проект и съгласуването му с всички необходими институции-ВиК,БТК,община и тн
-одобрение на проекта
-реализиране на проекта
-присъединяване
Ха
Ако имаш откъде да си вземеш ток, и щом багерчето ти е под ръка, акъл няма да ти давам
[/quote]
Тук се крие истината ,но дали щее възможно толкова дълго растояние да се прокара с подземен кабел (смисъл от електрическа страна)а не от багер и финанси.Дали само откъм дебел ще стане.Някой колега електричар ще трябва да си каже мнението..
Колега RINO нали дружествата станаха частни за държавни такси или аз нещо пропускам, много вартяно ще има псувни по коридорите някаде ...
-молба за присъединяване
-одобрение на проекта
-реализиране на проекта
-присъединяване
Ха

Тук се крие истината ,но дали щее възможно толкова дълго растояние да се прокара с подземен кабел (смисъл от електрическа страна)а не от багер и финанси.Дали само откъм дебел ще стане.Някой колега електричар ще трябва да си каже мнението..
Колега RINO нали дружествата станаха частни за държавни такси или аз нещо пропускам, много вартяно ще има псувни по коридорите някаде ...
Като обявяваш минимално количество мощност/консумация -преди години беше 3 квт./ и ти е необходим за ЗАХРАНВАНЕ НА ПОМПА ЗА ВОДА/ иначе ще те клатят за проектgeorg написа:........
Купуваш си кабел и го полагаш. Купуваш си табло.Подаваш молба за откриване на партида и ги викаш да те включат в трафото и да ти инсталират таблото!

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ам пич то подобре си сложи две сонарни батерий за по 1200лева, хем нямада копаеш, хем посли няма и да им плащаш, инвестиция за бъдещето праиш.
.Стига да се охранява обекта де.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чи къде са на тая цена ?chestarfield написа:Ам пич то подобре си сложи две сонарни батерий за по 1200лева,

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- valeri
- разбира нещата
chestarfield написа:Ам пич то подобре си сложи две сонарни батерий за по 1200лева, хем нямада копаеш, хем посли няма и да им плащаш, инвестиция за бъдещето праиш..Стига да се охранява обекта де.
Дай малко повече инфо. Аз иначе бях пуснал тема ама няма толокава мощност, за тия пари.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... B0#p282011