лодка и ел.мотор

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

лодка и ел.мотор

Мнение от chestarfield »

Днес ми докараха лодката и моторчето но като ги разопаковах не мернах никаде акомулатор.
ето снимки.
ето лодката 220см. е.
Изображение
и моторчето
Изображение
та въпроса ми е?
ако някои има подобен мотор, какъв акомулатор трябва да зема?
и от каде?
аз съм от Асеновград
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: лодка и ел.мотор

Мнение от gogotod »

авер, ако на снимката си ти, лодката има голям шанс да не се помръдне особено. Моторчето ти има бутаща сила от 28 либри или 14.8 кг, което се равнява на 140 кг със скорост около 5км /ч във вакум, така че ако постигнеш 2км в час ще е много добре. А акумулатора - вземи си делко - над 80 Ah пък ще видим, ако си обаче фен на тролинга - ти трябва 5кс за тази лодка - бензинов извънбордов.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ееее,gogotod,много грубо го хвърли в тъча колегата chestarfield.Тук ТЕДО ще си даде мнението най-коректно,но ел моторите са си добри.А,и Марко май работи с подобен.
А от моя страна казвам,за море не става никакъв ел.мотор.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

КИРО, въпроса е че като си купуваш нещо е добре да се мисли комплексно, а не да се пълнят на търговците и на китайците джобовете безмислено. Аз карам зодиак 3,30 със 15 к.с СЕЛВА наксос и макар мотора да не е топ на марките, е добър, надежден и има перспектива. Не искам да го обидя. Ако си се обидил честърфилд извинявай, ама удоволствието което очакваш може да не етова което ще постигнеш. В морето да не си припарил!
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

несам се обидил. на НС4 с такъв мотор Поборников си се движеша добре. нямам намерение да троля поне не с този ел.мотор.
просто ми умразна да млатя с гребла при разтягане на дънни.или пак да огледам с сонара.103 кила съм аз ако потавам сина ще даяни. :D
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

gogotod написа:КИРО, въпроса е че като си купуваш нещо е добре да се мисли комплексно, а не да се пълнят на търговците и на китайците джобовете безмислено. Аз карам зодиак 3,30 със 15 к.с СЕЛВА наксос и макар мотора да не е топ на марките, е добър, надежден и има перспектива. Не искам да го обидя. Ако си се обидил честърфилд извинявай, ама удоволствието което очакваш може да не етова което ще постигнеш. В морето да не си припарил!
Абе ти направо го комплексира човека, а и с тея данни дет ги даде малко грешиш. С тва може да се троли, а скоростта която може да постигне с тая лодка, ако е сам е поне 8-9 км. в час. Разбирасе в тихо време. А за морето незнам що стана на въпрос, честърфилд каза, че е от Асеновград. Ако вземеш по-голям акумулатор, ще го зареждаш по-рядко, това е. За разпъване и лодката и електриката са ти екстра и ако вечер зареждаш акумулатора с колата, в смисъл всяка вечер като си на гьола и 50-60 амперчаса те оправят.
С 60 амперчаса и лодка романтика съм тролил почти цял ден.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

toshko написа:
gogotod написа:КИРО, въпроса е че като си купуваш нещо е добре да се мисли комплексно, а не да се пълнят на търговците и на китайците джобовете безмислено. Аз карам зодиак 3,30 със 15 к.с СЕЛВА наксос и макар мотора да не е топ на марките, е добър, надежден и има перспектива. Не искам да го обидя. Ако си се обидил честърфилд извинявай, ама удоволствието което очакваш може да не етова което ще постигнеш. В морето да не си припарил!
Абе ти направо го комплексира човека, а и с тея данни дет ги даде малко грешиш. С тва може да се троли, а скоростта която може да постигне с тая лодка, ако е сам е поне 8-9 км. в час. Разбирасе в тихо време. А за морето незнам що стана на въпрос, честърфилд каза, че е от Асеновград. Ако вземеш по-голям акумулатор, ще го зареждаш по-рядко, това е. За разпъване и лодката и електриката са ти екстра и ако вечер зареждаш акумулатора с колата, в смисъл всяка вечер като си на гьола и 50-60 амперчаса те оправят.
С 60 амперчаса и лодка романтика съм тролил почти цял ден.
Ей един обнадеждаващ одговор да чуя, благодарско.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз приятелю,навремето си купех такъв зодиак,точно този размер 2.20м но когато седнах АЗ във нея имах чувството че съм в спасителен пояс :!: Като те знам колко си едричък,бая тесничка ще да тие,но за разпъване проблеми няма да имаш.За тролинга също става лодчицата но само за теб и със едно малко моторче 2.3-3кс.Иначе честито за придобивката,но трябваше първо да се посъветваш с нас и може би щеше де размислиш,защото разликата до 3.30 в пари,мисля че щеше да е 5-600лв.Но вече си я взел и така,давай напред и като ти мине мерака я продавай,допълвай някой лев и нова по-голяма и така.Със здраве да си я ползуваш :wink: и наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Krokibg написа:Аз приятелю,навремето си купех такъв зодиак,точно този размер 2.20м но когато седнах АЗ във нея имах чувството че съм в спасителен пояс :!: Като те знам колко си едричък,бая тесничка ще да тие,но за разпъване проблеми няма да имаш.За тролинга също става лодчицата но само за теб и със едно малко моторче 2.3-3кс.Иначе честито за придобивката,но трябваше първо да се посъветваш с нас и може би щеше де размислиш,защото разликата до 3.30 в пари,мисля че щеше да е 5-600лв.Но вече си я взел и така,давай напред и като ти мине мерака я продавай,допълвай някой лев и нова по-голяма и така.Със здраве да си я ползуваш :wink: и наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Бат Любо ако реша да троля първо до теб ще се допитам за екиперовката :D
ама нещо не ми е по сърце.
претпочитам си дънните и шатричката.имам си 3.30 лодка само с гребла.
избрах тази щото по-мое мнение за разпъване бензинов мотор е излишен и небях сигорен дали ще даяни с ел.мотор ако бях зел по-голяма.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Асене,честито.
Локата за разпъване е супер.Акумулатора от колата го сваляш и не ти трябва нов.Това моторче не би трябвало да харчи много.
Имах 44 либри и съм го замервал-10 ампера на час.Ако ти е горе-долу читав акумулатора няма да мръдне за 3-4 часа работа.

П.П. Това е мое мнение.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Асенчо- честито , не ги слушай за това за което си я вземал е перфектна и Васко е прав акумолатора от колата ти стига , е ако намериш и друг още по-добре, че да не се окаже след няколко разпъванета да не може да запалиш :wink:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

toshko написа:С 60 амперчаса и лодка романтика съм тролил почти цял ден.
chestarfield написа:Ей един обнадеждаващ одговор да чуя, благодарско.
chestarfield честита да ти е , но Тошко е пропуснал да доуточни , че става дума за специфичен вид тролинг , нарича се рафтинг :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Иначе за внасяне и спининг ел.мотора е идеалният мотор .

PS:при тролене с ел.мотор телефона и въжето са по необходими от въдиците , питай Поборников ..
На платено не одим !
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не шашкайте човека - 28лб мотор е достатъчен за тази лодка... действително колегата няма да се чувства като в туристически лайнер, но за внасяне и захранка е ок. И дума не може да става на 2м лодка да се слага 5кс мотор!!!

За справка мойта РИБ480 с ел. мотор /малко по-голям/ с 4 мъже на борда и с 25кс бензинов мотор пуснат във водата /използвахме го за рул/ развива 5кмч - скорост напълно достатъчна за тролинг и труднопостижима с гребла...

Акумулатора на лодката ми е 62Ач и без проблем съм ползвал 2 часа след което си паля бензиновия мотор /с ел. стартер/ и се прибирам... До следващия риболов след 2 седмици не бях зареждал допълнително акумулатора... Запали си без намек за слаб акумулатор... Т.е. 2-3 часа каране не са проблем за 62Ач с ел. мотор
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Вече се успокоих. благодаря на сички за мнението ви.
замалко да почна диета да го еба.???? :D :D :rolleyes: и мотора.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
andon1980
новобранец
новобранец

Мнение от andon1980 »

chestarfield написа:Вече се успокоих. благодаря на сички за мнението ви.
замалко да почна диета да го еба.???? :D :D :rolleyes: и мотора.
Колега и аз съм от Асеновград карах лодката с Мин кота 30 либри и тягов акумулатор 75 ампер часа.Мисля че тази комбинация ще ти е изгодна и за теб.Ако не си я пробвал още пиши ми лично да ти дам акумулатора да и се нарадваш един ден
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”