Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Толстолоб на спининг?Странно,но факт.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- QvorDelchev
- новобранец
Толстолоб на спининг?Странно,но факт.
Аз съм от Ст.Загора.Често ходя на Старозагорското езеро "Загорка".Хварлям си аз на спиниинг (по-точно на туистер за бяла риба)и изведнъж удар.Рибата беше доста голяма.Насабраха се доста хора около мен.Попитаха ме каква е рибата и аз като казах че мисля че е толстолоб(бях го мярнал осхте при удара)и че хварлям на туисте хората не ми повяржаха.Мислеха си че е бяла риба или сом.Но когато го извадех всички "ахнаха" толстолоб и за осхте по голямо учудване туистера му беше в устата(оранжев).Толстопа беше доста голям (10 кг.,80 см.)Ето и снимки:Аа не мога да кача снимки.Моля ви се да ми кажете как.Както и да е.
Преди два дена бях на Марица на една кариера.Хварлям си пак на туистер за сом или щука,но преди това знаех че има и толстолоб.Хварлям ,хварлям и бум удар.Вадех рибата около 5,10 мин. вадя я и глеадам а пак толстолоб (4,50 кг.).
Е кажете какво е това дали толстолопите варвят на туистер или просто касмет????
Съжалявам че немога да кача снимки.
Преди два дена бях на Марица на една кариера.Хварлям си пак на туистер за сом или щука,но преди това знаех че има и толстолоб.Хварлям ,хварлям и бум удар.Вадех рибата около 5,10 мин. вадя я и глеадам а пак толстолоб (4,50 кг.).
Е кажете какво е това дали толстолопите варвят на туистер или просто касмет????
Съжалявам че немога да кача снимки.
Не се къса кордата,а нервите на рибаря!!!
Re: Толстолоб на спининг?Странно,но факт.
Късмет е. Аз също бях ударил един 16 кг... чист късмет. 

-
- ще става разбирач
Ами жули си само на туистер баце кво да ти кажа.Може да си хванеш и трофейна каракуда някой едар шаран или трофеен амур знае ли човек 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Няма шега. Нямаше да ти повярвам ако не се беше случвало доста пъти около мен. Хванат шаран от мой преиятел на жребчево на устието на туистер, и три толстолоба от Загорка и едно късане на воблер на Синята река (голяма подводница) На мен не ми се е случвало. Може би не сум му хванал цаката как да придърпвам така че да ги закачам
За да е ясно нито една от споменатите риби не е закачена за устата. Закачат се по случайност на спининговата примамка както на търмък.......

-
- ще става разбирач
На ТЕЦ -2 , преди няколко години в канала, извадих два толстолопа по 25 кг,на рапала . И двата бяха налапали здраво воблера .Не мисля че е случайно !
И падащата звезда е била изгряваща .
А за шарана от тая година нема ли да кажеш...гуслар написа:На ТЕЦ -2 , преди няколко години в канала, извадих два толстолопа по 25 кг,на рапала . И двата бяха налапали здраво воблера .Не мисля че е случайно !

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
гуслар написа:На ТЕЦ -2 , преди няколко години в канала, извадих два толстолопа по 25 кг,на рапала . И двата бяха налапали здраво воблера .Не мисля че е случайно !

-
- ще става разбирач
Е, шарко го хванах на силиконова рибка, но с корда 0,22, и си беше половин ..... 

И падащата звезда е била изгряваща .
Колеги, как ви се струва тая снимка?

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И Лорда бодна миналата година един толуп (поне за толкова знам ) ,нека да не скромничи. 
Ама като гледам тоя на тая снимка е на туистер,а другия не беше ли на блесна?

Ама като гледам тоя на тая снимка е на туистер,а другия не беше ли на блесна?

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Беше, беше, ама за опашката 

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За пояснението сам се натисна .lorda написа:Беше, беше, ама за опашката

Честно казано и за устата се ловят и то не малко пъти и други видове мирни риби.Поне аз не зная някой да е заговорил или да съм прочел някъде за целенасочено търсене на изкуствени примамки.Имам и аз някои уловени мирни риби на изкуствени примамки за устата,като при някои съм виждал подгонването и момента на удъра,типично като при хищник.Все пак това са инцидентни случаи.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Първата ми риба уловена с мухарката също беше бабушка
Сега се сещам за един случай. Хвърлих на плиткогазещ воблер дето като се движи прилича на червейче и една каракуда се опита да го захапе на повърхността почти до брега но не успя. Има и случаи с хващане на платика по подобен начин. Относно снимката с толстолоба на туистер да ви кажа струва ми се че е закачен от външната страна на устата така че това нищо не доказва. На принципа на случайността туистерта може да го закачи навсякъде.Big^Fish написа:Честно казано и за устата се ловят и то не малко пъти и други видове мирни риби.Поне аз не зная някой да е заговорил или да съм прочел някъде за целенасочено търсене на изкуствени примамки.Имам и аз някои уловени мирни риби на изкуствени примамки за устата,като при някои съм виждал подгонването и момента на удъра,типично като при хищник.Все пак това са инцидентни случаи.
Колега, а не си ли виждал щуки закачени от "външната страна на устата" 

Последно промяна от lorda на Сря Фев 18, 2009 9:28 pm, променено общо 1 път.