Въпроси за уип.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Въпроси за уип.
Здравейте колеги!До преди 3 дни пишех в "Директни"-те,но от събота съм при вас.Та става въпрос за следното:купих си уип-Браунинг про ченъл на 9,50.Сега имам питания,които за вас вероятно ще са тъпи,ама няма как
1.Има ластик 1,2 на 2-ро коляно.Добре ли е?
2.Платформа или на първо време стол на "Тубертини"?
3.Трябва ли ми ролер?
4.Колко дълга линия-като за директен или като за щека?
5.Ако е като щека,колко от колената да махам при скъсяване(вадене на риба)?Няма ли да се счупи примерно на 5-6 метра,ако вадя риба на тая дължина?Щото като се махнат последните две(а те изглеждат най-здрави)остава на толкова.
Изобщо ще съм ви благодарен за всичко,което напишете,дори и не по въпросите.

1.Има ластик 1,2 на 2-ро коляно.Добре ли е?
2.Платформа или на първо време стол на "Тубертини"?
3.Трябва ли ми ролер?
4.Колко дълга линия-като за директен или като за щека?
5.Ако е като щека,колко от колената да махам при скъсяване(вадене на риба)?Няма ли да се счупи примерно на 5-6 метра,ако вадя риба на тая дължина?Щото като се махнат последните две(а те изглеждат най-здрави)остава на толкова.
Изобщо ще съм ви благодарен за всичко,което напишете,дори и не по въпросите.

- kaminero65
- научил се да хвърля
Re: Въпроси за уип.
Ластик 1.2мм е най-универсалния като диаметър и може да се монтира и на 2 коляно,въпреки че е за предпочитане да е на 3 коляно.Ако имаш финансова възможност - вземай платформа,не се чуди.Ролера е задължителен аксесоар за щеката,без значение с кой топсет работиш - дали 3 или 4 или 5.Дължината на линията се определя от дълбочината на мястото на което ще ловиш,като оставяш класическите 60 см за неподвижна вода и 1 метър при риболов на течение.Така че трябва да имаш поне 10 такъмчета с различен грамаж на плувките и дебелина на влакното.Препоръчвам ти да бъдат с дължината на топ 4,които после лесно можеш да скъсиш на топ 3 ако е по-плитко мястото за риболов.При изваждане на рибата от водата щеката се чупи на топсета с който работиш - топ 3 или топ 4.При риба която е по голяма и ти вади над 2-3 метра ластик,разглобяваш щеката с едно коляно повече от работния топсет за да имаш рамо да чориш животинчето и да компенсираш излезлия ластик.Това е от мен.Успех и дай боже повече риби
Team Milo - feel the difference
-
- научил се да хвърля
От това което е писал колегата може само да се добави че ако решиш да взимаш стол а не платформа ще ти трябва едно здраво колче на което да сложиш лалето или чохалчето но от опит ти казвам че не е удобен вариант и по добре платформа.Ако все пак решиш да взимаш стол забивай много яко колчето за лалето и ролера който е просто задължителен.Успех!!!
Сухо дупе риба не яде !!!
Колегите по-горе са дали достатъчно информация и аз искам само за стола да кажа - взимай платформа ако имаш финансова възможност, защото до година или най-много две ще си щекар
...както е казано - "апетита идва с яденето". Теоретично можеш да минеш и без ролер, но вече има на толкова достъпни цени, че е грехота да рискуваш да издраскаш или дори счупиш уипа при евентуално падане.
Желая ти много успехи в най-ефикасния метод за риболов на плувка

Желая ти много успехи в най-ефикасния метод за риболов на плувка
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колегата от първия пост е бил достатъчно изчерпателен.Колкото по скоро си вземеш платформа,толкова по скоро ще усетиш удоволствието от удобния и бърз риболов,а без ролер на 100% ще надереш и счупиш уипа. Поздрави.
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Благодарско на всички!Ми почнах да се оглеждам,понакупих най-необходимото,края на месеца ще взема и платформа и .....Каквото сабя покаже!Убедих се че без ролер не става,така че и той е в програмата.Абе горе долу до края на март трябва всичко да е топ.!
Още един път-благодаря!

Градски, свирни като си готов, да направиме една тренировка заедно!
-
- научил се да хвърля
Без ролер няма да можеш да ловиш с щека.По точно ще можеш но ще я нараниш и ще те боли раката после 2 месеца.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Виж сега,навсякъде може да си ръсиш бисерите,но не и при мен.Или искаш да ти обясня къде си сгафил-стигам до заключение,че щека и платформа си виждал само на снимки в обявите за продажаба.И без ролер мога да ловя и без да ме боли ръката,само не разбрах, защо трябва да ме боли.Слагаш един сак отзад и суркаш .И къде е болката,и какво ще и стане на щеката,ще се одраска на ципаdani_macha написа:Без ролер няма да можеш да ловиш с щека.По точно ще можеш но ще я нараниш и ще те боли раката после 2 месеца.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
dani_macha ....Христо знае много неща за риболова и го е доказaл години преди ти да се регистрираш във форума
Колкото до ползването на щеката без ролер съм се убедил многократно с очите си, че е напълно възможно

Колкото до ползването на щеката без ролер съм се убедил многократно с очите си, че е напълно възможно