Коя макара да избера?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

rytmiks1
новобранец
новобранец

Коя макара да избера?

Мнение от rytmiks1 »

Здравейте, имам карбонова пръчка 2.70 8-25 акция от две части е . Лятото открих удоволствието от спининга. За първи път успях да излъжа някое и друго кефалче па и щукички. Много се запалих. До тогава винаги ловях на естествени примамки. Оказа се обаче че макаричките ,които ползвам за всичко( имам 6 бр Okuma от 15 лв - дадоха ми ги с отстъпка :oops: ) не могат да издържат на интензивния спининг . Влакното се заплита, няма стоп лагер, проблеми бол. И реших аз за новия сезон да почета форуми и пообиколя магазините. След седмица четене се оказа че Shimano е марката. Това мое мнение се потвърди и след посещението ми в един магазин и пробването на макари от тази марка. То не може да се опише с думи ,тези макари сами се въртят.
Спрях се на два модела http://www.diemfishing.com/catalog/nexave-fb-p-830.html 3000SFB http://www.diemfishing.com/catalog/exage-fa-p-845.html 2500FA.
- това S до FB - не знам какво означава
- двете макари ми се струват еднакви
Моля ако някой може да даде съвет ще съм му много благодарен :)
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Коя макара да избера?

Мнение от gmurkacha »

Колега виж това по 2 пъти е по добро от тези модели който си си избрал http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=806 и това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=981 разгледай и новите Рьобита много са добри има ги в Дием фишинг
rytmiks1
новобранец
новобранец

Мнение от rytmiks1 »

Много благодаря, макарите изглеждат наистина добри ще ги пробвам , а самата марка Abu Garcia каква е по народност има ли традиции, все пак не мисля всяка година да сменям макари сте инвестирам в воблери :wink:
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

Привет,колега.Миналата година и аз бях с твоята дилема и избрах ЕXAGE-то.Заради A-RB лагерите.И с това макаре направо се родих-няма бради,влизане под шпулата,бачка като часовник.Купих го с 3 шайби на оста и реди влакното като поцинкована кофа :lol: [обърнат конус] За 2000-2500 замятания нито една брада [основно морски риболов с бомбарда] Преди кво беше-да го е страх човек да понатисне пръчката-и в бокса.Е може да се желае още откъмто баланс ,но на мен не ми пречи.Знам,че профитата недолюбват ниския клас,ама аз съм в групите и няма ядове.Ай със здраве.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Колега имам и Нексев и Ексейдж , ако питаж мен вземи си Нексейва -нищо ,че о по-евтин - върти досто по-добре :wink:
Гледай да е по - големия размер, няма да сбъркаш :smt023
rytmiks1
новобранец
новобранец

Мнение от rytmiks1 »

И аз като ги пробвах NEXAVE повече ми хареса , за мен от значение е скобата да се затваря леко .
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

rytmiks1 написа:И аз като ги пробвах NEXAVE повече ми хареса , за мен от значение е скобата да се затваря леко .
Това е твоята макара,другото е дрън-дрън :smt023
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

колега rytmiks1 , според мен gmurkacha ти е посочил по-добрите вариянти!
все пак двете Абу-та са от най-високия клас спинингови макари, на една макар и вече не толккова легендарна марка,каквато е "Абу Гарсия" но ако имаш възможност да подържиш в ръце "кардиналите", съм сигурен че ще забравиш за иеффтенките шимана!;)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Jechev написа:колега rytmiks1 , според мен gmurkacha ти е посочил по-добрите вариянти!
все пак двете Абу-та са от най-високия клас спинингови макари, на една макар и вече не толккова легендарна марка,каквато е "Абу Гарсия" но ако имаш възможност да подържиш в ръце "кардиналите", съм сигурен че ще забравиш за иеффтенките шимана!;)
Ай и аз да почна кат Пафката :P ще сравнявяш Абуто с Шимано :roll: :roll: :mrgreen:
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

onzinasi написа:Привет,колега.Миналата година и аз бях с твоята дилема и избрах ЕXAGE-то.Заради A-RB лагерите.....
Подкрепям onzinasi тъй като и аз ползвам такава макара ..... По отношение на Abu Garcia - чел съм доста мнения за качествата на предложените от gmurkacha макари, но нямам лични впечатления. Ако обаче се вярва на колегите - това ти трябва.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

imitev72 написа:
Jechev написа:колега rytmiks1 , според мен gmurkacha ти е посочил по-добрите вариянти!
Ай и аз да почна кат Пафката :P ще сравнявяш Абуто с Шимано :roll: :roll: :mrgreen:
То хубаво мъ почваш, ама забравяш че Павката(Иванов) ней най-върлиот "шиманист", па и ползува едни макарета, на едни други парета, а другия Павката(sestrata) съм го виждал да работи с "twin power" (пак за едни други цифри говорим!)дето нема, ама нищо общо с иефтинките шимана, а темата за тях сме я дъвкали и общото виждане е, че ниския клас на шимано ней кой знай к'во...подкрепям напълно това мнение!
Те го вна и най-върлия шиманист и твой добър приятел, бат Любо Вичев, известен и като Kroki_bg, го запитай какво мисли за "кардиналите"!? :roll:
Щото аз като тръгнах да си купувам шимано преди известно време му драснах едно лично и отговора му беше ей това:
Значи,шиманата са много добри макари за мен,но скъпо шимано не е за предпочитане,когато става въпрос за екстремен риболов на сом и щука.Аз съм свалил шиманата и сега съм със една Кардинал - Абу Гарсия,която хем е много здрава хем е евтина.За шест години счупих три Шимана и сега гледам да намеря оптималния вариант за макара която дори и да има проблем,ще мога да сменя веднага,без да мисля за цената.Шиманата са скъпо удоволствие и реших че ще си ловя други риби със тях.Взимай абу Гарсия и си гледай кефа.
Писа ми също, ако имам възможност да си купя и двата варианта и аз го послушах, до преди това не съм имал нито шимано, нито "кардинал"!
"Техниум магнезиу"-ма си ми го возил на твойта лодка, но тази макаричка все пак е японска и разликата от немагнезиавия "техниум" е огромна и не само от към използвания матРял за направата им и грамаж, ако и двете да се един модел на "ШИМАНО"! 8)
"Кардинал"-че имам ей това Cardinal 500 502FD 1119695 9+1 5,6:1 200m /0.24 1графит.. 277гр.
Изображение

като наскоро с него извадих ей това прасенце закачено за гърба
Изображение
макарата се държа пчудесно при почти докрай натегнат аванс и след това си работи перфектно, без да прескърца, или нещо подобно!Като при ваденето работих основно с аванса да уморя рибата-пръчката къса(2.10м), влакното предвидено за 4-5кг риби, но макарата излезе много бойка! :wink:
малко по-голямо прасенце, но само че за опашката извади и колегата J.P., с "кардинал" 804!
давам тези примери, защото риба закачена не за устата се бори още повече и "натежава" малце повечко, което е перфектен тест за всяка една макара :!: :idea:
И те така г-н Митев :mrgreen: :goodman: :partyman:
Последно промяна от Jechev на Сря Фев 18, 2009 3:55 pm, променено общо 2 пъти.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Jechev написа:.....................И те така г-н Митев :mrgreen: :goodman: :partyman:

:prayer: :prayer: :prayer: :partyman: :supz:

п.п.Тия ръце малко ги прибери, че животното ша лапне камерата :wink:
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Aby Garsiq-та е твоята макара !!! :) Довери ми се :)
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Аз също съм за варианта, за по-висок клас макара по-евтина марка.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

така без знаение за какъв риболов(на плувка, дъно, спининг) ти трябва макара- то това е ШИМАНО!!!

Ако в твоя случай ти е необходима за лек спининг-кефал, костур и пъстърва вземи си Нексейв 2500-с ПРЕДЕН аванс!!!
Поздрави и наслука!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”