Питане за Свищов

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

николов
новобранец
новобранец

Питане за Свищов

Мнение от николов »

Здравейте колеги,пише ви един рибар мераклия от Бургас. Предстои ми ходене до Свищов средата на март. Доста съм чел за ГОЛЯМАТА РЕКА, но никога не съм практикувал любимото хоби там. Молбата ми е за малко инфо за удачни места в района на Свищов, каква екипировка да приготвя, подходящи блесни, воблери и т.н. Всяко инфо ще ми доста полезно. Благодаря предварително.
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за Свищов

Мнение от мастЪра_ »

ами да ти кажа аз сам от Свищов и не съм чул нещо за Дунава за спининг по това време.по миналата преди забраната много хубави маздруги излизаха на плувка около 300-400грама а имаше не малко случаи да се закачи някоя по голяма, тогава един колега успя да извади с директен една около кило и нещо. :wink: По принцип няма много хубави места за спининг и на дъно, що годе по-хубавите места са или по надолу или по нагоре по течението.
иначе ако си запален по риболова на плувка на т.н. 'канал' (западно от Свищов)излизат по някоя каракуда, бабушка и уклей но е препоръчително да имаш вердевас дори задължително по рядко на бял, торен и жито.Търси рибата колкото се може по към тръстиките и тревите, някой хвърлят и от мостовете също става.Рибата там по принцип е малко (заради мрежарите)и ако успееш да хванеш повече от 30тина рибки си е сериозен успех за там, пък и рибите не са повече от 200гр.
Успех ако ходиш, и да кажеш к'во си фанал :)
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Ех,живот-живот,аз 6 години бях студент в този град,а нямам и ена риболовна секунда на реката а в последствие взех жена от Дунавски град и неволята ми продължава!Докога,това вече е въпрос с повишена трудност.
Без жени можем,без риболов не можем!
николов
новобранец
новобранец

Мнение от николов »

Колега "мастъра" благодарско за инфото. Значи основно трябва да се насочя към риболов на плувка. В момента тука около Бургас се лови основно червеноперка, каракуда тук таме уклей на бял червей и пинки. Въпроса ми е за тази мъздруга какво трябва да подготвя, защото целта ми основно ще е Дунава. Ако можеш дай повече инфо за тази риба.
П.С. Колега дедеф - много активен студентски живот евала, ноооо трябва да се обръща внимание и на русалките :D Поздрави
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Изображение
тук в Свищов им викат мъздруни и мъждруни :D
някои му викат че бил братовчеда на кефала тъй кото на последък все по успешно се лови и на спининг (забравих да ти кажа :oops: )Лови се на теил-спинери, малки блеснички дори и някои малки воблерчета :wink:
Много е приятен и риболова на плувка кълве доста сигорно (бута-бута и изведнъж плувката по тъва-тогава вече е твоя)доста е борбена.Лови се на бял най-често, рядко на торен докато чакам платика.По миналта година имаше много и се ловяха в промишлени количества и естествено повечето хора взимаха всичката риба, малка, голяма всяква и то по 10-15 кила :shock: и на ден имаше най-малко по 30човека :shock: Тази година риболова беше много слаб, след забраната даваше добре скобар морънаж платика и естествено отново бракониерите прогониха всичко ( бяха заградили цялата крайбрежна ивица с мрежи ..)Дано не те утекчавам с последните ми 2-3 изречения но положението е такова, дано тази година се засили малко контрола.
а пък до март месец има време, ако чуя нещо ще те държа в "течение" :lol:
мисля че във форума има и други Свищовлии, нека кажат и те нещо
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”