Помогнете !Прецаках си служебната информация!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Помогнете !Прецаках си служебната информация!

Мнение от d_bozhkov »

Моля колеги помагайте !
Днес сутринта не успях да си вляза в служебния компютър.
Сигурно съм пипнал някакъв вирус !
Просто не ми излизаше прозореца да си въведа имети и паролата.
След неколкократни проби.Видях ,че имаше надпис "за да прекъснете нормалното стариране на Windos-a натиснете синия THINCK VANTAGE бутон.Е натиснах го .От там влязох в някакви служебни програми на IBM прочетох нещо за възстановяване на системата.Викам давай възстановявам ,после ме пита нещо ,ама кат съм зле с английския и все напред и напред и се оказа ,че ми преинсталира Windos-a .Сега се пера в простата глава и съм позеленял от яд.
Имам си чисто нов екран само със Recicle Bin.
Всякаква служебна документация и програми изчезна яко дим.
Не знам как ще се оправям.От досега четеното в темите чух ,че имало някакви програми, които възстановявали изтрита информация.
Моля помогнете.Знам ,че тука има истински спецове и се надявам да се оправи работата.
Дано Сапуна и Хайванко се включат и те.
Вече няколко пъти са ми спасявали задника.
П.С. Извинявам се за латницата преди това .ама все още не мога да си инсталирам българската фонетика.Оказа се че сайта на инженера е затрит .А от други сайтове които се опитах да я дръпна дава някаъв бъг и не се инсталира.
Та че за първо време търся българска фонетика за XP !
Не искам да инсталирам Флекс Тайп .че бърка във всички програми !
ОСТАВАМ В ОЧАКВАНЕ !
Последно промяна от d_bozhkov на Сря Фев 18, 2009 1:14 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Помогнете !Прицаках си служебната информациљ!

Мнение от Big^Fish »

Божков,намери ме в скайп - Thunder_555,Или като Тихомир Ташков,ще ти пратя програмата.Ако нямаш възможност я търси като Pandora Recovery.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Помогнете !Прицаках си служебната информациљ!

Мнение от Моряка »

Доколкото се сещам не записвай нищо на този хард,да не загубиш повече информация,предполагам имаш D и като инсталираш програмата избери Д-то(има програми,които се инсталират само в Ц-то :? )
Аз поработих с TuneUp Utilities 2007 и съм доволен.Big^Fish искам да пробвам твойта :smt023 :drinkers:
А сега де? :roll:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помогнете !Прецаках си служебната информация!

Мнение от VGS »

Здравей,
и аз да се изкажа :)
Значи преди половин година една много умна госпожица изтри резултати от 3 години работа на научна лаборатория от един от анализиращита компутри.
Пробваха няколко спеца и нищо не направих, позле се обадиха на една фирма и от там искаха 40 000 Евро за възтановяване на данните.
А аз бугарина нали съме много тъпи метнах една програмка която винаги ми е вършила работа " R Studio" се казва и за 5 мин всичко си дойде на мястото.
Та ако не смогнеш с другия софт пробвай с тази. Но в мояйте сличаи информацията е била просто изтривана. А ти ако си инсталирал на ново операционна система не знам как ще стане. Не искам да те разочаровам ама Win-a ако му даваш само да продължава най вероятно е минал и през форматиране на устройството, а там вече дали ще смогнат тези програмки не знам .
Пожелавам ти успех и късмет с решаването на проблема !
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

все още нищо
Пера си главата в бюрото и се псувам.
С Пандората успях да възстановя някои файлове.
Ама системата си като цяло не.
Не знам програмите как да върна.
Не смея да пиппам нищо,а и да се обадя и на системния ни администратор ,че ще ям хурката дет пипам като не ми е работа.Довечера мисля да го закарам на някой специалист да види какво може да направи.
Ако не почвам да инсталирам всичко наново.НЯмам дори Microsoft Ofisse сега.
Най интересното е ,че музиката я възстанови изцяло.
С Tune Up -а намери много файлове ,ама не знам как да ги възстановя.На всеки файл ми иска някъв нов път да вкарвам на ръка и просто не знам как ще стане ръчно при 10000 файла .
Дано има някакъв по-прост метод.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

d_bozhkov написа:На всеки файл ми иска някъв нов път да вкарвам на ръка и просто не знам как ще стане ръчно при 10000 файла .
Дано има някакъв по-прост метод.
Не те ли пита на кое място или диск искаш да се въстановят?Впрочем имаш D Диск нали?По добре да ги въстановиш там.Не е нужно да въстановяваш всичко ,а най ценното ти.И скоро някой пак беше закъсал така,потърси с търсачката,че там се писа доста.
А сега де? :roll:
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Няма оправяне на проблема.
Ходих при специалист.
Няма как да се възстановят програмите.
Файловете някои ги възстанових.
Точно четох темата за използването на Tune Up.
Имаше мнение на Кроки как да се използва.
Но все пак не ми е ясна нацяло.
Утре ще пробвам дали ще мога да възстановя поне най -ценните си програми.
Имам инсталационни дискове за повечето програми.Но за активационните кодове ще трябва да се обаждам в фирмата.
Дано поне да мога да възстановя другата документация.
EXEl i Word-ски файлове.
Жалко .не знаех ,че без да вкарвам инсталационен диск мога да преинсталирам Windoss-а .
Добре ,че отвреме на време си съхранявам информацията по разни сървъри.Надявам се да успея да възстановя по-голяма част от загубеното .Но все пак ще има доста неща ,които ще липсват.
Не съм си делил хард диска ,което ми е грешката.
Просто не съм мислил ,че ще ме сполети такъв проблем.
Уж съм с легален НОД32,ама и той не лови нищо.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

d_bozhkov написа:С Tune Up -а намери много файлове ,ама не знам как да ги възстановя.На всеки файл ми иска някъв нов път да вкарвам на ръка и просто не знам как ще стане ръчно при 10000 файла .
Така е!Изтегли си Undelete plus.Същата е,но ти дава възможност да възсtановяваш всички намерени файлове!
Ако не се справиш утре ще ти пусна подробно снимково обяснение.

п.п. Без инсталационен диск няма как да си преинсталираш машината!Варианта е само,ако си си направил предварително image! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

sapuna написа:
d_bozhkov написа:С Tune Up -а намери много файлове ,ама не знам как да ги възстановя.На всеки файл ми иска някъв нов път да вкарвам на ръка и просто не знам как ще стане ръчно при 10000 файла .
Така е!Изтегли си Undelete plus.Същата е,но ти дава възможност да възсtановяваш всички намерени файлове!
Ако не се справиш утре ще ти пусна подробно снимково обяснение.

п.п. Без инсталационен диск няма как да си преинсталираш машината!Варианта е само,ако си си направил предварително image! :wink:
Митаче , новите вече ги праят с ROM , и си го има като Image , ама не го знам де седи да го ........... даже след fdisk , пак си го има "някъде"

Божков , ако не се оправиш с Undelete plus , свали си Norton Unerace Wizzard , има и Unformat в нея , а и хубавото е че можеш да си избираш само определени фаилове да ти търси и да възстановява ( *.jpg , *.txt , *.dll) и така нататък , ако има нещо , пиши пак !
А и виж в Srart menu-->Programs-->Acess.... --->System Tools ----> System Restore коя ти е последната дата на Restore Point , амо има датата , която е преди да си го прецакал , възстанови я , трябва да стане
Изображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Благодаря на всички за мненията.
За сега съм го оставил служебния ,че днес ми се запали главата.Утре ще се занимавам отново.
За Сапуна и Хайванко малко да поясня какво съм направил.
Значи досега влизах като потребител .
Компютъра беше настроен в Италия от тамошния системен администратор за работа в мрежата на групата в която работих.Аз си влизах с моето си име и парола.НА админа паролата дори не я знам.Освен мен лаптопа беше ползван за кратко и от друх ползвател ,който също си имаше раздел в Документи (макар и празен).
Сутринта не успях да вляза в системата.
След като излезеше прозорчето на вуиндоса да зарежда и излизаше син екран без никакви признаци на живот.
Нормално излизаше прозорец ,с който ме подканяще да натисна комбинацията CTR-ALT-DEL след което си въвеждах данните и влизах.СЛед поредица от студени рестарти неуспешни проби,като по горе писах натиснах грешния бутон (THINK VANTAGE ала бала) .ЛАптопа е IBM LEnovo и има някаква вградена система за контрол.
То хубаво тръгна всичко отначало на италиански и си разбирах ,ама като ме вкара в английските менюта после съм изтървал някоя съществена информация.Видях меню" възстановяване на системата" и си помислих,че ще е нещо от сорта за което пише ХАйванко с точка на възстановяване.После ме пита още некои работи ,за които не се замислих и НАПРЕД ,НАПРЕД ....отиде коня в реката.Осъзнах какво съм направил като ми излезе надпис "Инсталиране на Уиндос" ,ама беше вече късно.
След това си излезе стандартен уиндоски прозорец .Аз съм администратор на нищото ( т.е не съвсем имах иконка "Recicle Bin" :D :D :D ) а от пълния ми с икони десктоп ( в който едвам се ориентирах) ни следа,Хард диска празен (май по добре ше има какво да запълвам отново) :D :D :D
Първите 2-3 часа беше кошмар .Не можех дори на Бг да пиша,но с помощта на Тихомир успях да инсталирам БГ клавиатура.Сега съм с един Скайп 4.0 ...много ми е противен.Старата версия си е по-добра.Дръпнах си Tune Up и това е.
После спрях да инсталирам да не отиде някоя затрит файл.
ХАйванко сега нямам никаква точка на възстановяване.
Изображение
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

Пробвай с Нортъна , мисля че ще стане ! ако не .... пиши в скайпа bloodrise
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”