Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

хванах червено буза костенурка в река Съзлия
Модератор: dantho.mihov
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: хванах червено буза костенурка в река Съзлия

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- кандидат преподавател
Гурдейъ съ,чи съм бългърин,ма не моа се мери с теби,ак са смяташ за еврупеиц...
Щом ти си закона споровете по нататък са излишни. Жалко за неправилните животни дето се хранят с недостатъчната риба. Жалко и за неправилните хора....Поздрави и със здраве!INCUBUS написа:........Закона в моята си област съм аз и като няма свидетели - няма да съм бракониер в смисъла,който вие влагате по отношение на такива неправилни животни,дет се хранят само с недостатъчната риба..............
-
- кандидат преподавател
Поздрави и със здраве,St!Тя тая с преценките кой е по-правилен от другия,край няма.Считай,че съм адски неправилен и запази душевната си хармония.В крайна сметка,забихме в странична линия-нямам нищо против червеногъзата костенурка,щото такива тропически твари не могат да виреят тук и не ми пречат на риболовния релакс.Обаче,на споменатите които ми пречат,аз им изпълнявам наказанията и това е мое свещено и древно право.
Вярно че бая я оспамихме тая темаINCUBUS написа:............В крайна сметка,забихме в странична линия-нямам нищо против червеногъзата костенурка,щото такива тропически твари не могат да виреят тук и не ми пречат на риболовния релакс.О............

- krokibg
- учете се от него
St,знаеш ли колега,че природата празни дупки,рядко оставя.Ако има храна,животните раждат по много малки,защото могат да ги изхранят.Ако няма,раждат по-едно,максимум две и така гарантират оцеляването на вида си.Немислиш ли че изчезването на даден вид,е работа на природата а оцеляването несе дължи на лъжци и крадци от природозащитните организаций.Има обаче проблем,и той е в прекалената намеса на разни природозащитници,които наистина се правят на Дядо Боже !!! Има наистина видове,които трябва да се опазят,но аз мисля че с тези неща прекалено много се спекулира.Както казах преди години,това е най-лесния начин да се крадат пари и то в изключително големи размери,напълно безконтролно и недоказуемо.Няма до сега никой който да е чул показания на животно от какъвто и да било вид
А може и да греша,крадливите придодозащитници знаят всичко и даже чужди животински езици
Какъв изчезващ и застрашен вид е колморана бе колега,когато е навсякъде и то в неимоверно големи количества,които наистина застрашават рибната популация и са може би един от факторите за обезрибяването на водоемите ни.Има редица държави,които имат закони и ги избиват,като вредители.Те са милиони и ми се струва че малко преигравате с прекомерното застъпване за тях.а ако успееш да ме убедиш че световните природозащитни организаций неса измислени от измамници,направо ще те призная.Нашите,за късмета са още слаби и им дават от вън дребни подаяния и това ме радва,дано така си останат гладни,че да не вземем и на тях да отделяме пари от и без това гладната ни държавица.Ебах я в мечката и мечешка,децата нямат каво да ядат,но мечката няма как да каже че този,на които са му дадени пари за да я храни,не и е дал дажбата.Детето обаче ще ревне и ще каже че го държат гладно и рано или късно крадеца ще си плати - нали !!!! Случай такива много и е достатъчно да се върнем в близкото минало и да видим как се оправиха децата от дома в могилино,мечките обаче няма как да предадат крадците и затова краденето от там е по-лесно и трудно,много трудно и дори невъзможно да се докаже.Кокала е голям и зато ва се преекспонират нещата и се вдига аларма от крадците природозащитници !!!Ако дам пари за защита на нещо,ще е за рибата и ще е на хора като Павката и неговия клуб,които безкористно и честно ще пуснат риби за парите които са събрани,но за крадци от тези предните от международен калибър,просто неискам и да чуя.Смърт на корморана,които го отстрелват около нас,но ние се правим на природозащитници и при нас популацията е в пъти по-висока от колкото трябва да е - ФАКТ

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Вече не всичко е в ръцете на природата. Отдавна не е. Например малкото риба в българските водоеми няма нищо общо с природата а има общо с неспазването на законите т.е. с бракониерите. Всичко е в нашите ръце а не в ръцете на крадливите природозащитници. Изчезнали са много видове и с почти всички това се е случило защото са били целенасочено избити от хората или защото сме унищожили местообитанията им. Разгледай това например: http://biodiversity.bg/fun_details.php?menu_id=5 и това http://www.zoomania.org/content/view/1304/177/
- krokibg
- учете се от него
Надявам се,не ме взимаш за някакъв гьон сурат, или че не обичам природата.Искам правилно да ме разбереш.Избити са от човека доста видове,други са поголовно прогонвани от ареалите си на обитание,но тези които наистина имат нужда от опазване са други видова не кормораните.Има ги и такива положения.Не е нужно да гледам каквото и да е и да чета сайтове на придорозащитна тематика и да се нервирам.Аз съм интелегенто момче и съм чел книги,колкото и мутренски да се изказвам.Говоря три езика,освен бащиния ми - Българския/майчиния ми език е друг/
.Гледал съм и филми за изчезналите животни и т.н.С две думи,интересувам се от някой работи,които ме засягат и мен и хората.Когато обаче нещо не е наред,просто съм краен и това си е мое мнение/затова и доста хора не ме харесват/това обаче не е важно,достатъчно ми е че имам стотици приятели,щото съм буклук
.За мен,световните природо-защитни организаций са крадци и то в огромни размери и това е факт.Бракониерите са един от факторите за обезрибяването.Корморана от няколко години обаче, е бич за нашите водоеми/всеки ден ги виждам с хиляди/нон-стоп гонят рибата и просто почернява от него.Познай как изглеждат бракониерите на фона на стотиците корморани във водоема - като бебета с близалки са
И двата вида /бракониери и корморани/трябва да се сведат до нула,това е моето мнение.Дреме ми на дядовия дали корморана бил изчезващ вид,просто трябва да изчезне вовеки веков,което е ясно че няма да стане никога

Вярно е че стават и грешки. Няма спор че корморани има и че особено зимата могат да се наблюдават големи ята от тях но дали са прекалено много и дали са бич за нашите водоеми не знам. Зимата съм виждал и големи сртупвания на лебеди. Преди една или две години когато много се приказваше за птичия грип и където имаше незамръзнал участък имаше събрани доста лебеди. Това че във даден водоем може да се види голямо струпване на корморани не задължително означава че вида е заплаха или че го има в прекомерни количества. Корморани поне има и си мисля че ще е голяма загуба това уникално животно което има наистина невероятни ловни способности да изчезне завинаги. Видри например не съм виждал от години. Последно една вечер гледах едно семейство (доколкото се виждаше) в една пресевна на река Тунджа. Тази година за пъри път видях нутрии от много време на сам, а преди ги имаше много. Даже нощем понякога нагризваха светещите плувки
. Тях специално ги избиха заради месото но и за удоволствие педполагам. Ще е неприятно и кормораните да станат гледка която се вижда веднъж на две години. Или пък не 

- maranzika
- сериозен играч
Ама никак няма да ми е неприятно.St! написа: Ще е неприятно и кормораните да станат гледка която се вижда веднъж на две години. Или пък не

За кой вид бре?maranzika написа:Ама никак няма да ми е неприятно.St! написа: Ще е неприятно и кормораните да станат гледка която се вижда веднъж на две години. Или пък не![]()
![]()
Даже и на 5 години да е.

Голям корморан (Phalacrocorax carbo)....или......Малък корморан (Phalacrocorax pygmeus)
Ето статия за малкия корморан виж Ето и една статия за видовете корморани в България виж Кокто виждате работата с кормораните не е толкова елементарна. Омразата ни към карморана е свързана с конкуренцията за рибните ресурси. Доста първичен мотив за омараза струва ми се. По добре да се отървем от бракониерите а не от кормораните.
- glarusa
- кандидат преподавател
Майче бая оспамихме темата,и с риск и аз да оспамя малко,ще кажа само че един глупав човек не ,пжеш да го промвниш дет викам...То да не е .уй че да го набиеш...ми то акъл...Просто после да не търсите виновните в управниците,а в самите вас...ей тъй-Днеска циганче ше убие,утре цигара ще запали...Бийте се гордо в гърдите...Булгариан....Булгариан....ама от селяндуриан файда нема...Айде,със здраве!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Aйде малко яснота по въпроса!
От 2 год. насам вече Големият корморан е РАЗРЕШЕН ловен вид. Под забрана е малкия корморан, чиято численост наистина е незначителна!!!
Друг е въпроса , чо повечето ловци избягват да стрелят корморани за да не хабят патрони, тъй като месото му направо вони на риба. Така е в България, щом не става за ядене , не е интересно. Те затова и по лисици и др. хищници не гърмят. Признават се само прасета и зайци... Ама като станаха много лисиците и чакалите изчезнаха зайците... Но това е друга тема.
Виждал съм даже гладен циганин да изхвърля корморан , подарен му от мен, след няколкочасови опити да го сготви...
От 2 год. насам вече Големият корморан е РАЗРЕШЕН ловен вид. Под забрана е малкия корморан, чиято численост наистина е незначителна!!!
Друг е въпроса , чо повечето ловци избягват да стрелят корморани за да не хабят патрони, тъй като месото му направо вони на риба. Така е в България, щом не става за ядене , не е интересно. Те затова и по лисици и др. хищници не гърмят. Признават се само прасета и зайци... Ама като станаха много лисиците и чакалите изчезнаха зайците... Но това е друга тема.
Виждал съм даже гладен циганин да изхвърля корморан , подарен му от мен, след няколкочасови опити да го сготви...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Благодаря за уточнението.Кърцата написа:Aйде малко яснота по въпроса!

Поздрави!
- krokibg
- учете се от него
Малкия корморан не е никаква заплаха за рибите и наистина е забранен и подкрепям забраната.големия обаче е гад и то неимоверна.Що се отнася до селянията,не може всички да сме от града,трябва да има и селяни
Ама хайде да не го умуваме че умармаладихме темата.Падне ли ми гад като големия корморан,ще пада сеч,така правим в нашето село