Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Humminbird Piranha Max 215/Piranha Max 220
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Humminbird Piranha Max 215/Piranha Max 220
Привет на всички ,трябва ми сонар за риболов на сом от лодка и се надявам тези да свършат работа.Aко може колеги помогнете.Humminbird Piranha Max 215/Piranha Max 220 или GARMIN140
Последно промяна от gudaka79 на Чет Фев 19, 2009 11:12 pm, променено общо 3 пъти.
- makari
- научил се да хвърля
Re: Humminbird Piranha Max 215/Piranha Max 220
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=19096
На този линк колега продава такъв.
На този линк колега продава такъв.
Който не е учил започва да учи другите.
Мерси колега за помоща но гледам да е новичко.
- makari
- научил се да хвърля
Който не е учил започва да учи другите.
Като гледам няма колеги ползвашти такива сонари за сомец . 

Според мен нито един от изброените от теб сонари няма да ти свърши работа, ако ще ловиш на кльонк. Това е така, защото и трите сонара нямат функция за показване на реално засечените данни.
Мерси за одговора ,щеше ми се нещо по евтино но се насочвам към Eagle SeaFinder 480 DF или Humminbird Fishing System 718 първия е с по мощна сонда а 2-рия може да се свърже към GPS , двата не са лоши .
Аз съм за Eagle-а, много добър модел. В момента нещо от компанията му правят по софтуера и знам, че е спрян временно от продажба, но съвсем скоро ще го пуснат пак. Както каза, по-мощен е от Humminbird 718 и освен това има скоростомер. Относно GPS-a на Humminbird - според мен е по-добре да си купиш отделен GPS, било и то втора ръка на Garmin примерно. Първо, GPS-а на Humminbird няма изобщо детайлни карти за България и второ, една карта за него струва над 500 лв със сигурност.
Иначе и 718-ката ще ти свърши също чудесна работа. Аз лично ползвам по-стария модел - 717 и съм си много доволен.
Иначе и 718-ката ще ти свърши също чудесна работа. Аз лично ползвам по-стария модел - 717 и съм си много доволен.
Какво би трябвало да означава тази функция? Да не би да имаш предвид изключване на ФишИД?vanku написа:Според мен нито един от изброените от теб сонари няма да ти свърши работа, ако ще ловиш на кльонк. Това е така, защото и трите сонара нямат функция за показване на реално засечените данни.
При различните марки е означена по различен начин тази функция. Например при Humminbird беше Real Time Sonar. По принцип сонарът като засича за рибоци и за дъното, един вид "пише" на дисплея от единия край към другия какво е засякъл. Докато при Real Time Sonar функцията, когато примерно лодката е закотвена, можеш да гледаш реално какво се случва под лодката. Ще ти показва, че стръвта ти е неподвижна например и реално ще ти показва рибите, които идват към нея. До колкото си спомянм при Humminbird тази функция сканираше 40-50 пъти в секунда. Предполагам, че при другите марки е идентично.