Шаранн на плувка 2

Модератор: sapuna

www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Написаните от мен дължина на въдицата не е някакъв закон. Просто с щеки и директни телескопи късанията са в пъти повече от ваденетата на голяма риба. С тънките влакна в място със закачки си е ташак работа. Знам, че щекарите им е кеф да вадят риби с колкото се може по-тънки влакна, но погледнато от моя страна е малко по-друго. Аз ходя за да вадя едрите шарани, а не дребните и да разчитам малко на късмет ако ми вземе голяма риба не ми харесва. :)
Успех на всички дето ловят без макари :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ами Пловдив не е толкова далече така че знае ли човек :P :P :P
Може да се съберем някои ден .А иначе с удоволствие ще гледам видео-материалът ти и засега ти пожелавам успех в риболовът :P
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

http://www.***.com аз исках да отбележа че има и друг път .А кои по кои път ще поеме е въпрос на лично виждане аз не искам да се налагам
За мен риболовът е преди всичко удоволствие и разтоварване от ежедневието а тръпката да удари шарко за мен е в борбата кои кого ще надхитри А иначе ти пожелавам успех в риболова
И даи боже едра риба всекиму :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Veronika написа:Пръчки,шеки,мачове.Това шарана не го вижда.
Но го мори по-бързо :wink:
Дядовците да ловят с каквото имат желание. Аз познавам дтарци дето си взеха хубава шарански въдици и не виждам как ще се върнат към къси стъклопластови :D
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Вероника е права за старците и "такъмите" им .... една бабка пред мен миналата година извади 7 кг. шаран с пръчка лепен бамбук, на която водачите бяха намотани с изолирбанд и макара Stabil 32 от времето на детските спомени на баща ми ... :shock: :idea: ... та тази бабуля след бая борба, придружена с проскърцване на тоягата и зловещи звуци от макарата извади шарко с невъзмутимо изражение на лицето си .... и обясни на кибиците наоколо, че с тоя такъм е извадила един самосвал шарани .... не мисля че ще се навие на нещо съвременно, а? :?: :roll:
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Вероника, изобщо даже не съм и помислял да се бъзикам!!! :?
За случая с бабката ... имам трима свидетели, с които бяхме заедно на риба в този ден ... случката се случи на Малкия залив на яз. Искър (вододайната зона). Бабичката беше някаква виладжийка, вечер захранваше яко а сутринта рано - на гьола с бамбуковата тояга!....
даже ченгетата не я закачаха ... :?: :!:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

А аз познавам дедета с такива такъми ,че като застана до тях чак срам ме хваща :roll: :roll: :roll:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Аз съм забелязъл, че тия със късити и стари въдици само гледат как дърпам шарани и после идват да питат разни въпроси :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

Колеги направо се убедих че москвича ускорява два пъти повече от порше-сравнението го направих че преди време и така ставаше с черницова пръчка и бамбук но рибата завърши визше изтегли се на вътре не яде всичко което и хвърлиш не взима без да захраниш и .... трябва по модерни техники.А може би просто рибата намаля в водоемите :?:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
stanyoh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stanyoh »

Преди Десет дни колеги извадих два шарана на плувка, а три или четири скъсаха в закачки. Само на плувка. Истината обаче е там че на мястото захранвах общо 8 дни. Шаран /около 4кг./, каракуда/около 0.5 кг/ и червеноперка /над 300 г./ започнаха да кълват на 4-5 ден. За моя жалост когато вече започнаха да излизат ми свърши отпуската. Та как да е. Захранката е най-важна. Всеки ден и по много. На едно място с диаметър около 2 м. през 30 мин се хвърля. А още в началото е добре чорапогащтник със суха захранка и камък да се пуснат в центъра на захранването. По-малки дози хвърляте около вас на по-плитко.
Аватар
SHUMENSKIQ_RIBAR
новобранец
новобранец

Мнение от SHUMENSKIQ_RIBAR »

бащата и тои извади 3 шарана на плувка на река камчия от 1 до 2 килограма не са много големи но :D
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

ми то момчето си ги угоява.... що не!? ... :wink: :D .... и без тва ядат колкото едно средно угоено прасе. ....
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

миналата година се нагледах на китайци/на яз.Искър и на Пожарево/ които със щеки вадеха сомове и шарани като разпрани.При по едрите сомчета щеките им се огъваха на 8.
Кофтито на китайците е че правят много боклук.
На искъра си сформираха групички от по 4-5 лодки около които редовно плуваха опаковки от кроасани вестници и друга гмеж.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

chapara написа:Па като захраниш с хляб,виж оная коричка дървена дето да я закачиш и да си плува,плува докато потъне:-)))))))))))))
:lol: :lol: На коричка или "на цицанье" с директен е МНООГО голямо преживяване. На Байкал - един дивак ми счупи 4.5 руски - ама каква борба беше :!: :shock: :shock: Една вършидба падна в камъша - страхотна емоция :shock:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

как как???
слагаш коричка и плувка??
или само коричка??
апропо как се лови на троха????
Публикувай отговор