Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаранн на плувка 2
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Написаните от мен дължина на въдицата не е някакъв закон. Просто с щеки и директни телескопи късанията са в пъти повече от ваденетата на голяма риба. С тънките влакна в място със закачки си е ташак работа. Знам, че щекарите им е кеф да вадят риби с колкото се може по-тънки влакна, но погледнато от моя страна е малко по-друго. Аз ходя за да вадя едрите шарани, а не дребните и да разчитам малко на късмет ако ми вземе голяма риба не ми харесва.
Успех на всички дето ловят без макари

Успех на всички дето ловят без макари

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- Skorpi
- сериозен играч
http://www.***.com аз исках да отбележа че има и друг път .А кои по кои път ще поеме е въпрос на лично виждане аз не искам да се налагам
За мен риболовът е преди всичко удоволствие и разтоварване от ежедневието а тръпката да удари шарко за мен е в борбата кои кого ще надхитри А иначе ти пожелавам успех в риболова
И даи боже едра риба всекиму

За мен риболовът е преди всичко удоволствие и разтоварване от ежедневието а тръпката да удари шарко за мен е в борбата кои кого ще надхитри А иначе ти пожелавам успех в риболова
И даи боже едра риба всекиму

-
- ще става разбирач
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вероника е права за старците и "такъмите" им .... една бабка пред мен миналата година извади 7 кг. шаран с пръчка лепен бамбук, на която водачите бяха намотани с изолирбанд и макара Stabil 32 от времето на детските спомени на баща ми ...
... та тази бабуля след бая борба, придружена с проскърцване на тоягата и зловещи звуци от макарата извади шарко с невъзмутимо изражение на лицето си .... и обясни на кибиците наоколо, че с тоя такъм е извадила един самосвал шарани .... не мисля че ще се навие на нещо съвременно, а?

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вероника, изобщо даже не съм и помислял да се бъзикам!!!
За случая с бабката ... имам трима свидетели, с които бяхме заедно на риба в този ден ... случката се случи на Малкия залив на яз. Искър (вододайната зона). Бабичката беше някаква виладжийка, вечер захранваше яко а сутринта рано - на гьола с бамбуковата тояга!....
даже ченгетата не я закачаха ...

За случая с бабката ... имам трима свидетели, с които бяхме заедно на риба в този ден ... случката се случи на Малкия залив на яз. Искър (вододайната зона). Бабичката беше някаква виладжийка, вечер захранваше яко а сутринта рано - на гьола с бамбуковата тояга!....
даже ченгетата не я закачаха ...

-
- ще става разбирач
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги направо се убедих че москвича ускорява два пъти повече от порше-сравнението го направих че преди време и така ставаше с черницова пръчка и бамбук но рибата завърши визше изтегли се на вътре не яде всичко което и хвърлиш не взима без да захраниш и .... трябва по модерни техники.А може би просто рибата намаля в водоемите 

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Преди Десет дни колеги извадих два шарана на плувка, а три или четири скъсаха в закачки. Само на плувка. Истината обаче е там че на мястото захранвах общо 8 дни. Шаран /около 4кг./, каракуда/около 0.5 кг/ и червеноперка /над 300 г./ започнаха да кълват на 4-5 ден. За моя жалост когато вече започнаха да излизат ми свърши отпуската. Та как да е. Захранката е най-важна. Всеки ден и по много. На едно място с диаметър около 2 м. през 30 мин се хвърля. А още в началото е добре чорапогащтник със суха захранка и камък да се пуснат в центъра на захранването. По-малки дози хвърляте около вас на по-плитко.
- SHUMENSKIQ_RIBAR
- новобранец
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
миналата година се нагледах на китайци/на яз.Искър и на Пожарево/ които със щеки вадеха сомове и шарани като разпрани.При по едрите сомчета щеките им се огъваха на 8.
Кофтито на китайците е че правят много боклук.
На искъра си сформираха групички от по 4-5 лодки около които редовно плуваха опаковки от кроасани вестници и друга гмеж.
Кофтито на китайците е че правят много боклук.
На искъра си сформираха групички от по 4-5 лодки около които редовно плуваха опаковки от кроасани вестници и друга гмеж.
chapara написа:Па като захраниш с хляб,виж оная коричка дървена дето да я закачиш и да си плува,плува докато потъне:-)))))))))))))

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка: