Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

раците в баластиерите на Чепинци
Модератор: dantho.mihov
- Диканаров
- кандидат преподавател
раците в баластиерите на Чепинци
Миналата година по време на наводненията водата в баластиерите дълго не се избистри. Забелязвах много умряли раци по шавара. Как мислите това да ли не бе от отравяне. Дали не разтвори водата от някъде хербициди или торове? Резултатите след наводнението бяха трагични по 5 - 10 рака , а накрая абсолютно капо.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- ivan_yo
- разбира нещата
нее така . Та теса санитарите на водоемите. Те са местните ЛЕШОЯДИ. Иначе ще се осмърдят всички затворени водоеми.А са измрели по причина че в таквиз моменти им си унищожават убежищата които ги спасяват от моментните бедствия,а той е и бавен.ХУБАВО Е ДА ГО ИМА ПЪК ВИЕ С УЛОВ МОЖЕТЕ ДА РЕГУЛИРАТЕ ПОПУЛАЦИЯТА МУ. Макар че той има способноста според хранителните наличности във водоема да се самоконтролира(самовъзпроизвежда)chacho написа:Дано са останали живи белите риби и щуките,а за раците още по добре,че бяха жива напаст!!!
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- Диканаров
- кандидат преподавател
Вярно е, че раците правеха ловенето на дъно направо трагедия, но си има и разни начини за вдигане на стръвта, особено на живата по-високо и така от време на време хващахме по някоя щучка, костур или сулка. За мен беше много приятно да си хвана, а после сваря с копър, сол и бира тридесетина едри раци. За стръв използвах уловени на място уклеи или червеноперки. Знаете, че тези баластиери не са с качествени уклеи и червеноперки защото имат тения, но са наблизо до столицата и са удобни за кратки излети. Дано да не са унищожени изцяло раците, те са показател за чистотата на водоема и си имат своето място в екосистемата. Абсолютно съм съгласен с мнението, че са санитарят на водоемите.