Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

видри във водоем
Модератор: dantho.mihov
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Re: видри във водоем
Евала ,колега .DrAkoN написа:Това са едни от най приятните животинки. От мненията които виждам тези видрички са пътници![]()
Препоръчвам на тези ,които мразят тези животинки ,като ги видят просто да се спотаят някъде и да ги наблюдават ,а пък после да се изказват .
На мен ми се случи ,1 час и 30 мин. наблюдавах играта им ,просто забележително ,немога да го опиша ,а бях тръгнал за риба ...
П.П. не съм чул ,някой да е получил медал или награда за убита видра .

-
- кандидат преподавател
Значи,за да не възникват повече спорове и обвинения /че и генерални изводи за качествата на нацията/,няма да посочвам аз кво правя с такива гадни натрапници като видрите.А на колегата,поставил на обсъждане проблема,само ще кажа:Щом изплюскат рибите,по-дълги от 18-20 см,ще се изнесат мигом към друг водоем.И,просто за да става мохабет,ми се ще да запитам -що ли пък са дочакали да станат защитен вид?Сигурно,щото са много полезни или вкусни,та рийш ли простото некултурно българско население /направо непълноценна низша раса според един колега,почитател на Алеко /ги е избивало системно,за да си пълни търбусите с тяхното месо или пък е задоволявало патологичната си жажда да избива животинките.
Хубав съвет!!!TRANSKI RIBAR написа:На моето гиолче ги изтепаме 2те гадиниПушка и капани

Видрите наистина си похапват риба, но и вие не похапвате ли ?
Аз когато съм на риба винаги се радвам когато видя видра или дори само следи от нея.
Ако водоема е за стопански риболов и е под ваше попечителство може да държите 1-2 кучета на близо. Те ще си тръгнат сами.
А ако водоема не ви принадлежи , нямате никакво право да ги гоните , а камо ли да ги убивате.
Аз когато съм на риба винаги се радвам когато видя видра или дори само следи от нея.
Ако водоема е за стопански риболов и е под ваше попечителство може да държите 1-2 кучета на близо. Те ще си тръгнат сами.
А ако водоема не ви принадлежи , нямате никакво право да ги гоните , а камо ли да ги убивате.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хахаха колега историята си я бива само дето завършека не е много благоприятенчуруликпенчо написа:Не,че съм отявлен природозащитник,но представи си следната ситуация:Сложете някаъде във водоема по големи камъни , на тия камъни излизат и серът пред деня и като изленат огън с пушката !
Клечиш си притеснено на камъка до язовира. .Мъчи те стомаха.През него преминават на талази коликообразни болки.Имаш зор...... Сваления панталон упорито притиска задколенните ямки,което боли,пък и оставя разширени вени. Оглеждаш се дали някой не те воайорства или снима,че после -голям срам във форума или примерно "снимка.бг" . Мислиш си какво ли ще използваш за изтриване на цвайтера-листо от близкия къпинак или онова билетче за автобуса,дето си го спести оня ден........ Обаче работата нещо не става.Онези салатки /от снощи/ здраво са забили нокти в дебелото черво и не щат да излизат.На всичкото отгоре и някаква рибена кост ги подпира....Мамка му и пиене....кара те да гълташ като паток... все едно нямаш зъби.....
Напъните са жестоки.Очите вече ще изкочат от орбитите,а броя на изпъкналите им, кърваво червени вени расте лавинообразно.Оставаш без дъх и ето че работата започва да става.Какво облекчение.Ама е за кратко.Онази шибана рибена кост безжалостно пробожда хемороид N:4 и те кара да крещиш от болка.Тънка струйка кръв се стича по лявата бузка,докато от десния джоб ти изпада GSM-а /по закона на Мърфи/ познай къде. Обаче лека-полека нещата се уталожват и ти добиваш отново нормален цвят на лицето,пък и самочувствие. Вече вдигаш гащите,когато прозвучава изтрел. Дори не разбираш какво се случва. Докато злощастната ти душа следва "бялата светлина" , с крайчеца на окото си виждаш,че зад гърба ти /до камъните/ е закована табела гласяща:" Частен водоем!Стреля се без предупреждение!".
Горките видри.......

Без риболов няма любов !
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Представи си имаш водоемче с едно семейство видри и 2-3 малки видарчета няма как да въжеш кучета защото всепак те искат постоянна грижа и се получва следното рибата ти чезне семейството става малцинство а вече от риба и помен нямаVGS написа:Видрите наистина си похапват риба, но и вие не похапвате ли ?

Без риболов няма любов !
- Bastardo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
"Спаси дърво - изяж бобър"
Сори ама не се стърпях...
Сори ама не се стърпях...
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
-
- ще става разбирач
Спаси бобър - изяж дърво .. 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ако си арендатор и се занимаваш с промишлен няма да разсъждаваш така!!!krasi81 написа:....те са естествения регулатор и това е техния дом....

Преди години собственика на яз. ..... .../мой близък приятел/ ме замоли да отстрелям семейство видри.Имах много възможности,но все им прощавах!Така и не им гръмнах!След месец пича пусна обява и даде награда-едногодишен абонамет за риболов плюс бутилка уиски за видра!На втория ден имахме победител с четири годишен аванта период!Не го използва обаче-още същата есен се смени собственика!

Всъщност няма значение дали си собственик на яз. или не когато става дума за отговорност към природата и спазване на законите. Защо да проявяваме двойни стандарти. Когато човек лови риба с мрежа (примерно защото мизерства и трябва да нахрани семейството си) той е бракониер, но когато арендатор на водоем за промишлен риболов убие видра за да има по богат улов и повече печалба ние го оправдаваме. Защо? Убииството на видра е бракониерство и е подсъдно и това съвсем не е без основания.sapuna написа:Ако си арендатор и се занимаваш с промишлен няма да разсъждаваш така!!!krasi81 написа:....те са естествения регулатор и това е техния дом....
Видра
Удивителен бозайник, застрашен на световно ниво. Живее по бреговете на реките, гъсто обрасли с растителност и гори или по скалисти брегове. Може да се наблюдава и ловувайки в морето. Много добър плувец, ловуваш през нощта, ловко улавящ риба, дори и в пълна тъмнина. Именно поради тази причина много животни стават жертва на рибарски мрежи или са убивани от рибарите. Заплахи за вида са загубата на местообитания, замърсяване на водите, водещо до пропускливост на кожата, охлаждане и умиране, както и директно отравяне, строителството на малки ВЕЦ, бракониерство заради ценната кожа на този бозайник. Всички тези фактори са причина видрата да е изчезнала в много страни на Европа. България все още има една от най-стабилните популации на видра, но с много ниска численост.
-
- разбира нещата
животинките са защитен вид в голяма част,от европата мисля и,който стреля по тях си е чист бракониер(също като мрежар,търмъкчия)!!!без значение арендатор,ловец,рибар и т.н.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Малко стара информация ,но полезна
http://novini.dir.bg/2008/09/09/news3363042.html
и още ;
http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno
забележете ,как се държат за лапичките .Вярно ,морски са не речни ,но са видри .
http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=22604

http://novini.dir.bg/2008/09/09/news3363042.html
и още ;
http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno
забележете ,как се държат за лапичките .Вярно ,морски са не речни ,но са видри .
http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=22604

Последно промяна от nordf на Съб Фев 21, 2009 6:57 pm, променено общо 1 път.

Убийците на видри и други животни и т.н. са си чиста проба бракониери! Нещо да са ви направили? Те просто-живеят поне се опитват.Няма да изядат рибата и за вас ще остане и то доволно ! Незабравяйте,че те прочистват първо от болните риби,а това е добре за останалите-няма да има зарази др. Аз лично не одобрявам посегателството на разни животинки,преди време на едни им хвърлих въздушната пушка в гьола,защото стреляха по водни кокошки и малките им ей така за кеф.Не им стана приятно,но нямаха избор.....

- carpsliven2
- сериозен играч
Несириозно е да се избиват животинките при наличието на стотици методи за да се прогонят към друг водоем.
Браконерството е лош навик.
+ТОВА ви написаха нееднократно че, са в червената книга!!!
Браконерството е лош навик.
+ТОВА ви написаха нееднократно че, са в червената книга!!!

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува