"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Най-добра марка макари

Мнение от nninkov »

Popov нещо неразбрах - Biomaster-a e един клас преди Twin-Power-a ???
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Колеги, може би тук не му е мястото но искам препоръка?
Смятам да си купя макара ШИМАНО но , се интересувам коя верига магазини са най-коректни при рекламация на закупена стока.
1. ОРОЗОВ .СО.
2. FilStar.com
3.Fishing Mania Shop
Благодаря. Със здраве.
Javor

Мнение от Javor »

Ако гледаме обявените цени по изгодно е при:
http://shop.akvasport.com/catalog/
или
http://www.diemfishing.com/catalog/
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Колега, аз питам за коректност /сиреч като рекламирам макарата, да бъдат така добри да ми я поправят или сменят.Не да ме въртят с месеци под някакъв предтекс/.
П.П. Колко години гаранция дават?
Javor

Мнение от Javor »

По коректни от Дием аз незнам
Shimano пазаря от там
За гаранцията непомня, но има такава
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

nninkov написа:Popov нещо неразбрах - Biomaster-a e един клас преди Twin-Power-a ???
Точно така, когато се касае за макари за спинингов риболов за японския пазар. Преди Biomastera e Ultegra.

По въпроса къде е най-добре да се пазарува Шимано, отговора ми е при КАМЕКС и КО, Базар 2002, малко преди входа на добре познатия базар Илиенци. Това е най-стария вносител на Шимано, но допреди няколко години имаха само офис и работеха предимно на едро и затова не са толкова познати вероятно. Там цените са най-ниски а гаранционното обслужване е при Лоди, какво по хубаво от това. Този човек успя да направи безгрешна профилактика на макара струваща около 800 лв (имаше малък проблем с едно гумено уплътнение което бях прецакал заради глупост). Щом успява да разглоби, поправи и сглоби без грешка такава макара с над 110 финни чарка, какво по-добро обслужване от това! Доверявам му се напълно! При него също има Шимана на много добри цени, но не са толкова много като модели, не че не може да се поръча.
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

1. Shimano Stella 3000 - 470$
http://cgi.ebay.com/09-New-Shimano-Stel ... ltDomain_0

2. Shimano Fireblood 2500 - 340$ (Няма размер 3000)
http://cgi.ebay.com/09-Shimano-Firebloo ... ltDomain_0

3. Shimano Twinpower 3000 - 310$
http://cgi.ebay.com/08-New-Shimano-Twin ... ltDomain_0

4. Shimano Biomaster 3000 - 198$
http://cgi.ebay.com/2008-Shimano-Biomas ... 1|294%3A50

5. Shimano Ultegra 3000 - 130$
http://cgi.ebay.com/Shimano-Ultegra-C30 ... 1|294%3A50

За пореден път се убеждавам как в БГ всичко е различно от останалия свят.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ти да не мислиш че баш Попето е дал 800 лв. за макара при положение че и на байт ноу не плаща а само коги спечели нещо на търг :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Какво предимство толкова може да има една макара, че да е предпочета и да дам над тези пари.
Може ли някой да ми обясни , но смисленно и обосновано.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Вальо,то ако се погледне реално,в нищо неможе да се намери смисъл или по-точно в много малко от действията ни има някакъв смисъл.И Зазката и Трабанчето ще ни закарат до работата или до язовира но си е друго когато да гьола отидеш с джипката и си влизаш когато поискаш.За ходене на работа и по гаджета с Мерцедеса няма да пиша,то се знае :wink: Смисъла на цялата галимация с купуването на скъпи и по-квалитетни такъми/казвам такъми защото в това число влизат и пръчките/е човек да е спокоен че когато закачи голяма и риба,е сигурен че влакното няма да му влезе под шпулата,няма да му се навива както си иска,няма да му зацепи аванса,няма да спре да работи макарата в най-сублимния момент,пръчката няма да се строши на две когато замяташ или да се счупи при засечка и още такива нещицаДоводи за такива случки с евтини такъми колкото искаш.Абе,просто удоволствието да ловиш с по-квалитетни такъми е незаменимо.Имал съм стотици проблеми с други макари през дългия ми стаж като риболовец и да ти кажа май в това е смисъла.От когато ползвам скъпи и квалитетни макари,просто непомня да ми се е налагало да ремонтирам макара или да я разглобявам насред риболова че да си вадя кордата изпод шпулата или да правя други ремонти :drinkers: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

VGS,
Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Даже и тази цифра е голяма колега, ама то в Бъгарийката и последния циганин е грандоман..та....
Като знам какво има вътре в макарите, на един и същи принцип са - нищо ново като концепция !
Всички са копирали 1-та макра на АДАМ от Библията..и продължават да копират - шпула, ротор, червяци или хипоид,аванс,бигел, ролка, дръжка (втулки, лагери ...или смесено)- ТОВА Е !!И малко "украшения".За материалите не говорим - а за принципа на работа.То е ясно че материалите са по-добри според зависи.
Виж при мултипликаторите е друго.Ама и те са роднина на катушките - помните руските нали...
Интересно ми е коя е най-най първата спинингова макара на света - от която произлизат всичките днешни и са и почти 100% копие.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов ???? Теб някой кара ли те да си купуваш такива :idea: Лови си с катушките и си гледай кефа.Явно ти харесва да съчетаваш ремонтите с риболова :mrgreen: Ама за какво са ти и катушки,я направо закови две пирончета до дръжката и си навивай кордата на ръка,така ще дадеш няколко стотинки за пирончетата само :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Javor

Мнение от Javor »

Всички сте прави.
Има модели на шекспир, окума, гараувел а сигурно и други марки които няма да мръднат поне 5-6 години с цени максимум до 200лв
Всеки сам си преценява какво ще му върши работа.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

купувашЛ.ВИЧЕВ-Krikibg
Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов..
Скъпо и квалитетно са 2 различни неща.Не винаги са равни, и не винаги е необходимо да е много скъпо .. за това идеше реч.Глей колко хора ловят по жабунясали стари локви и корита с болна и опасна риба и се перчат със скъпите си такъми...
Има такива хора в България - грандомани, не можеш да отречеш.
Ти не си - не мисля да съм говорил персонално.
И аз не съм, и си карам с шишетата и пирончетата.
А това да се гордее човек,
че само купува, троши и хвърля, също не е кой знае каква добродетел.Просто са фукни.
Ти не попадаш и тука - правил си ремонт на поне една макара - мултипликатор !!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Педро,няма да ти казвам колко много ремонти съм направил за вече 38 години риболовстване :shock: Точно тези ремонти обаче които преди години правех постоянно ме накараха да взема мерки преди години и да не правя повече ремонти по водоемите :lol: :wink: Затова,купувам грандомански такъми :lol: :lol: :lol: :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”