Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на Распер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Ах расперите,болест може да те хване като гледаш,как 4-5кг екземпляр се хвърля да гони уклеи в краката ти през интервали от 7-8 минути.И цялото това действие продължава с часове,между временно сменяш блесна след блесна безуспешно, а уста проклинат цяла вселена
.Мойте набюдения по Дунав потвърждават тези на колегата Lazarov,има дни в които се лови и дни в които не захапва предложените му блесни.Мястото на което ходя за распер на Дунав е постоянно посещавано от спинингисти,обичайно всички сме капо
,но ако един хване 100% е сигурно ,че ще ударят и други распери.Става въпрос разбира се за риби от 1кг нагоре,педарки и малко по-големи се ловят всеки ден .

- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги,а никoй ли не е пробвал с бомбарда(сбиролино)повод 2 метра и малка блесничка?Убеден съм че ще става,но не съм пробвал.щуката така я ловим в обрасли водоеми,корекции и на морето бая риба съм изловил по този начин но не с блесна.По този метод може да хвърлите на растояние над 30 метра и блесничката или воблера ще гази на 1 метър под водата.Доколкото съм чел за разпера това е идеален вариант за поднасянето на стръв за него.
-
- научил се да хвърля
Колега,колко малка блесна?Аз за распер ходя с 0.18 монофил и единици на Мепс ги мятам къде 30 м.(нека да са 25GE6_HUNT написа:Колеги,а никoй ли не е пробвал с бомбарда(сбиролино)повод 2 метра и малка блесничка?Убеден съм че ще става,но не съм пробвал.щуката така я ловим в обрасли водоеми,корекции и на морето бая риба съм изловил по този начин но не с блесна.По този метод може да хвърлите на растояние над 30 метра и блесничката или воблера ще гази на 1 метър под водата.Доколкото съм чел за разпера това е идеален вариант за поднасянето на стръв за него.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Оставете ракията ...
Расперът си ни е болна тема при нас - много го ловим, но след толкова хванати аз лично продължавам да нямам печеливша стратегия. Ловил съм го на много малки, на много големи блесни, водени много горе и много долу, на всякакви по големина и цвят воблери. При нас е доста "оспинингован" и това също е някаква причина. Също ставаше въпрос за далечно замятане и за бомбарди - няма нужда от такова нещо - расперът си търси и гони плячката на няколко метра от брега.
Миналата година имах доста успехи с мухарката (голяма мечта ми беше да го хвана с нея и успях) - имам чувството, че стримерът го дразни много повече от блесната и неминуемо го атакува всеки път. Имах удари и на стример, метнат с блеснарката. Мятам го в бързея и го задържам - ударите не закъсняват. Сега ще си спретна малко стримери, специално за спининга и ще докладвам напролет.
Това всичкото е когато не "буха". Когато "буха" с мухарката му подавам стримера (това със спининга не може да се получи) в мястото на атаката и веднага го взема - лови се като със суха муха.
Поздрави!
Расперът си ни е болна тема при нас - много го ловим, но след толкова хванати аз лично продължавам да нямам печеливша стратегия. Ловил съм го на много малки, на много големи блесни, водени много горе и много долу, на всякакви по големина и цвят воблери. При нас е доста "оспинингован" и това също е някаква причина. Също ставаше въпрос за далечно замятане и за бомбарди - няма нужда от такова нещо - расперът си търси и гони плячката на няколко метра от брега.
Миналата година имах доста успехи с мухарката (голяма мечта ми беше да го хвана с нея и успях) - имам чувството, че стримерът го дразни много повече от блесната и неминуемо го атакува всеки път. Имах удари и на стример, метнат с блеснарката. Мятам го в бързея и го задържам - ударите не закъсняват. Сега ще си спретна малко стримери, специално за спининга и ще докладвам напролет.
Това всичкото е когато не "буха". Когато "буха" с мухарката му подавам стримера (това със спининга не може да се получи) в мястото на атаката и веднага го взема - лови се като със суха муха.
Поздрави!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- barutchiata ©
- Администратор
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Привет и от мен. по моя скромен опит в риболова на распер съм стъгнал (поне за себе си) до извода че распера предпочита малки примамки. ловил съм само на много малки блесни и на дребни (до 5см.) воблерчета ,домашно производство.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/