Koварен лед на "Душанци"!

Модератори: bobopeli, Кърцата

valentin_l_ivanov

Koварен лед на "Душанци"!

Мнение от valentin_l_ivanov »

Посетих язовира на 22.02.2009 г с надеждата, че вледствие на рязкото застудяване ще е замръзнал, а леда ще е достатъчно дебел, за да маже да се стъпва на него...Наистина целия язовие беше замръзнал, но ледът беше коварен: 2 слоя лед с дебелина по 3-4 см, а между тях слой от нещо полу течно, полузамръзнало. За човек като мен, с тегло от 90 кг, бе немислимо да се стъпва на леда-щом се опитах леда веднага поддаде без пропукване. Oпитах да се кача на леда и по-нататък, отдалечих се почти на километър-навсякуде ледът беше привидно здрав, но щом поемеше цялото ми тегло, внезапно поддаваше. А иначе вуншния вид на покрития със сняг язовир бе много привлекателен. Върнах се и застанах на "скалата", при устието на вливанвто на р.Тополница, пробих дупка, захраних, опитах "на плувка", но.. нищо. По едно време дойде още един колега. Погледа, поприказвахме и отиде някъде, Гледам, след малко, отляво на "скалата"-върви по леда като "по въже".Е, видимо бе по-лек на тегло от мен. Отиде на 10 м навътре, проби си дупка с ледобура, пусна "на плувка" на бял червей и взе, че улови едно дребно костурче! Голям майтап! Само че това си и беше.Повече не пипна. И така-до обяд, когато решихме да си ходим. Ето и снимки.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345565
СЪНДИ

Re: Koварен лед на "Душанци"!

Мнение от СЪНДИ »

Добър излет! :smt023 До следващият път.Наслука!! :wink:
Последно промяна от СЪНДИ на Пон Фев 23, 2009 3:09 pm, променено общо 1 път.
Аватар
EGOR
новобранец
новобранец

Мнение от EGOR »

С нетърпение ште чакаме да се растопи - идва пролет
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Е и това се случва.Прогнозата е за по-сериозно застудяване.Дано се получи здрав лед :prayer: :prayer: :prayer:
Риболовът не е слука,а наука!
sharanko
новобранец
новобранец

Мнение от sharanko »

vladoto написа:Е и това се случва.Прогнозата е за по-сериозно застудяване.Дано се получи здрав лед :prayer: :prayer: :prayer:

дано!!!!!!!!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: вKoрАвЕн лед на "Душанци"!

Мнение от ivan_yo »

А аз искам да го надърви още по-здрав...леда де, че да се почне едно ледобурене и рибохващане :lol: :lol: :rolleyes:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”