Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

"Savo"-антимухъл
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: "Savo"-антимухъл
"Саво"-то върши добра работа. Доказано! "Церезита" събира влага, но не премахва мухала веднага, трябва му сигурно повече време. Има обаче едни машинки на ток. Обират влагата и изсушават въздуха в помещението. Има такива на различни производители и за различни площи. Работят на 100%. Изпробвано. Имат обаче сериозен недостатък, консумацията на ток. Никак не е малка, защото работи и като отоплител, по желание и като охладител. Обаче суши. Невероятно. Продават се в хипер маркетите за техника и в магазините за климатици. Цени според марката. Влагата е лоша работа, освен ако не е по бутилка студена бира в горещ летен ден... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
мухъл-влага(теч),проблем-причина,отстранете причината, не мухалът, издигнете лозунга :"МУХЪЛ! САМО В СИРЕНЬЕТО"
Това дето ви бърборят за изолации ,стъкла ,камери,влагоуловители...............друг ПАТ,дишане му е майката ,и проветренье ,иначе сееш алергии и береш гъби ,е поне докато не отстраниш проблема (влагата),а тя обикновенно е от ,просмукване ,директен теч,рядко КОНДЕНЗ,при нормално отопляемо пространство нема грижи,и при огромни термо разлики,пример :Вънка -12/вътре +20 а посредата винкелова дограма ,а до ней печка с руска тенджера под налягане с връткащ се топуз ,а вътре кротнали свински кунки,чакащи чесновия дресинг,МЛЯССС!
Това дето ви бърборят за изолации ,стъкла ,камери,влагоуловители...............друг ПАТ,дишане му е майката ,и проветренье ,иначе сееш алергии и береш гъби ,е поне докато не отстраниш проблема (влагата),а тя обикновенно е от ,просмукване ,директен теч,рядко КОНДЕНЗ,при нормално отопляемо пространство нема грижи,и при огромни термо разлики,пример :Вънка -12/вътре +20 а посредата винкелова дограма ,а до ней печка с руска тенджера под налягане с връткащ се топуз ,а вътре кротнали свински кунки,чакащи чесновия дресинг,МЛЯССС!

-
- ще става разбирач
така е ...задължително проветряване по два пъти на ден...никакви стъкла...дограми и т.н. няма да ви спасят...
-
- разбира нещата
Това с червеничкото ... леко си противоречишБОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:мухъл-влага(теч),проблем-причина,отстранете причината, не мухалът, издигнете лозунга :"МУХЪЛ! САМО В СИРЕНЬЕТО"

А зеленичкото ... ако е на 5 ет. какво правим, ебати смукането .
Само ще кажа, че Точката (температурата) на оросяване(конденза) зависи от няколко фактора:
При 40-60% Относителна влажност И температура 20°С !!!, Точката на росата е съответно 5-12°С. При 80%/20°С - 16°С, а при 30%/20оС - около 0°С.
Ще се наложи или топлоизолация, или по-интензивно отопление и проветряване.
Успех !
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
ас немах проблем с тоя препарат

Купих го напръсках и останаха петна, ама не черни петна а петна от местата където съм напръскал със SAVOTO, защото аз имах мухъл горе в иглите и като пръсках SAVOTO потичаше надолу и сега сутрин като стана си личат тези петна и е грозно. Напръсках преди 2 дни. Някой може ли да ми каже защо се получава така?
- Motorski
- ще става разбирач
Вкъщи в едната стая взехме по-радикални мерки - продава се един препарат на фирма BORO, милсля че се водеше "саниращ препарат" или нещо от сорта. Та той се разрежда с вода в някакво съотношение и с четка се минава цялата стая все едно с боя, абе мокрят се стените накратко. После се изчакват 8 часа и се боядисва вече с латекс. Да - сложна и дълга процедура е почти равносилна на ремонт и за съжаление още не мога да ви кажа дали има ефект, защото влажните месеци тепърва идват. Колкото до SAVO-то - ползвали сме, има ефект, но не за много дълго. Прозорците ни са PVC и практически стаите са затворени херметически и свободната влага няма как да излезе от стаята => образува се мухъл. Единственото място, където окончателно се реши проблемът е в хола, където сложихме печка с твърдо гориво.

-
- научил се да хвърля
савото си е разтвор на така наречената белина(което си е търговско наименование) На мен понеже ми трябваше по голямо количество, за друга цел, не за стени, си взех от местното ВиК, концентрат, дето го слагат във водата. Аз специално си го разреждам 1:5
Въпросът е дали след като се напръска и изсъхне SAVOTO остават петна, но не петна от мухъл, а от самата течност на SAVOTO? Дали на някой му се е случвало да остават петна?
Ползвах SAVO и останах доволен. При мен не останаха петна и не ми изтърка латекса. Така хубаво изчисти, че дори там където пръсках с препарата - стените станаха още по-бели. Преди това съм боядисвал с бял латекс Дисповит/ако значение/.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
е добре де-ама не разбрах са САВО да взима ли или не?
бовски-ти си ми приятел-посьветвай ме безвьзмездно....

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- разбира нещата
Значи моята логика е такава:явно има видове латекси на които не понася Савото и се получава някаква химична реакция от която си остават петна.Съвета ми е да се пръсне някъде на стената,където ако се получи петно да не е видимо.Ако няма проблем пръскайте на воля,само да не се издушите от миризмата
Мирче баце,взимай и пробвай,ако не стане,го ползвай като дензифектант в дворния нужник покрай Дунава

Мирче баце,взимай и пробвай,ако не стане,го ползвай като дензифектант в дворния нужник покрай Дунава

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
колеги савото е добьр препарат против мухал но той премахва мухала но не прекратява неговата поява
все едно е да си купиш паста за зьби и да искаш тя да ти ги излекува
всичко си иска неговото 

Много си прав колега. Първо трябва да се види от къде идва влагата и евентуално да се спре. Може да се появи от теч, или в баните заради не добра вентилация, в стаите от рязка температура и калпава дограма, цветята също спомагат за образуване на конденз. Честото проветряване в помещенията ще ви спести много проблеми. Има и специален латекс който не позволява появата на мухъл/води се антибактериален и дори е задължителен за някои хранителни производства/, а и много лесно се мие. Естествено малко по -скъп е, но си струва. Аз лично го използвам за банята и за местата където е предразположено да се появи мухъл.beis написа:колеги савото е добьр препарат против мухал но той премахва мухала но не прекратява неговата появавсе едно е да си купиш паста за зьби и да искаш тя да ти ги излекува
всичко си иска неговото

- Кузмич
- dreamer
Колеги задните коланите на рендето бяха под седалакта и мухлясаха намазах ги със Саво и се оправиха.
На етикета пишеше да не се използва на метални части.
Освен леко избеляване на цвета други странични ефекти нямаше.
Така, че аз съм за Саво-то.
На етикета пишеше да не се използва на метални части.
Освен леко избеляване на цвета други странични ефекти нямаше.
Така, че аз съм за Саво-то.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...