Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Увеличаване носимоста на ваглер
Модератор: Paublo_Eskobar
Увеличаване носимоста на ваглер
На мястото на утежнението с шаибите монтирах щифт с размери м-3x10мм резбова част ф-8x3 конус и ф-3x12 гладка част.
8-гр ваглер понесе 4-гр утежнение и се представи много добре на един риболов на Голям беглик на дистанця 20 -25м и дълбочина 6-7м.
Монтажът към основното влакно е със силиконов шлаух с вирбел. Щифтът е стругован от бронз.
Преди това ваглера носеше около 2-гр . Моля, за мнение .
Снимка 1... http://pics.data.bg/zoom/shared/0167b0f ... 17fdc2e48e
Снимка 2....http://pics.data.bg/zoom/shared/8808a95 ... add5d86567
8-гр ваглер понесе 4-гр утежнение и се представи много добре на един риболов на Голям беглик на дистанця 20 -25м и дълбочина 6-7м.
Монтажът към основното влакно е със силиконов шлаух с вирбел. Щифтът е стругован от бронз.
Преди това ваглера носеше около 2-гр . Моля, за мнение .
Снимка 1... http://pics.data.bg/zoom/shared/0167b0f ... 17fdc2e48e
Снимка 2....http://pics.data.bg/zoom/shared/8808a95 ... add5d86567
Последно промяна от GERAZ на Пон Фев 23, 2009 3:56 pm, променено общо 3 пъти.
-
- и господ не е толокова добър
Re: Увеличаване носимоста на ваглер
Ами той и 8 ще понесе ама без утежнение на линията

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
От "ваглер", си го направил на "слайдер"GERAZ написа:На мястото на утежнението с шаибите монтирах щифт с размери м-3x10мм резбова част ф-8x3 конус и ф-3x12 гладка част.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%80%D0%B8

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами при това положение не съм сигурен дали ще носи повече тежест.За да носи трябва да увеличиш тялото на ваглера,а ти си прибавил още тежест.Или нещо не съм схванал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
аз,до колкото разбрах е махнал утежнението на ваглера.ама не беше ли по лесно да си купиш още няколко с различни грамажи.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- daniel_g
- разбира нещата
И аз съм на мнение, че трябва да си купиш още ваглерчета с различни грамажи, както на самите ваглери, така и на тежести, които ги изправят и само да си ги менкаш от специалното вирбелче за ваглери, като добавяш или махаш тежести над повода.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
И? Сигурен съм, че тоя ти пост е осмислил живота му.... Аз ще си пиша според правилата с малки букви....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
Това което е направил колегата, е похвално- мислено е: "как тая кука, с двата пършиви "бели", да стигне по-бързо до дъното , при големи дълбочини" , самостоятелно е преоткрит слайдера /в линка по-горе, пише как се работи с него/, човека се е постарал и е поработил по въпроса.....
п.п. това е "слайдер" и нещата с монтажите и утежненията, не са точно като с "ваглер"

п.п. това е "слайдер" и нещата с монтажите и утежненията, не са точно като с "ваглер"

Благодря ,на всички които се отзоваха .Идеята ми схваната най-точно от колегата IDA .Не съм съгласен обаче ,че това е слайдер.
Слайдера до колкото знам е плувка, която носи тежест по-голяма от собственото си тегло .В този случай на щифа могат да се добавят или
отнемат тежести , така ,че според мен това си остава ваглер .Целта ми беше ваглера да работи и на по-големи дълбочини ,защото с 2-гр на
4-5 м дълбочина трудно се достига.Снимката е дадена само като модел. Успех на всички колеги през тази година
Слайдера до колкото знам е плувка, която носи тежест по-голяма от собственото си тегло .В този случай на щифа могат да се добавят или
отнемат тежести , така ,че според мен това си остава ваглер .Целта ми беше ваглера да работи и на по-големи дълбочини ,защото с 2-гр на
4-5 м дълбочина трудно се достига.Снимката е дадена само като модел. Успех на всички колеги през тази година
Браво, колега! И като като идея и като изпълнение е много добро!!! Завиждам ти, че умееш да правиш подобни неща! Но на мен ми звучи малко самоцелно цялото упржнение. Като оставим настрана факта, че разполагаш с нужните инструменти и познания за да го направиш и очевидно ти доставя удоволствие ръкоделието, остава въпроса: Що ти е да го правиш? Какво този ваглер ти дава повече от един готов, който ще носи нужната тежест? Не разбирам.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
.Предполагам-напревил го е щото му е кефHobby написа:Браво, колега!....

Верно добре се получил. Със здраве да си го ползва и много риби да му донесе!петко стоянов написа:.Предполагам-напревил го е щото му е кефHobby написа:Браво, колега!.......зимата е дълга..
много добре се е получил ВАГЛЕРА

Ако пък и кълве... Още по-добре!