"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-добра марка макари

Мнение от VGS »

Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Какво предимство толкова може да има една макара, че да е предпочета и да дам над тези пари.
Може ли някой да ми обясни , но смисленно и обосновано.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Вальо,то ако се погледне реално,в нищо неможе да се намери смисъл или по-точно в много малко от действията ни има някакъв смисъл.И Зазката и Трабанчето ще ни закарат до работата или до язовира но си е друго когато да гьола отидеш с джипката и си влизаш когато поискаш.За ходене на работа и по гаджета с Мерцедеса няма да пиша,то се знае :wink: Смисъла на цялата галимация с купуването на скъпи и по-квалитетни такъми/казвам такъми защото в това число влизат и пръчките/е човек да е спокоен че когато закачи голяма и риба,е сигурен че влакното няма да му влезе под шпулата,няма да му се навива както си иска,няма да му зацепи аванса,няма да спре да работи макарата в най-сублимния момент,пръчката няма да се строши на две когато замяташ или да се счупи при засечка и още такива нещицаДоводи за такива случки с евтини такъми колкото искаш.Абе,просто удоволствието да ловиш с по-квалитетни такъми е незаменимо.Имал съм стотици проблеми с други макари през дългия ми стаж като риболовец и да ти кажа май в това е смисъла.От когато ползвам скъпи и квалитетни макари,просто непомня да ми се е налагало да ремонтирам макара или да я разглобявам насред риболова че да си вадя кордата изпод шпулата или да правя други ремонти :drinkers: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

VGS,
Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Даже и тази цифра е голяма колега, ама то в Бъгарийката и последния циганин е грандоман..та....
Като знам какво има вътре в макарите, на един и същи принцип са - нищо ново като концепция !
Всички са копирали 1-та макра на АДАМ от Библията..и продължават да копират - шпула, ротор, червяци или хипоид,аванс,бигел, ролка, дръжка (втулки, лагери ...или смесено)- ТОВА Е !!И малко "украшения".За материалите не говорим - а за принципа на работа.То е ясно че материалите са по-добри според зависи.
Виж при мултипликаторите е друго.Ама и те са роднина на катушките - помните руските нали...
Интересно ми е коя е най-най първата спинингова макара на света - от която произлизат всичките днешни и са и почти 100% копие.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов ???? Теб някой кара ли те да си купуваш такива :idea: Лови си с катушките и си гледай кефа.Явно ти харесва да съчетаваш ремонтите с риболова :mrgreen: Ама за какво са ти и катушки,я направо закови две пирончета до дръжката и си навивай кордата на ръка,така ще дадеш няколко стотинки за пирончетата само :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Javor

Мнение от Javor »

Всички сте прави.
Има модели на шекспир, окума, гараувел а сигурно и други марки които няма да мръднат поне 5-6 години с цени максимум до 200лв
Всеки сам си преценява какво ще му върши работа.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

купувашЛ.ВИЧЕВ-Krikibg
Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов..
Скъпо и квалитетно са 2 различни неща.Не винаги са равни, и не винаги е необходимо да е много скъпо .. за това идеше реч.Глей колко хора ловят по жабунясали стари локви и корита с болна и опасна риба и се перчат със скъпите си такъми...
Има такива хора в България - грандомани, не можеш да отречеш.
Ти не си - не мисля да съм говорил персонално.
И аз не съм, и си карам с шишетата и пирончетата.
А това да се гордее човек,
че само купува, троши и хвърля, също не е кой знае каква добродетел.Просто са фукни.
Ти не попадаш и тука - правил си ремонт на поне една макара - мултипликатор !!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Педро,няма да ти казвам колко много ремонти съм направил за вече 38 години риболовстване :shock: Точно тези ремонти обаче които преди години правех постоянно ме накараха да взема мерки преди години и да не правя повече ремонти по водоемите :lol: :wink: Затова,купувам грандомански такъми :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Л.ВИЧЕВ- krokibg ,
хахаха.... чак по водоемите не правя ремонт.
Аз имам 1 макара за риболов на спининг (блесни, воблери, силикон) и с нея ще ти заровя всичките "грандомански" такъми Кроки.Щото никога няма да се скапе,(няма да и позволя - кеф ми е да се занимавам), а и съм я подобрил и сега е бижу.Така е и с другите ми макари за дъно.
Тебе те устройва така и добре, мене онака и за мене е добре...много даже.Попадне ли ми една техника в ръцете трудно ще я захвърля, освен ако не съм се прецакал яката,като съм я взел.Понякога се иска много малко да побутнеш и нещата стават други.
От всичко казано искам да кажа, че трудно ще ме накарате да купувам скъпи неща, от които няма ама никаква нужда даже и парите да ги имам с камиони.За мен е въпрост на чест да подобря нещо, да го оправя, ако е актуално и е добро, отколкото да го захвърля - обичам да знма и да мога...
Добре....да спираме "чата".Успехи по Марица !

P.S. А ..сетих се нещо.1978-79 година мисля че беше когато прочетох в Лов и риболов за една макара на Дайва със магнитна спирачка.Отидох на пазара-имаше вехтошари и изкупих няколкото еднакви динама за колела - заради еднаквите магнитчета вътре и направих една руска катушка с магнитна спирачка.Още е някъде в мазата - требе да я изровя и снимам...та от тогава, а и от доста по-рано се кефя на такива работи.
Имаш срещу себе си най-заклетият привърженик на "Направи си сам" - но не от Бедност -запомни това.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

И аз си падам по подобренията на разни нещица.Когато мога да направя нещо и да побутна някъде и аз го правя но не навсякъде.Ще ми е приятно обаче да ти видя изобретенията,много ще ми е интересно.Айде,чети си за Маричката,кат си нямате река до вас,ще четете за чуждите :roll: :lol: :lol: :lol: :wink:

maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

VGS написа:Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Какво предимство толкова може да има една макара, че да е предпочета и да дам над тези пари.
Може ли някой да ми обясни , но смисленно и обосновано.
Макарите над 200$ корпосът им е от магнезий много здрав и лек матерял. Но не се притеснявайте като направят някоя от титан тогава ще видите за каква цифра ще става на въпрос цената му е приблизителна на златото.
За феновете на Шимано вадят нов модел Cardiff много е красива направо онемяваш може да се види в http://www.all-americanoutdoors.com за спинингова макара ви говоря много е гиздава. :drinkers: на всички
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе,верно е гиздава,ама докато човек не я пипне в ръка и да види за какво става въпрос,не трябва да купува !!! Ще се види дали е добра,когато дойде и тук :lol: :wink:

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Венелин Радушев написа:Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
Титана за момента е най-лекия твърд материл който е изнамерен. Има един голям недостатък, който се крие в обработката. Много трудно се обработва.
Ако няправят изцяло от титан бих жертвал 150 Евро , но пак ще се замисля. Мисля , че до 100 Евро има достадтъчно добри макари на които да може да се разчита и в същото време да ти е кеф.

Ето и доказателството според мен . Това е една макаричка която планувам да си взема в най-скоро време.
Според мен няма кой да е бие по качество и оборудване за тези пари.
http://www.angelcenter-kassel.de/ack/sp ... -1941.html
Модела е отличен с толкова награди , че шимано и дайва трева пасът.
За да не става спор - НЕ отричам, постиженията и качествата на шимано и дайва, това са силно уважавани от мен марки, но не трябва да се отрича и конкуренцията им.
Последно промяна от VGS на Вто Фев 24, 2009 9:46 am, променено общо 1 път.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Веселин Радушев
Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
Това не е вярно.Не си си направил справка.Много е лек и поради тази лекота и здравина се ползва в самолетната индустрия !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

........и Формула 1.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”