Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

"Мрън-мрън" по темата "макари"
Модератор: sapuna
Re: Най-добра марка макари
Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Какво предимство толкова може да има една макара, че да е предпочета и да дам над тези пари.
Може ли някой да ми обясни , но смисленно и обосновано.
Какво предимство толкова може да има една макара, че да е предпочета и да дам над тези пари.
- krokibg
- учете се от него
Вальо,то ако се погледне реално,в нищо неможе да се намери смисъл или по-точно в много малко от действията ни има някакъв смисъл.И Зазката и Трабанчето ще ни закарат до работата или до язовира но си е друго когато да гьола отидеш с джипката и си влизаш когато поискаш.За ходене на работа и по гаджета с Мерцедеса няма да пиша,то се знае
Смисъла на цялата галимация с купуването на скъпи и по-квалитетни такъми/казвам такъми защото в това число влизат и пръчките/е човек да е спокоен че когато закачи голяма и риба,е сигурен че влакното няма да му влезе под шпулата,няма да му се навива както си иска,няма да му зацепи аванса,няма да спре да работи макарата в най-сублимния момент,пръчката няма да се строши на две когато замяташ или да се счупи при засечка и още такива нещицаДоводи за такива случки с евтини такъми колкото искаш.Абе,просто удоволствието да ловиш с по-квалитетни такъми е незаменимо.Имал съм стотици проблеми с други макари през дългия ми стаж като риболовец и да ти кажа май в това е смисъла.От когато ползвам скъпи и квалитетни макари,просто непомня да ми се е налагало да ремонтирам макара или да я разглобявам насред риболова че да си вадя кордата изпод шпулата или да правя други ремонти

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS,
Като знам какво има вътре в макарите, на един и същи принцип са - нищо ново като концепция !
Всички са копирали 1-та макра на АДАМ от Библията..и продължават да копират - шпула, ротор, червяци или хипоид,аванс,бигел, ролка, дръжка (втулки, лагери ...или смесено)- ТОВА Е !!И малко "украшения".За материалите не говорим - а за принципа на работа.То е ясно че материалите са по-добри според зависи.
Виж при мултипликаторите е друго.Ама и те са роднина на катушките - помните руските нали...
Интересно ми е коя е най-най първата спинингова макара на света - от която произлизат всичките днешни и са и почти 100% копие.
Даже и тази цифра е голяма колега, ама то в Бъгарийката и последния циганин е грандоман..та....Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
Като знам какво има вътре в макарите, на един и същи принцип са - нищо ново като концепция !
Всички са копирали 1-та макра на АДАМ от Библията..и продължават да копират - шпула, ротор, червяци или хипоид,аванс,бигел, ролка, дръжка (втулки, лагери ...или смесено)- ТОВА Е !!И малко "украшения".За материалите не говорим - а за принципа на работа.То е ясно че материалите са по-добри според зависи.
Виж при мултипликаторите е друго.Ама и те са роднина на катушките - помните руските нали...
Интересно ми е коя е най-най първата спинингова макара на света - от която произлизат всичките днешни и са и почти 100% копие.
- krokibg
- учете се от него
Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов ???? Теб някой кара ли те да си купуваш такива
Лови си с катушките и си гледай кефа.Явно ти харесва да съчетаваш ремонтите с риболова
Ама за какво са ти и катушки,я направо закови две пирончета до дръжката и си навивай кордата на ръка,така ще дадеш няколко стотинки за пирончетата само

Всички сте прави.
Има модели на шекспир, окума, гараувел а сигурно и други марки които няма да мръднат поне 5-6 години с цени максимум до 200лв
Всеки сам си преценява какво ще му върши работа.
Има модели на шекспир, окума, гараувел а сигурно и други марки които няма да мръднат поне 5-6 години с цени максимум до 200лв
Всеки сам си преценява какво ще му върши работа.
купувашЛ.ВИЧЕВ-Krikibg
Има такива хора в България - грандомани, не можеш да отречеш.
Ти не си - не мисля да съм говорил персонално.
И аз не съм, и си карам с шишетата и пирончетата.
А това да се гордее човек,
че само купува, троши и хвърля, също не е кой знае каква добродетел.Просто са фукни.
Ти не попадаш и тука - правил си ремонт на поне една макара - мултипликатор !!
Скъпо и квалитетно са 2 различни неща.Не винаги са равни, и не винаги е необходимо да е много скъпо .. за това идеше реч.Глей колко хора ловят по жабунясали стари локви и корита с болна и опасна риба и се перчат със скъпите си такъми...Педро,що да е грандоман този които си купува квалитетни такъми за риболов..
Има такива хора в България - грандомани, не можеш да отречеш.
Ти не си - не мисля да съм говорил персонално.
И аз не съм, и си карам с шишетата и пирончетата.
А това да се гордее човек,
че само купува, троши и хвърля, също не е кой знае каква добродетел.Просто са фукни.
Ти не попадаш и тука - правил си ремонт на поне една макара - мултипликатор !!
- krokibg
- учете се от него
Педро,няма да ти казвам колко много ремонти съм направил за вече 38 години риболовстване
Точно тези ремонти обаче които преди години правех постоянно ме накараха да взема мерки преди години и да не правя повече ремонти по водоемите
Затова,купувам грандомански такъми

Л.ВИЧЕВ- krokibg ,
хахаха.... чак по водоемите не правя ремонт.
Аз имам 1 макара за риболов на спининг (блесни, воблери, силикон) и с нея ще ти заровя всичките "грандомански" такъми Кроки.Щото никога няма да се скапе,(няма да и позволя - кеф ми е да се занимавам), а и съм я подобрил и сега е бижу.Така е и с другите ми макари за дъно.
Тебе те устройва така и добре, мене онака и за мене е добре...много даже.Попадне ли ми една техника в ръцете трудно ще я захвърля, освен ако не съм се прецакал яката,като съм я взел.Понякога се иска много малко да побутнеш и нещата стават други.
От всичко казано искам да кажа, че трудно ще ме накарате да купувам скъпи неща, от които няма ама никаква нужда даже и парите да ги имам с камиони.За мен е въпрост на чест да подобря нещо, да го оправя, ако е актуално и е добро, отколкото да го захвърля - обичам да знма и да мога...
Добре....да спираме "чата".Успехи по Марица !
P.S. А ..сетих се нещо.1978-79 година мисля че беше когато прочетох в Лов и риболов за една макара на Дайва със магнитна спирачка.Отидох на пазара-имаше вехтошари и изкупих няколкото еднакви динама за колела - заради еднаквите магнитчета вътре и направих една руска катушка с магнитна спирачка.Още е някъде в мазата - требе да я изровя и снимам...та от тогава, а и от доста по-рано се кефя на такива работи.
Имаш срещу себе си най-заклетият привърженик на "Направи си сам" - но не от Бедност -запомни това.
хахаха.... чак по водоемите не правя ремонт.
Аз имам 1 макара за риболов на спининг (блесни, воблери, силикон) и с нея ще ти заровя всичките "грандомански" такъми Кроки.Щото никога няма да се скапе,(няма да и позволя - кеф ми е да се занимавам), а и съм я подобрил и сега е бижу.Така е и с другите ми макари за дъно.
Тебе те устройва така и добре, мене онака и за мене е добре...много даже.Попадне ли ми една техника в ръцете трудно ще я захвърля, освен ако не съм се прецакал яката,като съм я взел.Понякога се иска много малко да побутнеш и нещата стават други.
От всичко казано искам да кажа, че трудно ще ме накарате да купувам скъпи неща, от които няма ама никаква нужда даже и парите да ги имам с камиони.За мен е въпрост на чест да подобря нещо, да го оправя, ако е актуално и е добро, отколкото да го захвърля - обичам да знма и да мога...
Добре....да спираме "чата".Успехи по Марица !
P.S. А ..сетих се нещо.1978-79 година мисля че беше когато прочетох в Лов и риболов за една макара на Дайва със магнитна спирачка.Отидох на пазара-имаше вехтошари и изкупих няколкото еднакви динама за колела - заради еднаквите магнитчета вътре и направих една руска катушка с магнитна спирачка.Още е някъде в мазата - требе да я изровя и снимам...та от тогава, а и от доста по-рано се кефя на такива работи.
Имаш срещу себе си най-заклетият привърженик на "Направи си сам" - но не от Бедност -запомни това.
- krokibg
- учете се от него
И аз си падам по подобренията на разни нещица.Когато мога да направя нещо и да побутна някъде и аз го правя но не навсякъде.Ще ми е приятно обаче да ти видя изобретенията,много ще ми е интересно.Айде,чети си за Маричката,кат си нямате река до вас,ще четете за чуждите

Макарите над 200$ корпосът им е от магнезий много здрав и лек матерял. Но не се притеснявайте като направят някоя от титан тогава ще видите за каква цифра ще става на въпрос цената му е приблизителна на златото.VGS написа:Не знам , но за мен макара която струва над 150лв е ненужна изгъзица и пилеене на пари.
За феновете на Шимано вадят нов модел Cardiff много е красива направо онемяваш може да се види в http://www.all-americanoutdoors.com за спинингова макара ви говоря много е гиздава.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- krokibg
- учете се от него
Абе,верно е гиздава,ама докато човек не я пипне в ръка и да види за какво става въпрос,не трябва да купува !!! Ще се види дали е добра,когато дойде и тук

Титана за момента е най-лекия твърд материл който е изнамерен. Има един голям недостатък, който се крие в обработката. Много трудно се обработва.Венелин Радушев написа:Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
Ако няправят изцяло от титан бих жертвал 150 Евро , но пак ще се замисля. Мисля , че до 100 Евро има достадтъчно добри макари на които да може да се разчита и в същото време да ти е кеф.
Ето и доказателството според мен . Това е една макаричка която планувам да си взема в най-скоро време.
Според мен няма кой да е бие по качество и оборудване за тези пари.
http://www.angelcenter-kassel.de/ack/sp ... -1941.html
Модела е отличен с толкова награди , че шимано и дайва трева пасът.
За да не става спор - НЕ отричам, постиженията и качествата на шимано и дайва, това са силно уважавани от мен марки, но не трябва да се отрича и конкуренцията им.
Последно промяна от VGS на Вто Фев 24, 2009 9:46 am, променено общо 1 път.
Веселин Радушев
Това не е вярно.Не си си направил справка.Много е лек и поради тази лекота и здравина се ползва в самолетната индустрия !Лошото на титан-а е голямото му тегло, та възможно е да го включат в изграждането на корпус, но изцяло.....незнам...
- чуруликпенчо
- сериозен играч
........и Формула 1.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".