Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ямаха 4 коня
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Ямаха 4 коня
Здравейте колеги
Да се похваля,че след много лутане по форумите и допитвания,най-накрая се сдобих с двигател Ямаха 4 коня нов,който ми донесоха от Англия на добра цена.До тук добре,само че няма опътване на български и не знам как да го пусна за първи път/ имам предвид какви мерки се вземат по наливане на масла и др./. Та молбата ми е ако някой колега има същия или подобен да ми даде опътване за експлоатация или да ме посъветва кое по какъв начин и в каква последователност да направя, за което предварително благодаря.
Да се похваля,че след много лутане по форумите и допитвания,най-накрая се сдобих с двигател Ямаха 4 коня нов,който ми донесоха от Англия на добра цена.До тук добре,само че няма опътване на български и не знам как да го пусна за първи път/ имам предвид какви мерки се вземат по наливане на масла и др./. Та молбата ми е ако някой колега има същия или подобен да ми даде опътване за експлоатация или да ме посъветва кое по какъв начин и в каква последователност да направя, за което предварително благодаря.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Ямаха 4 коня
Двутактов или четиритактов е?
Ако е празен най добре отиди до сервиз за да ти спожат пражилните масла.
След 10-20 часа работа маслата трябва да се сменят. Ако е двутактов, маслото.
Аз имах един нов и го карах във фирмен серзиз докато се разработи и след това само веднъж годишно е на инспекция.
След 10-20 часа работа маслата трябва да се сменят. Ако е двутактов, маслото.
Аз имах един нов и го карах във фирмен серзиз докато се разработи и след това само веднъж годишно е на инспекция.
Честито колега,само че дай повече информация, дали е нов или втора ръка?Предполагам че е четиритактов?
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Чисто нов четиритактов е.Интересува ме как да го пусна.Аз съм от Пловдив и не знам тук да има оторизиран сервиз, а и сигурно няма да ми направят услуга,защото не е купен от тях. По всяка вероятност ще се консултирам с някой от майсторите на двигатели които знам в Пловдив, но все пак ако някой има опътване моля да ми помогне.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Картера събира 0.500ml масло,вземаш само на Ямаха!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
В комплекта има 1 л.оригинално масло .
Провери дали има масло в редуктора,би трябвало да има,наливаш 0,500 ml масло и си готов,само не го пали на сухо.
- krokibg
- учете се от него
Ако е четиритактов,просто му слагаш масло в картера,и то масло което е за такива двигатели.Има масла в магазините и ще ти кажат какво да купиш.Наливаш бензин и отиваш на язовира.Палиш,но двигателя не трябва да се форсира,кара се само на бавен ход както ти каза Вальо,минимум 15-20 часа.След което сменяш маслото в картера с ново и давай газ колкото искаш.Този двигател ако го караш нормално и никога не навиваш масура докрай,ще го ползваш много години.Никога не прави компромиси с маслото и ползувай само квалитетни масла.Перфектни машини за леки лодки !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
И още един съвет прецеждаи бензина преди да го сипеш в резервоара!
-
- вече хвърля и на тежко
Щом си от Пловдив, нямаш проблем за маслата. Виж ТУК или ТУК . Най-вероятно ще получиш добра информация.
П.С. Ооооооооп, защо се заблудих, че си от Пловдив
. Но можеш да ги поръчаш от там, ако в района Ви няма такъв магазин.
П.С. Ооооооооп, защо се заблудих, че си от Пловдив

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Колега ако не е тайна би ли споделил какви пари ти излезна и за каква лодка ще го ползваш
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
От мобилето се свързах с някакъв пич дето ги внася от Англия и ми излезе 1700 лв/около 350 по-евтин/.Двигателчето е чисто ново неразопаковано в кашон и е произведено във франция.Между другото гаранцията е 5 години само дето е за Европа.Проблема е,че ако тук купиш такъв,ще ти го обслужат където и да е из Европа,ама не и обратното. Да се надявам да няма проблем,все пак е нов.
- krokibg
- учете се от него
Марко,що си мисля че ти се гласи увеличение на .............парното

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Колега благодаря за инфото.Убеден съм че няма да имаш проблеми с двигателчето