Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Не виждам никакъв смисъл от тройки и простотии.Една единична Мустад,синя,12 номер е доказано ефективна и за илария,и за заргана. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Браво ,пиленце! Рано,рано си разбрал истината.Не виждам никакъв смисъл от тройки и простотии.Една единична Мустад,синя,12 номер е доказано ефективна и за илария,и за заргана.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
правил съм бомбари от мантари,но съм ги утежнявал с арматура да фърчат повече,на дървен струг от плътно дърво,но не фърчат повече от фабричните.има ли эначение цвета,прозрачноста или видимоста на основното влакно? 

Никакво!starcho написа: има ли эначение цвета,прозрачноста или видимоста на основното влакно?
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Подкрепям с две ръце.starcho написа: има ли эначение цвета,прозрачноста или видимоста на основното влакно?
Никакво!
Колкото до мантарите,ако се използва оригиналната им форма,то те наистина летят по-зле от бомбардата. Просто нямат никаква аеродинамика. За сметка на това пък "правят вода",а в полет са по-добри от шоколадените яйца. Шоколадените яйца обаче могат да се направят тракащи,което им дава друго предимство. Аз лично си нося от всички асортименти по нещо,като в конкретна ситуация използвам най-удачния вариант.Малко ми тежат джобовете на елека,ама ми е яка гърбината,та.........те така.
Айде сега пак тракащи - Защо???????чуруликпенчо написа:Шоколадените яйца обаче могат да се направят тракащи,което им дава друго предимство.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Често се случва рибата да е по-навътре или "на другия бряг". Това /тракането/ е единствения начин да и се привлече вниманието и да я докара наоколо. Имало е случаи , в които рибата е наоколо , но не яде. Пак тракането е начин ,по който да бъде раздразнена и да започне да яде.Айде сега пак тракащи - Защо???????![]()
Това си е мое мнение,де.Който иска да го ползва,който не иска ,да не го ползва.
В аквариум с декоративни рибки, като чукнеш на стъклото се събират всички рибки и започват да се въртят на това място, само, че аквариума тук е по голямчуруликпенчо написа:Пак тракането е начин ,по който да бъде раздразнена и да започне да яде

Добре е да се знае, но трябва да обясняваш и за тия бомбарди как се правят, пък ние щечуруликпенчо написа:Това си е мое мнение,де.Който иска да го ползва,който не иска ,да не го ползва.

- SILVESTER
- ще става разбирач
irsh написа:
Добре е да се знае, но трябва да обясняваш и за тия бомбарди как се правят, пък ние ще![]()
![]()
Аааа,той Чурулик не казва

Ей ши му откраднат на човека хобито

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Само риболовните си места не казвам. За всички други тънкости съм като "отворена книга". Мисля , че съм го доказал.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Обаче водата е солена и звукът на тракалката се разпространява в пъти по-бързо и по-далеч.В аквариум с декоративни рибки, като чукнеш на стъклото се събират всички рибки и започват да се въртят на това място, само, че аквариума тук е по голям

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сега ме накара да се замисля,как да си направя тракащо олово за каята.чуруликпенчо написа: Обаче водата е солена и звукът на тракалката се разпространява в пъти по-бързо и по-далеч.![]()

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
случвало ми се е с почукване на оловото да размърдам каята,има си характер пущината и кеф,но на кранево с плувка я разплаках заедно с прътарите 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ама по кое време кажи.starcho написа:случвало ми се е с почукване на оловото да размърдам каята,има си характер пущината и кеф,но на кранево с плувка я разплаках заедно с прътарите
Едно е ранна пролет,друго е лятото.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
...и за сафрида.КИРО написа:Сега ме накара да се замисля,как да си направя тракащо олово за каята.
И защо ли взех да правя някаква асоциация с риболова с кльонк (без да съм спец), но шума май е на сходен принцип-привлича рибата.