Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Кой какъв фидер ползва
Сложи в магазина на фидера една 4000 и ще се ориентираш,да фидера има общо с дънният риболов ,но такъмите които се ползват са различни.Аз съм с 3000,байт-рънер и не съм имал грижи с големите риби.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- сериозен играч
butnik написа:Сложи в магазина на фидера една 4000 и ще се ориентираш,да фидера има общо с дънният риболов ,но такъмите които се ползват са различни.Аз съм с 3000,байт-рънер и не съм имал грижи с големите риби.
ок.благодаря за съвета

И така, вече се сдобих с първи впечатления от пръчката. В неделя ходих на Пясъчник и там позамятах. Макар и безрезултатен , риболова с фидера много ме изкефи. Първото ми впечатление е добрия баланс. Доста леко се замята на голямо разстояние. Пробвах само единия ( най-твърдия) връх, с хранилка 30гр. Честно казано не можах да му отделя нужното внимание на фидера, защото с мача се ловяха стабилно червенопери, но ми се струва че още не му е времето. Много съм доволен от пръчката, като се вземе предвид и цената..hitthehead написа:Преди броени дни се сдобих с първия ми фидер - Formax Magna feeder. 360см, акция 120 гр., с три върха. Обаче никъде не намерих инфо за него. Моля, ако някой колега го ползва или е ползвал да изкаже впечатления за пръчката?! Аз така или иначе ще го тествам , но в тоя студ си е голяма мъка чакането на подходящо време за риболов. Поздрави.
Ето и някоя снимка на фидерчето:
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
[quote="НИКИ ДОНЧЕВ"]аз преди няколко дни си взех Shimano Antares bx dyna balance 3.96m 35-110g,чудя се с каква макара да го комбинирам,и да ги почваме рибоците,че нямам нерви вече
няма значение кой с какво лови,всеки с каквото може да си позволи или каквото харесва,важното е да сме край водоемите и да си правим кефа
наслука на всички през сезона[/quote]
Е ти макарата,размер 3000
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

Е ти макарата,размер 3000
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
hristotihov написа:... Катаната е 3,96, акция 110 грама, 2 карбонови връхчета и едно стъклено, съответно - 2,3 и 4 унции, ...
Днес му взех стълкено връхче 1 oz, но не е Шимано, а Браунинг и не влиза в коляното. В магазина ми казаха да го изпиля с водна шкурка докато влезе плътно и заклини. Дали ще стане?CAVERN написа:Честито и много риби с него!
Намери си и връхчета 1 и 1,5 oz
нямам живарник
- каридата
- учете се от него
Ще стане,аз от същите на браунинг си взех и ги шкурках с обикновенна шкурка.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

И аз съм с 2 допълнителни връха Браунинг на фидера, който пък е Шекспиркаридата написа:Ще стане,аз от същите на браунинг си взех и ги шкурках с обикновенна шкурка.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- gloupan
- разбира нещата
Наскоро си купих фидер Maver Thor 3,60 акция 70 с три върха.Как да разбера те колко "oz" са.
TRS70MLF2
Е те го и мая Trabocco exxon feeder

За един ден на риба , Господ два дена дава !
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Честито колега, аз ги държах тия фидери на Мавер в Майсторки риболов, двата модела с акция 60 и 70 грама. Хубави са наистина, с "Х" образна оплетка на карбона, цената е без конкуренция, много ми харесва и това че са с малка акцияgloupan написа:Наскоро си купих фидер Maver Thor 3,60 акция 70 с три върха.Как да разбера те колко "oz" са.

Ако на върховете не пише нищо, може да разбереш, като ги хванеш в хоризонтално полужение за дебелия край, а на първия водач вържеш тежест. Една унция (OZ) е 28 грама. Ако от 28 грама върха се сгъне на 90 градуса, така че да сочи земята значи е 1 oz, ако се сгъне от 56 грама, значи е 2 oz, ако се сгъне от 84 грама е 3 oz и тн.
нямам живарник
- gloupan
- разбира нещата
Благодаря ти колега за отговора.И на мен ми се въртеше в главата,че трябва по някакъв начин да го "свържа" с тези 28 гр,но само дотук.....
TRS70MLF2
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз съм с - "data feeder" на tubertini на 3.60м. 2 върха мах 120.Много лек и удобен.

-
- ще става разбирач
колеги какви пари е този Maver Thor...
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Без риболов няма любов !