Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Видове пелети
Модератор: Paublo_Eskobar
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Видове пелети
Как да приготвим микс от пелети за изтрелване на далечна дистанция
Стрелянето на микс пелети с различен размер е направо кошмарно. Поради различната им маса ще се разлетят навсякаде и така отговора е поставете ги в PVA торбичка

1 вземете една хубава шепа пелети и ги изсипете във фунийката на PVA чорапчето
2 също така ще е непбходимо да добавите някаква тежест зада може да ги катапултирате на далечна дисцанция. Едно камъче ще свърши работа
3 натъпчете хубаво чорапчето преди да го завържете

4 един обикновен възел ще държи камъчето и пелетите на място
5 отрежете чорапчето точно над възела вече е готов за изтрелване
6 бъдете сигурни че сте избрали прашка с дълбоко джопче и твърди ластици
Как да приготвим 1мм пелети за фидер риболов
Стъпка 1 – неоходими материали за работата; 1мм микро пелети, кутии за стръв и сито

Стъпка 2 – изсипете необходимото количество пелети в кутията и ги покрйте с вода от водоема

Стпка 3 – оставете ги за не повече от 20 секунди

Стъпка 4 – прецедете ги през ситото ( ако в същия момент мислите да използвате и щека запазете водата зада го къпирате за създаване на облак от атрактант)

Стъпка 5 – притиснете ги внимателно от горе зада премахнете излишната вода

Стъпка 6 – оставете ги да престоят за 10 минути и са готови за вашия фидер

Как да закачим експандираща пелета на куката
Меките експандиращи пелети са изключителна стръв за шаран, платика, лин и скимери. Но също така закачането им на куката правилно маоже да направи цялата разлика да хванете риба или да не ви клъвне нито един път. Ето как се прави
Стъпка 1 – хванете пелетата с палеца и показалеца с цилиндричната част нагоре

Стъпка 2 – вкарайте острието на куката от страни на пелетата

Стъпка 3 – търкулнете пелетата върху стъблото на куката така че да изглежда така

Как да приготвим Свим Стим експандиращи/потъващи пелети за захранване и за куката
Свим стим експандиращи и потъващи пелети са единственните възможни комерсиални експандиращи и поръващи пелети и също така унукално ефективни. Зада получите най-доброто от тях следвайте тзи лесна схема зада ги приготвите за ползване на щека, ваглер или фидер
Стъпка 1 – Свим стим пелти и течен ароматизатор свим стим , 1 кутия за стръв и 1 кутия за водата

Стъпка 2 – изсипете по-голямо количество от течния свим стим в кутията сводата

Стъпка 3 – изсипете необходимото количество пелети в другата кутия. Имайте впредвит , че ще се надуят след намкрянето

Стъпка 4 – изсипете ароматизираната вода при съхите пелети така че едва да ги покрие

Стъпка 5 – оставаете пелетите да киснат за 30 минути след това изцедете цялата вода

Стъпка 6 – оставете пелетите за около 30-тина минути да набухнат и те вече ще са готови за употреба. Прпоръчително е това да се наптрави вечерта преди риболова, но не е толкова наложително

Стрелянето на микс пелети с различен размер е направо кошмарно. Поради различната им маса ще се разлетят навсякаде и така отговора е поставете ги в PVA торбичка

1 вземете една хубава шепа пелети и ги изсипете във фунийката на PVA чорапчето
2 също така ще е непбходимо да добавите някаква тежест зада може да ги катапултирате на далечна дисцанция. Едно камъче ще свърши работа
3 натъпчете хубаво чорапчето преди да го завържете

4 един обикновен възел ще държи камъчето и пелетите на място
5 отрежете чорапчето точно над възела вече е готов за изтрелване
6 бъдете сигурни че сте избрали прашка с дълбоко джопче и твърди ластици
Как да приготвим 1мм пелети за фидер риболов
Стъпка 1 – неоходими материали за работата; 1мм микро пелети, кутии за стръв и сито

Стъпка 2 – изсипете необходимото количество пелети в кутията и ги покрйте с вода от водоема

Стпка 3 – оставете ги за не повече от 20 секунди

Стъпка 4 – прецедете ги през ситото ( ако в същия момент мислите да използвате и щека запазете водата зада го къпирате за създаване на облак от атрактант)

Стъпка 5 – притиснете ги внимателно от горе зада премахнете излишната вода

Стъпка 6 – оставете ги да престоят за 10 минути и са готови за вашия фидер

Как да закачим експандираща пелета на куката
Меките експандиращи пелети са изключителна стръв за шаран, платика, лин и скимери. Но също така закачането им на куката правилно маоже да направи цялата разлика да хванете риба или да не ви клъвне нито един път. Ето как се прави
Стъпка 1 – хванете пелетата с палеца и показалеца с цилиндричната част нагоре

Стъпка 2 – вкарайте острието на куката от страни на пелетата

Стъпка 3 – търкулнете пелетата върху стъблото на куката така че да изглежда така

Как да приготвим Свим Стим експандиращи/потъващи пелети за захранване и за куката

Стъпка 1 – Свим стим пелти и течен ароматизатор свим стим , 1 кутия за стръв и 1 кутия за водата

Стъпка 2 – изсипете по-голямо количество от течния свим стим в кутията сводата

Стъпка 3 – изсипете необходимото количество пелети в другата кутия. Имайте впредвит , че ще се надуят след намкрянето

Стъпка 4 – изсипете ароматизираната вода при съхите пелети така че едва да ги покрие

Стъпка 5 – оставаете пелетите да киснат за 30 минути след това изцедете цялата вода

Стъпка 6 – оставете пелетите за около 30-тина минути да набухнат и те вече ще са готови за употреба. Прпоръчително е това да се наптрави вечерта преди риболова, но не е толкова наложително

Последно промяна от dunavski на Сря Яну 21, 2009 7:36 am, променено общо 3 пъти.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето сега ти казвам едно голямо БРАВО и МЕРСИ сега оставям задачата на бутник да ми каже има ли в неговия магазин някои от видовете 

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Голям труд е положил колегата за всичко написано,знам със сигурност човек от форума, който успешно е ловил риба с тях,ще го помоля да сподели опита си,аз не мога,пробвах преди няколко години с едни на ВДЕ,но без особен успех.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
в повечето риболовни списания материалите също ги превеждат от чуждите сайтове, но за разлика от тука там зада ги прочетете трябва първо да си платите т.е. да си купите списанието, а аз тука го правя в името на чисто колегиалните отношение и най-важното безплатно. Несъм искал да се заяждам с никого просто си отстоявах мнението имам да чета за още 6 изпита и въобще не ми е до простотии

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- carpsliven2
- сериозен играч
Да споделя и моя опит.. 3'та година опитвам с тези пилети, но ненамирам разлика от протеиновите топчета.. за захранка можеби вършат работа .. но пробвани на куката .. несъм имал успехи до момента.. можеби и това ще стане.
Все пак.. 13-14 лева за килограм си е множко .. поне за мен .. и рибата свикне ли със тях .. чакай после на друго да ти клъвне. Директно на куката несъм пробвал никога .. винаги на косъм ги слагаме и като си купим пилети .. винаги пробваме една бройка за колко се растваря , засичаме и записваме на торбичката. Много хубава разработка на на темата и много полезна информация.. браво на колегата.
Все пак.. 13-14 лева за килограм си е множко .. поне за мен .. и рибата свикне ли със тях .. чакай после на друго да ти клъвне. Директно на куката несъм пробвал никога .. винаги на косъм ги слагаме и като си купим пилети .. винаги пробваме една бройка за колко се растваря , засичаме и записваме на торбичката. Много хубава разработка на на темата и много полезна информация.. браво на колегата.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз съм имал успехи на пелети,самоче на платен язовир в който хранят рибата със същото!
Първоначално неискаха да ми дават от пелетите с които хранят рибата и ползвах купешки на сенса!

Дупчех ги с боргийка за пр.топчета и нанизвах куката през дупчицата.И в друга тема съм го писъл,там се отнася и за конкретният водоем.

Първоначално неискаха да ми дават от пелетите с които хранят рибата и ползвах купешки на сенса!

Дупчех ги с боргийка за пр.топчета и нанизвах куката през дупчицата.И в друга тема съм го писъл,там се отнася и за конкретният водоем.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
би трябвало и на див водоем да кълве на пелети,тая година живот и здраве ще взема да ги пробвам
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Има специални ластичета за закрепване към куката,с някои мои постове това целях,да се сподели собствен опит,а не...Paublo_Eskobar написа:Аз съм имал успехи на пелети,самоче на платен язовир в който хранят рибата със същото!![]()
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
Аз използвам рибни пелети,имам доста шаранчета на тях.Интересно,че нямам канален на тях.Хванати са на теца,Церова,Кастел,Жребчево,Бата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
в БГ пелеттите все още не са масово ползвани и рибата по нашите водоеми не е свикнала с нея може би за това все още нямат желания ефект. То пелетите пак са си захранка , но само ,че под по-различна форма и състав аз до сега несъм ловил на пелети, но това лято мисля да го направя. Днеска гледах в един магазин пелетите MVDE са 12 лв , а тия на Dynamite Baits мисля , че бяха 9 лв абе долу горе един пакет хубави пелети е колкото един пакет хубава захранка

-
- ще става разбирач
тия пелети наште риби май много - много не ги кльопат...
-
- учете се от него
Миналата година поне 50% от дохранването съм го правил с пелети, а на последния риболов в неделя, захранвах и дохранвах само с пелети (Сензас 8мм, червени). Тези които са за "старт"ги слагам от вечерта я голяма кутия, наливам студена вода до около 5мм. над пелетите и поставям кутията в хладилника. Сутринта са омекнали, като в средата имат малка твърда част 
п.п. същата "процедура" правя и с гранулите за пъстърва

п.п. същата "процедура" правя и с гранулите за пъстърва

-
- ще става разбирач
съжалявам че не уточних,за захранване сигурно стават,интересно ми е са стръв на куката дали кълве на тях...има май и едни специални меки пелети за кука...тая година живот и здраве се каня да ги пробвам...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
За стръв...комбинирана и т.н.
Резултата бе две каракуди и едно шаране-бебе!

Резултата бе две каракуди и едно шаране-бебе!