Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Как ще се отрази кризата на риболовния сезон?
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Как ще се отрази кризата на риболовния сезон?
Много глупости като винаги се изписаха.Лично аз съм и ще бъда и работодател и работник.Нещата стоят така,работника не го ебава работодателя,същото се однася и за работодателя.Всичко е въпрос на интереси.Проблема при работодателите е че за разлика от западните си колеги,нашите искат за една година да станат милионери и искат да реалезирват печалби над 100%.На запад 20% са достатъчни.По въпроса за кризата-има и то голяма.Принас се издържаме от курорт и строителство,всичко се върти около тези 2 фактора.Бнките спряха кредитите,овеличиха лихвите.Спря строителството.Световната криза и др.фактори намалят туризма.Отам каво се получава.Хиляди безработни при нас,от свя страна те намялят покупките по магазини,ресторанти,складове,бензиностанции и много др.Много предприятия и малки фирми фалират или са на ръба.Преди лично аз бях ангажиран 1г.напред заради качетвото си на работа,независимо от цената,че е с 2лв по скъпа от некъдърните цигани.Сега обаче нещата са така,че аз незнам каво ще правя утре.Нека не се изказват колеги които им е далеч от ку...а и неразбират за каво става на въпрос.
По въпроса за Валентин.Познавам го лично,мога да кажа,че той е човек с главано Ч.Винаги се е сремял да им дава големи заплати само и само да ги задържи и да работят.Предполагам,че сега ще вземе най правелното решение а то е.Или намаляне на заплатите на всичките,или съкращаване на част от персонала,за да може останалите да получават същите пари.Относно риболова,няма да го спираш,но ще е хубаво да се ограничи.Аз миналата година ходих всяка седмица за по 4 дена,но таз година на месеца веднъж.
По въпроса за Валентин.Познавам го лично,мога да кажа,че той е човек с главано Ч.Винаги се е сремял да им дава големи заплати само и само да ги задържи и да работят.Предполагам,че сега ще вземе най правелното решение а то е.Или намаляне на заплатите на всичките,или съкращаване на част от персонала,за да може останалите да получават същите пари.Относно риболова,няма да го спираш,но ще е хубаво да се ограничи.Аз миналата година ходих всяка седмица за по 4 дена,но таз година на месеца веднъж.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колеги една улковена риба в повече ли струва яденето на едно семейство,ай стегнете се малко.Аз бих намалил разходите си за един риболов до минимум,100гр бял за 2лв ми е достатъчен да ида на реката.Бих намалил на всички заплатите по възможност да запазя персонала си ,ако съм доволен от него.При нас така постъпиха-колеги от днес ще работите на твърда надница ....лв,за да не съкращаваме работници,които след някой месец ще ни трябват пак,на който му отърва да остава ,на който не прав му път.Надницата на която работим е доста над средната в момента.Човек трябва да мисли и с главата си понякога,съсъ сърцето си също.Годзила,не ми хареса поста ти да се спасяваш самостоятелно.Тези хора са те направили такъв какъвто си.Ако не е така,защо не режеш,сглобяваш и монтираш сам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- GODzillata
Не е точно така. Аз съм на 38г. и имам 18г. трудов стаж. Не съм спирал да работя, работил съм и по две работи наведнъж. Няколко години съм бръмчал и по Сърбия, и в Израел, през 05-06г. не съм знаел какво е почивка и съм спал по 3-4 часа на нощ.butnik написа:Тези хора са те направили такъв какъвто си.Ако не е така,защо не режеш,сглобяваш и монтираш сам.
Това, което съм постигнал, съм го постигнал с работа и чанч!
А хората ми в цеха по-скоро ще ме съсипят...и тогава наистина ще е по-добре да режа, сглобявам и монтирам сам.
Нъл' затуй на вълка му е дебел врата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Влизам във форума и гледам тема 6 страници
, викам си : "Чеки да задзърна..." Е отказах се .
Добрата новина е, че е в "Разни".
Питането е :
...предценете Вие кое е ... 

Добрата новина е, че е в "Разни".

Питането е :
...отговор:val написа:... Колко на седмица ще мога да отделя за моето хоби. До сега не се и замислях, 100-200 или нагоре нямаше значение, но сега се замислям. Защо ли? Нали нямало криза в страната или поне се опитват да ме убедят. Споко няма да успеят да ме убедят в светлото бъдеще. Аз съм ги сметнал отдавна.
Нека ви кажа и защо пускам тази тема. Защото съм гузен , че трябва да взема или по-точно съм взел едно трудно решение т.е. трябвя да огранича доходите на хора, с които съм работил години наред без сътресения и проблеми.
В същото време мисля за риболов , а те за собсвеното си оцеляване. ..."
Общото между двете нещаHARRY77 написа:Кризата си е криза, релакса си е задължителен.В Англия някой от отборите защо мислите издържат цяла година на мачове през 3 дни
![]()
Защото през останалото време залагат яко на възстановяването.
![]()

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- разбира нещата
Всеки за себе си е малко или много прав.Ако си разчитал на един или няколко работници 24ч в денонощието и си е вършил задълженията качествено,е редно да не се мисли само за собствения си интерес.Много хора ще се ограничат не само в хобито си,а и от храната.Би трябвало да се позамисли човек дали да оставиш семейство на произвола на съдбата заради риболова.Лично аз предпочитам да отида с колелото до най-близкия водоем,с един кочан царевица и бурканче червеи,събрани от някое торище,от колкото да лиша някого от хляб,защото сам човек е само за тоалетната.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
butnik написа:Колеги една улковена риба в повече ли струва яденето на едно семейство,ай стегнете се малко.Аз бих намалил разходите си за един риболов до минимум,100гр бял за 2лв ми е достатъчен да ида на реката.Бих намалил на всички заплатите по възможност да запазя персонала си ,ако съм доволен от него.При нас така постъпиха-колеги от днес ще работите на твърда надница ....лв,за да не съкращаваме работници,които след някой месец ще ни трябват пак,на който му отърва да остава ,на който не прав му път.Надницата на която работим е доста над средната в момента.Човек трябва да мисли и с главата си понякога,съсъ сърцето си също.Годзила,не ми хареса поста ти да се спасяваш самостоятелно.Тези хора са те направили такъв какъвто си.Ако не е така,защо не режеш,сглобяваш и монтираш сам.
много точно тоя път

как па да го еба се работниците са виновни крадът и пърдът ми като нема читави работници сами си работете бе лежляци
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Явно започнаха да се разразяват страсти. Когато няма излети кадето да се изпуска парата и се релаксира става точно това. Всеки си има проблеми , но не е тук мястото за решаването им.
МОЛЯ ЗА КЛЮЧ, преди да се изпокарали.
МОЛЯ ЗА КЛЮЧ, преди да се изпокарали.

интересното е че един шеф не съм чул да каже че е доволен от работниците си
- GODzillata
Aaa...аз бях много доволен от секретарката си!!!slavi253 написа:интересното е че един шеф не съм чул да каже че е доволен от работниците си

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

GODzillata написа:Aaa...аз бях много доволен от секретарката си!!!

А тя дали е била доволна от тебе...
Dedy написа:GODzillata написа:Aaa...аз бях много доволен от секретарката си!!!![]()
![]()
![]()
![]()
А тя дали е била доволна от тебе...
еии эе ми го от устата

-
- сериозен играч
Ако колегата има смелост и достойнство да влвзне при момчетата с вдигната глава и да им каже в очите сори,ама трябва да ви намаля заплатите или да уволня някой от вас защото иначе трябва да ходя по малко за риба или трябва вместо по 100-200лв за излет да отделям само по-50лв (защото точно така е поставил въпроса тук)а не да им обяснява ,че го прави само и единствено заради кризата ,нека да го направи.
Представям си моя шеф да направи това........
Представям си моя шеф да направи това........
Последно промяна от LynyrdSkynyrd на Чет Фев 26, 2009 2:24 pm, променено общо 1 път.

GODzillata написа:Aaa...аз бях много доволен от секретарката си!!!slavi253 написа:интересното е че един шеф не съм чул да каже че е доволен от работниците си

-
- разбира нещата
Първо по темата, на мен кризата още не ми се е отразила така,че тази година яко за риба, най вероятно е даже да напусна.
Сега ще споделя и друго, българския работник и българския шеф или поне една голяма част от тях са свикнали с едно нещо от комунизма а именно: Единия лъже че плаща а другия го лъже че работи, просто манталитета ни е такъв, работника се чуди как да работи по малко и какво да открадне, а началниците как един човек да свърши всичката работа и ако може да не му платя
Нека не се обиждат колегите не навсякъде е така и не всички са такива, познавам и някои свестни шефове, както и съвестни работници, но сме малко
!
Сега ще споделя и друго, българския работник и българския шеф или поне една голяма част от тях са свикнали с едно нещо от комунизма а именно: Единия лъже че плаща а другия го лъже че работи, просто манталитета ни е такъв, работника се чуди как да работи по малко и какво да открадне, а началниците как един човек да свърши всичката работа и ако може да не му платя

Нека не се обиждат колегите не навсякъде е така и не всички са такива, познавам и някои свестни шефове, както и съвестни работници, но сме малко

Много ги накъсвам... кордите!