Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Кой ще се реши пръв.
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Кой ще се реши пръв.
Има ли вече направили първо гмуркане колеги.

-
- научил се да хвърля
Работата става с обикновен неопренов костюм. Аз съм го ползвал преди години и то "на голо" за уиндсърф на Доспат и Широка поляна при температура на водата точно около споменатата - около +5 гр.ц. Можеш да си сложиш пуловерче или някакави други дрехи отдолу, ако ти става неопренът върху тях. Като паднеш във водата отначало усещането е доста гадно - започваш да чувстваш как водата прониква под неопрена, но после бързо се затопля от тялото и става поносимо. Всичко се намокря под неопрена, но държи топло, това е смисълът от тези облекла. Не забравяй, че хората се гмуркат къде ли не, вкл. в Северния (т.нар. ледовит) океан по този начин.
баща на рибарче
- Диканаров
- кандидат преподавател
Момчета, 5 градуса са твърде ниска температура. Аз имам двупластов неопрен и съм се пуска през зимата, но в Средиземно море. Обличал съм отдолу тънко вълнено бельо и съм изкарвал по 3-4 часа но при температура на водата около 12-15 градуса. У нас планктон няма да намали видимостта при тези температури до 15 - 20м. и е възможно и кефал и котка и калкан да забодете. За попчета неговоря на тризъбец колко може да се извади. За гмуркане обаче при 5 градуса си е авантюра, а и прилична риба едва ли ще видите.