Добра рецепта!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 218
Регистриран на: Пет Мар 30, 2007 1:10 pm
Местоположение: Гоце Делчев, Стара Загора

Добра рецепта!

Мнение от icho_87 »

Привет!
Вчера опитах нещо и съм наистина много доволен. Рецептата става за всякакъв вид риба. Аз лично пробвах с морски кефал и скобари, защото както на всички е известно скобарът не е с най-добрите вкусови качества. Затова реших да го пробвам.
Ето и рецептата:
Продукти
- готварско фолио;
- зехтин;
- пресен лук;
- копър;
- черен пипер;
- сол;
- лимонов сок;
- бяло вино;
Разгъвате фолио. Намазва се добре със зехтин. Поръсвате сол, черен пипер и нарязан пресен лук. Слагате едно стръкче копър и отгоре лимонов сок или изстисквате малко пресен лимон. Слагате рибата и повтаряте процедурата отгоре. Аз сложих материал и в самата риба.
Като направите това завивате фолиото и оставяте само единия край отворен. Оттам се налива бялото вино и се завива добре. Количеството вино е малко сложно за дозиране. Майсторът, който ми издаде тайната, каза "зависи колко са големи рибите, но 1-2 големи глътки са достатъчни" :roll: зависи колко ви е голяма глътката :lol: Аз сложих горе-долу 1/2 от чашка за кафе, но после ароматът на виното се усещаше май твърде много. Затова ви съветвам по 2-3 супени лъжици. Не наливайте изведнъж, защото може да отнесете подправките само в долния край. Като налеете виното капнете още малко зехтин.
Всичко това отива в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 мин.
Да ви е сладко :wink:
strijok
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5343
Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
Местоположение: Иван Котаков - Бургас

Re: Добра рецепта!

Мнение от strijok »

Звучи вкусно ще пробвам :D
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 218
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:37 pm
Местоположение: Козлодуй - Дунава км.703

Re: Добра рецепта!

Мнение от vanesok »

Използвам тази рецепта,но без виното-перфектна е.Следващият път ще пробвам с него. А виното домашно или купешко?
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 218
Регистриран на: Пет Мар 30, 2007 1:10 pm
Местоположение: Гоце Делчев, Стара Загора

Re: Добра рецепта!

Мнение от icho_87 »

Аз използвах купено :wink:
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: Добра рецепта!

Мнение от babushka »

Привет!
За тези от вас, които не страдат от стомашни болести!

Ето нещо и от мен - панирани морски миди.
Прави се паста от: 2 с.л. брашно, 2 яйца, сол, малко захар, черен пипер. Разбърква се добре и се прибавя бира до получаването на гъста кашичка с гъстотата на боза. Изчистват се мидите и се изваждат ядките, потапят се в сместта и се изпържват до розово в горещо олио. Така панираните миди се подреждат в плато и се овкусяват със сок от лимон или лимонови резенчета.
Вкусотия. Опитайте! Ще останете доволни!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 218
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:37 pm
Местоположение: Козлодуй - Дунава км.703

Re: Добра рецепта!

Мнение от vanesok »

Звучи добре.Ще опитам. :drinkers:
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Добра рецепта!

Мнение от starcho »

babushka написа:Привет!
За тези от вас, които не страдат от стомашни болести!

Ето нещо и от мен - панирани морски миди.
Прави се паста от: 2 с.л. брашно, 2 яйца, сол, малко захар, черен пипер. Разбърква се добре и се прибавя бира до получаването на гъста кашичка с гъстотата на боза. Изчистват се мидите и се изваждат ядките, потапят се в сместта и се изпържват до розово в горещо олио. Така панираните миди се подреждат в плато и се овкусяват със сок от лимон или лимонови резенчета.
Вкусотия. Опитайте! Ще останете доволни!
ти си жена мечта за всеки рибар,господ да те поживи :smt038
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”