Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Добра рецепта!
Модератор: sapuna
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 218
- Регистриран на: Пет Мар 30, 2007 1:10 pm
- Местоположение: Гоце Делчев, Стара Загора
Добра рецепта!
Привет!
Вчера опитах нещо и съм наистина много доволен. Рецептата става за всякакъв вид риба. Аз лично пробвах с морски кефал и скобари, защото както на всички е известно скобарът не е с най-добрите вкусови качества. Затова реших да го пробвам.
Ето и рецептата:
Продукти
- готварско фолио;
- зехтин;
- пресен лук;
- копър;
- черен пипер;
- сол;
- лимонов сок;
- бяло вино;
Разгъвате фолио. Намазва се добре със зехтин. Поръсвате сол, черен пипер и нарязан пресен лук. Слагате едно стръкче копър и отгоре лимонов сок или изстисквате малко пресен лимон. Слагате рибата и повтаряте процедурата отгоре. Аз сложих материал и в самата риба.
Като направите това завивате фолиото и оставяте само единия край отворен. Оттам се налива бялото вино и се завива добре. Количеството вино е малко сложно за дозиране. Майсторът, който ми издаде тайната, каза "зависи колко са големи рибите, но 1-2 големи глътки са достатъчни"
зависи колко ви е голяма глътката
Аз сложих горе-долу 1/2 от чашка за кафе, но после ароматът на виното се усещаше май твърде много. Затова ви съветвам по 2-3 супени лъжици. Не наливайте изведнъж, защото може да отнесете подправките само в долния край. Като налеете виното капнете още малко зехтин.
Всичко това отива в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 мин.
Да ви е сладко
Вчера опитах нещо и съм наистина много доволен. Рецептата става за всякакъв вид риба. Аз лично пробвах с морски кефал и скобари, защото както на всички е известно скобарът не е с най-добрите вкусови качества. Затова реших да го пробвам.
Ето и рецептата:
Продукти
- готварско фолио;
- зехтин;
- пресен лук;
- копър;
- черен пипер;
- сол;
- лимонов сок;
- бяло вино;
Разгъвате фолио. Намазва се добре със зехтин. Поръсвате сол, черен пипер и нарязан пресен лук. Слагате едно стръкче копър и отгоре лимонов сок или изстисквате малко пресен лимон. Слагате рибата и повтаряте процедурата отгоре. Аз сложих материал и в самата риба.
Като направите това завивате фолиото и оставяте само единия край отворен. Оттам се налива бялото вино и се завива добре. Количеството вино е малко сложно за дозиране. Майсторът, който ми издаде тайната, каза "зависи колко са големи рибите, но 1-2 големи глътки са достатъчни"


Всичко това отива в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 мин.
Да ви е сладко

-
- учете се от него
- Мнения: 5343
- Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
- Местоположение: Иван Котаков - Бургас
Re: Добра рецепта!
Звучи вкусно ще пробвам 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 218
- Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:37 pm
- Местоположение: Козлодуй - Дунава км.703
Re: Добра рецепта!
Използвам тази рецепта,но без виното-перфектна е.Следващият път ще пробвам с него. А виното домашно или купешко?
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 218
- Регистриран на: Пет Мар 30, 2007 1:10 pm
- Местоположение: Гоце Делчев, Стара Загора
Re: Добра рецепта!
Аз използвах купено 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
- Местоположение: Бургас
- Обратна връзка:
Re: Добра рецепта!
Привет!
За тези от вас, които не страдат от стомашни болести!
Ето нещо и от мен - панирани морски миди.
Прави се паста от: 2 с.л. брашно, 2 яйца, сол, малко захар, черен пипер. Разбърква се добре и се прибавя бира до получаването на гъста кашичка с гъстотата на боза. Изчистват се мидите и се изваждат ядките, потапят се в сместта и се изпържват до розово в горещо олио. Така панираните миди се подреждат в плато и се овкусяват със сок от лимон или лимонови резенчета.
Вкусотия. Опитайте! Ще останете доволни!
За тези от вас, които не страдат от стомашни болести!
Ето нещо и от мен - панирани морски миди.
Прави се паста от: 2 с.л. брашно, 2 яйца, сол, малко захар, черен пипер. Разбърква се добре и се прибавя бира до получаването на гъста кашичка с гъстотата на боза. Изчистват се мидите и се изваждат ядките, потапят се в сместта и се изпържват до розово в горещо олио. Така панираните миди се подреждат в плато и се овкусяват със сок от лимон или лимонови резенчета.
Вкусотия. Опитайте! Ще останете доволни!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 218
- Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:37 pm
- Местоположение: Козлодуй - Дунава км.703
Re: Добра рецепта!
Звучи добре.Ще опитам. 

Re: Добра рецепта!
ти си жена мечта за всеки рибар,господ да те поживиbabushka написа:Привет!
За тези от вас, които не страдат от стомашни болести!
Ето нещо и от мен - панирани морски миди.
Прави се паста от: 2 с.л. брашно, 2 яйца, сол, малко захар, черен пипер. Разбърква се добре и се прибавя бира до получаването на гъста кашичка с гъстотата на боза. Изчистват се мидите и се изваждат ядките, потапят се в сместта и се изпържват до розово в горещо олио. Така панираните миди се подреждат в плато и се овкусяват със сок от лимон или лимонови резенчета.
Вкусотия. Опитайте! Ще останете доволни!
