БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от starcho »

на кранево има места където дъното е с малка амплитуда,но на тежко се закача често и решението е тежка плувка. когато е пълно с рибари и са овършали всичко пред себе си плувката се оказа добро решение. на пролет най дава,но и в началото на лятото,тоя номер съм прилагал и по други места,препоръчвам го :smt109
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Какво става, Киро, какви риби, какви плувки :idea: :evil: :evil:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ще задам един тъп въпрос , пък ако на админите им се стори прекалено тъп - да го изтрият или да ми дадат насока къде да чета :oops: ...та въпроса ми е - стават ли бомбардите за улов на сладководна риба и ако стават - за каква :?:
:D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

става и още как.Даже ми се върти нещо в главата , че е измислена за риболов на пъстърва. Плуващата бомбарда може и да си я разглеждаме като далекобойно булдо :lol:
На бомбарда имам хващани костур , кефал , каракуда ( таранка ) и уклей .При по бавно водене не пречи и друго да се тъси.Локала-майстор велик :D на потъваща бомбарда лови попове всякакви :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Булти,виждал съм / по Чишо-Пишо :D / на бомбарда да се лови пъстърва,но има и по-компетентни колеги за тези риби. Аз лично съм ловил костур на Тръстиковския и Скаленския язовири ,при това доста успешно. На Поповска река /ако се не лъжа за името/ съм хващал и клен,но мисля че беше инцидентно.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Мерси колеги ! И понеже съм нахален ще задам още един тъп въпрос - ползвате я сигурно както бихте ползвали голяма плувка в сладководен риболов или не :?: :D - демек движите ли я непрекъснато или си стои неподвижно -сори че съм такъв профан :D
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

на цонево с бомбарда съм чуквал костур,чепаре с плувка става,но повече е дребосък,трябва да се движи
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе, що се заблуждавате че "бомбардата" е измислена за морски риболов- това е не повече от 10%-та на италианския метод за риболов СБИРОЛИНО :idea: Това че е пригодна и за морски риболов, с два вида само, от поплавъците "сбиролино" и че никъде до сега никой не е коментирал останалата част от оборудването, специализирани- прът, макари, примамки (живи и мъртви), начини на водене на примамките.....
В Италия има годишен национален шампионат по Сбиролино... та, относно някои коментари в темата, относно сладководния риболов с "бомбарда", голям майтап :wink:
Изображение
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

На яз.Доспат я ползват редовно за риболов на пъстърва.В общи линий както си я позваме на морето за зарган.
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

IDA написа:Бе, що се заблуждавате че "бомбардата" е измислена за морски риболов
Никой не е коментирал, че бомбардата е само за морски риболов.Вземи прочети темата да научиш нещо, пък след това се прави на експерт :D
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ида,поразгледай темите в морски,доста сме коментирали и останалата част от оборудването за този вид риболов и грешиш като казваш,че не е обсъждано.
:D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

vasil hristozov написа:За сладковод. риболов бомбардата е само спомагателна система, с нея става на блесни , воблери , муха , стръв.Имаве теми за това май.
Ми , това абсолютно некомпетентно мнение, какво е :?: Свидетел и пряк участник съм, на гледането на "бомбарди" и пробите с тях за морски риболов, и то- неотдавна, някъде 1998/9 година, с пръти за фидер :idea: Тъй че, без илюзии и приказки, за "кое от къде е дошло".... :wink:
Изображение
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Здравейте на всички.
Хайде, не превръщайте.... и без това, поизчерпалата се тема в спор. Бомбардите (плувките "Сбирулино"), са едно добре измислено средство, което помага за уникалното презентиране на различни видове стръв.... на недостижими дълбочини и дистанции.
Недостижими без тях!
Доколкото разбирате, и ви е ясно.... те нямат строго определено приложение. Можете да ги използвате, така, както вашето въображение ви подскаже. Полето за експерименти е голямо :lol:
Всички тези спорове, са безмислени....
А що се отнася до прътите.... лично аз мисля, че щом тяхната дължина, строй и тест, позволяват риболова с въпросните бомбарди, да се извършва качествено..... значи всичко си е точно :wink:

Ако на някого му се чете:
http://www.ribolovec.bg/?p=statia&statiaid=287

Успех на всички!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Беше ми хрумнало,на правена или купешка бомбарда да се сложат несиметрично 2(или 4) малки лопатки,като на воблерите с цел да има змиевидно движение при ход.И си мисля,че стръвта ще стане доста чевръста :wink: Ама пусти мързел още не ме е пуснал :oops:
А сега де? :roll:
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Колеги, я вижте какво правят хората:http://www.mustad.no/slowdeath/index.html Ще се радвам на коментари от специалистите.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”