Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери за кефал
Колега,rmstanev написа:Благодаря на СЕСТРАТАИ сега по темата : последния път лових със плуващ воблер ето го
като хвърлях по средата на реката и чаках течението да отнесе воблера под върбите. Моля, кажете някой марки плуващи воблери за клен(ако може и снимчица) и друго има: Вие говорите за марки воблери които не съм виждал по магазините в Плевен незнам защо така. Ако има някой колега от Плевен, моля да ми пише лично съобщение да се запознаем и да идем малко по магазините и по риба естествено.
аз не живея в Плевен,но знам един магазин който е много зареден-намира се на Гренадерска(там кадето наскоро сложиха един пешеходен сфетофар) от дясно като се спускаш към Била.Намира се в една нова кооперация.
Дано го намериш!
Поредният налудничев въпрос от моя страна: някой използвал ли е булдо или бомбарда за допълнително утежнение преди воблера
?

кьоркефали
-
- ще става разбирач
Ето ти една тема от дълбините на форума : http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=11401
Инак..съм виждал да използват за пъстърви на платено блесни за по далечна дистанция и човека понеже е приятелче сподели ,че е имал успехи ,може и да е така

Инак..съм виждал да използват за пъстърви на платено блесни за по далечна дистанция и човека понеже е приятелче сподели ,че е имал успехи ,може и да е така

-
- ще става разбирач
Пак заповядай ! 

Колеги горе долу къде в Северна България(Враца,Плевен) мога да си намеря такъв воблер и г/д какви пари върви ?vek0 написа:
Този също мисля ,че е доста подходящ за кефал .
Има едни като тая жабка само че със съчма в лопатката. Сякаш тях по ги хвалят ама не сам лувил снито една от двете

кьоркефали
- QvorDelchev
- новобранец
Ето това е най-улувистия воблер по река(по-точно Марица)
Yu-Zuri L-Minow (44mm)
А на затворен водоем това е воблерчето за мен
Бомберче(незнам марка)
А на затворен водоем това е воблерчето за мен
Не се къса кордата,а нервите на рибаря!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В такива случаи е добре да доуточняваш неща как например :QvorDelchev написа:Ето това е най-улувистия воблер по река(по-точно Марица)...
- Ето това е най-улувистия МИ воблер по река(по-точно Марица)...
А не да категоризираш толкоз не на место

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- QvorDelchev
- новобранец
Павел Иванов написа:В такива случаи е добре да доуточняваш неща как например :QvorDelchev написа:Ето това е най-улувистия воблер по река(по-точно Марица)...
- Ето това е най-улувистия МИ воблер по река(по-точно Марица)...
А не да категоризираш толкоз не на место
Опа съжалявам

Не се къса кордата,а нервите на рибаря!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Не знам кои воблери са най-подходящи за кефал, но искам да споделя едно мое наблюдение. Като малък взимах малки рибки от язовира и реката и ги слагах в аквариума като наблюдавах поведението им. Бях хванал едно 6 сантиметрово кленче от Вита и ми направи впечатление, че гонеше само една единствена червена плата, на другите рибки( гупи, молинези, жълти плати, сомчета) не им обръщаше внимание. Само да се покажеше червената и веднага беше подгонвана. явно го дразнеше цвета. Аз нямам червен воблер, но някой ако е пробвал на такъв нека пише.
Пробвал сам много на 3см ъгли с бял корем и червен гръб но резултатите бяха слаби. Слагам същото воблерче само че със син груб и резултатите бяха по-добри , но в друг водоем може и да не е така
кьоркефали
- Invader
- научил се да хвърля
А аз пробвам на всеки излет с този Хорнет
(само че с тройка само на дупето), но досега съм нямал слука 
А от скромният ми опит, за мен си мога да заключа, че по любимата Чая кефала най-си обича тези два сладура
. На вторият наскоро дори имах и маломерна балканка.
п.п. може ли да попитам пловдивските колеги къде може да се намерят габровските тракалки и по-точно жабето?

А от скромният ми опит, за мен си мога да заключа, че по любимата Чая кефала най-си обича тези два сладура

п.п. може ли да попитам пловдивските колеги къде може да се намерят габровските тракалки и по-точно жабето?

Хубаво е да има по малко червенко. Пробвал съм и с червени тройки пак става

ПП Дребосъците от снимките са си обратно в реката

ПП Габровски жаби и в Габрово трудно се намират явно ги произвеждат само
зимата през лятото имат друг бизнес-поне така ми обясниха в магазините

ПП Дребосъците от снимките са си обратно в реката

ПП Габровски жаби и в Габрово трудно се намират явно ги произвеждат само
зимата през лятото имат друг бизнес-поне така ми обясниха в магазините
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- Skorpi
- сериозен играч
Invader , е това моито много прилича на твойто долното а с него на затворените балистиери Зимница,Шаново,Ягода ловят освен кефал и много костур

Някакво сръбско било ,ама не мога да кажа нищо повече че още съм яка новобранка в спининга
гази до около 20см
Някакво сръбско било ,ама не мога да кажа нищо повече че още съм яка новобранка в спининга

гази до около 20см
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти