Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Баба Марта+Караагач+Каяк+Мухарски риболов=голям кеф :lol:
-
- сериозен играч
Баба Марта+Караагач+Каяк+Мухарски риболов=голям кеф :lol:
Здравейте приятели!
Най-накрая го направихме съвместния излет с колегата Боян ( bibabibab)
Може би най-трудното нещо в цялата работа беше да решим къде точно да отидем.На сладководен ли ? Морето все още е доста хладно и за морски риболов и дума не може да става.То нас от студ не ни е страх ама попчелаците са се навряли в миши ( попски ) дубки и върви ги цели
На "Мандрата" щеше да е голям панаир заради праниците и се опасявах някой да не ни метне по един парашут на главите и да заприличаме на млади булки
с було
На ваята ситуацията нямаше да бъде по различно.Мен от доста време ме блазнеше идеята да посетя една река , която като юнуша бледн много обикнах.Това е река Караагач.Една много красива според мен река която по ненайни за мен причини е пренебрегвана по един или друг начин заради Велека , Ропотамо .Не много богата на риба но може би се сещате коя е причината а това .
Идеята бе възприета от колегата със авидна лекота и така поехме в ранния предиобет.
Намерихме едно местенце .Обстановката не беше много приятна заради боклуците но за сметка на това всичко останало беше много красиво.Съжалявам много , че вувалите в колата ми бяха свършили и не успяхме да направим оборката.Решихме да проверим как е малко по "нататък" но калната обстановка ни накара бързо да се върнем на първоначалното място и да акостираме.Целта на нашия излет , освен разбира се да прекараме един незабравим излет насред прекрасна природа и да "продухаме канчетете" , бяха и няколко теста .Но затова понататък.
Ето "базата " и гледките от нея

Тука двама левенти позират

Според вас имам ли търпение:

Това беше първата цел.Да обследваме реката за красотиите , местата а и защо не и рибното разнообразие.Разчитах предимно на някоя заблудена уклейка, попченце или малък речен кефал но уви не видяхме признак на живот
Но дали е красиво? А?
Явно някой е бил преди нас там:

Ето етап 2 от теста .Боянски в каяка.Според мен му хареса.Вие как мислите:

Боях отпраши от кеф нанякъде .По едно време си помислих , че е решил да "ХВАЩА РЕКАТА "
И на мен не ми остана нищо друго освен да му го върна като му изхабя батерията на апарата

Времето беше чудесно не много топло .Приятно .Подухваше и ветрец.Ръкавиците вършеха чудесна работа.С тях ситуацията беше направо приятна а без тах почти нетърпима заради вятъра.Пак заради вятъра си каах , че сега е момента да тествам платното.Поставихме го временно с едно въже.Слочихме ластиците - добре се получи.Ето ме и мене с първите тестове...

Направих си своите иводи.Първо , като че ли идва голямо за този каяк. Контрола макар и труден не е невъзможен.Успях да издуя платното за няколко минути и да подема но докато хвана чалъма на управлението и ПРАС
Един елемент се строши.Причината беше , че вятъра беше поривист .Освен това мястото се намера близо до морето и от него го дели едно възвишение.То завихряше много и вятъра ме блъскаше от различни посоки.Консрукцията неколкократно се осукваше и падаше във водата.Доволен съм , че направих един гениален извод.Това което се строши-трябва да се подсили
Така махнах платното и направих една дълга разходка за ратуха на душата.Посетих един плитък но доста широк разлив след това устиевата зона.Навлязох на 500 метра в морето за да го усетя и обратно .Предстоеше ни последния тест.
ФЛАЙ КАЯК ФИШИНГ
Що за животно е това.
Тук ще се въздържа от всякакви коментари а ще помоля моя другар Боян да коментира .Както и да ме допълни :fish3:

ГОЛЯМА КРАСОТА! ... е според мен
И така изморени :
но наситени поехме последна доза късни следобедни красотии

и се поехме към наобратно.
Разбира се направихме всеко по някой тест на екипировката си.Боян на елека аз на якенцето , което ми е страшно удобно ( с поздрав за SELVA) .
Кокво повече да кажа .Благода още веднъж на Боян за споделения излет и много приятни емоции.... Сега Боянски ти си на ход да разкаваш

Най-накрая го направихме съвместния излет с колегата Боян ( bibabibab)
Може би най-трудното нещо в цялата работа беше да решим къде точно да отидем.На сладководен ли ? Морето все още е доста хладно и за морски риболов и дума не може да става.То нас от студ не ни е страх ама попчелаците са се навряли в миши ( попски ) дубки и върви ги цели

На ваята ситуацията нямаше да бъде по различно.Мен от доста време ме блазнеше идеята да посетя една река , която като юнуша бледн много обикнах.Това е река Караагач.Една много красива според мен река която по ненайни за мен причини е пренебрегвана по един или друг начин заради Велека , Ропотамо .Не много богата на риба но може би се сещате коя е причината а това .
Идеята бе възприета от колегата със авидна лекота и така поехме в ранния предиобет.
Намерихме едно местенце .Обстановката не беше много приятна заради боклуците но за сметка на това всичко останало беше много красиво.Съжалявам много , че вувалите в колата ми бяха свършили и не успяхме да направим оборката.Решихме да проверим как е малко по "нататък" но калната обстановка ни накара бързо да се върнем на първоначалното място и да акостираме.Целта на нашия излет , освен разбира се да прекараме един незабравим излет насред прекрасна природа и да "продухаме канчетете" , бяха и няколко теста .Но затова понататък.
Ето "базата " и гледките от нея

Тука двама левенти позират

Според вас имам ли търпение:

Това беше първата цел.Да обследваме реката за красотиите , местата а и защо не и рибното разнообразие.Разчитах предимно на някоя заблудена уклейка, попченце или малък речен кефал но уви не видяхме признак на живот

Явно някой е бил преди нас там:

Ето етап 2 от теста .Боянски в каяка.Според мен му хареса.Вие как мислите:

Боях отпраши от кеф нанякъде .По едно време си помислих , че е решил да "ХВАЩА РЕКАТА "

Времето беше чудесно не много топло .Приятно .Подухваше и ветрец.Ръкавиците вършеха чудесна работа.С тях ситуацията беше направо приятна а без тах почти нетърпима заради вятъра.Пак заради вятъра си каах , че сега е момента да тествам платното.Поставихме го временно с едно въже.Слочихме ластиците - добре се получи.Ето ме и мене с първите тестове...

Направих си своите иводи.Първо , като че ли идва голямо за този каяк. Контрола макар и труден не е невъзможен.Успях да издуя платното за няколко минути и да подема но докато хвана чалъма на управлението и ПРАС

Така махнах платното и направих една дълга разходка за ратуха на душата.Посетих един плитък но доста широк разлив след това устиевата зона.Навлязох на 500 метра в морето за да го усетя и обратно .Предстоеше ни последния тест.
ФЛАЙ КАЯК ФИШИНГ

Тук ще се въздържа от всякакви коментари а ще помоля моя другар Боян да коментира .Както и да ме допълни :fish3:

ГОЛЯМА КРАСОТА! ... е според мен

И така изморени :

но наситени поехме последна доза късни следобедни красотии

и се поехме към наобратно.
Разбира се направихме всеко по някой тест на екипировката си.Боян на елека аз на якенцето , което ми е страшно удобно ( с поздрав за SELVA) .
Кокво повече да кажа .Благода още веднъж на Боян за споделения излет и много приятни емоции.... Сега Боянски ти си на ход да разкаваш

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
Re: Баба Марта+Караагач+Каяк+Мухарски риболов=голям кеф :lol:

Страшна красота
Браво за излета
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Евала Тишо. Респект
След такива репортажи, като тоя, няма да е трудно да намериш още нови съмишленици!

След такива репортажи, като тоя, няма да е трудно да намериш още нови съмишленици!

Последно промяна от Koleff на Сря Мар 04, 2009 11:33 am, променено общо 1 път.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесно момчета
завиждам на ентузиазма които носите в Вас 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
С платното направо на глисаж си вдигнал каяка.
Готин излет! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- valeri
- разбира нещата
Браво за излета .Ама седнал дада разпъваш толова шнура направо ти завиждам.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Жистоку!!!Смаза ме с тая проява
Боян немедлено да допълни репортажа

Боян немедлено да допълни репортажа

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
-
- и господ не е толокова добър
Репоратажа е супер.Ако беше боднал и някой кефал щеше да е в завършен вид 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Пионери
Каяка плюс риболова има завиден потенциал. Браво!

Каяка плюс риболова има завиден потенциал. Браво!
какво да кажа за излета....??? може би че не се вижда достатъчно добре колко сме нахилени с тишо!!!!...много добре се получи,баба марта ни подари 1 страхотен ден и ние го оползотворихме както трябва!..аз си направих тренироввка ссъс новия си шннур wf 5 клас...вижда се че фръка яко...
тишо пробва платното...абе както се казва ..изпълнихме програма минимум!!!! въпреки че риба нямаше преживяването беше страхотно....а за първите ми впечатления от каяка,..с него сси вътре в природата,видяхме мн водоплаващи птици..отблизо!!...надявам се скоро да повторим и потретим излети като този...благодаря на тишо за преживяването и компанията!!..респект!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Браво за репортажа.

Умът е не само знанието, но и умението да го прилагаш.
Баси кефа
!!! И аз съм гребал , много е готино
!!

Туй риболова не е за мен 

- Диканаров
- кандидат преподавател

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- RUZBATA
- ще става разбирач

Продължаваите да ни радвате все с такива красоти а следващия път и с много рибки