За или против вирбел с карабинка на воблера.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Sharko_92
новобранец
новобранец

За или против вирбел с карабинка на воблера.

Мнение от Sharko_92 »

Предлагам тук всеки да си каже мнението по въпроса трябва или нетрябва да се слага вирбел с карабинка на воблера :)
Последно промяна от Sharko_92 на Вто Мар 03, 2009 8:37 am, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: За или против вирбел на воблера

Мнение от sandista »

Градски , аз лично смятам, че няма нужда :) Важна е играта и проводката на воблера :)
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Има такава тема, коментирано е вече. :!:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Както казва Марко въпрос на избор. Според мен, ако завържеш на основното влакно само карабинка при риболов с воблер, а след това решиш да смениш с блесна /за да не режеш и връзваш винаги при смянята/ е достатъчно към карабинката да закачиш един вирбел с карабинка и въпросът за захващането на блесната е решен и обратното. Това е мое мнение и така процедирам.
Който го може, си го може!
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Вирбел с карабинка си е най-практичното , поне за мен и при смяната на примамките е удобно !! Не се налага връзване отново , а и не мисля , че играта се разваля! :) Лично аз бих се изнервил да връзвам постоянно , понеже сменям доста примамки по време на риболава , а търпение нямам излишно , че да ги държа сухи докато ги вържа :mrgreen: :mrgreen: !!!
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Здравейте и от мен. Бих искал да попитам/нали за това е този форум/,защо да не слагам вирбел? Питам от любопитство,защото аз винаги до сега съм слагал, а във форума чета,че се слага само карабинка. Аз слагам вирбел и въпреки това влакното се усуква по някога.Може би някой може да ми поясни защо е по-добре само карабинка,за което предварително благодаря.Аз самият съм много надъхан за тролинг,но нямам някой приятел който да разбира и винаги когато ходя по водоемите вземам човек който да ми помага да пуснем лодката на вода,но няма от къде да науча много тънкости.Ако някой от Пловдив реши,че може да сподели опит в някой съвместен риболов може да прати ЛС.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

само с карабинка е по-добре за малките воблери, защото вирбела натежава и разваля играта
Toby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Toby »

Така както е зададен въпроса съм 100% против вирбела :D За воблери само карабинката е нужна.На практика обаче в 95% от излетите използвам и воблери и блесни :lol: Понеже ме мързи да привързвам постоянно,особенно с брейд,си правя комбинация от вирбел и карабинка които си копувам отделно и с различни размери.Според това с какви размери горе- долу примамки ще ловя си връзвам вирбел и закачам карабинка за него.Стремя се винаги размерите им да са минимални но и не прекалявам,за да не гледам умно по някое време :D :D :D
При много малките воблери ,както се изказа и колегата и наи малкия вирбел разваля играта, затова там връзвам възможно най-малката карабинка и не сменям често с блесни :D
Това е онзи!
Sharko_92
новобранец
новобранец

За или против вирбел с карабинка на воблера

Мнение от Sharko_92 »

Извинете ме за изпуснатото ;)
Изображение
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maistor_ribar »

Здравейте и от мен :D !Наблюдавайки тестовете на сайта на RAPALA ,ми направи впечатление,че воблерите са вързани директно за влакното.
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
mitq_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitq_p »

Колега ,най-добре е така както са показали от RAPALA :D
Обаче всяка смяна на воблер е свързана с рязане на предния и връзване на новия :?
Ако смениш 10-15 воблера на риболов 1/3 от времето ще ти отиде в тази дейност,ако пък е студено и пръстите ти замръзват или ако си нервен като мен-още повече :D :D
Затова както са писали колегите преди мен-слагай карабинка ако ловиш само с воблери или вирбел с карабинка ако ловиш и с блесни.
Ако обаче смяташ да ловиш само с един или два воблера на риболов спокойно можеш да използвош възела на RAPALA :lol:
Поздрави!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:? Аз си слагам винаги вирбел , защото често сменям . И усукването е причина за това ми деяние и времето за превръзване и ядовете от самия акт и .....затова си слагам ! Несъм забелязъл да пречат на играта на малките воблери и сега като чета се замислям .......ще проверя все пак ! А пък и нали са на номера , та според случая - малки..малък , големи - голям ! Все пак ще го имам предвид и ще стане обект на мое си наблюдение !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
steydi_gb
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: За или против вирбел с карабинка на воблера.

Мнение от steydi_gb »

Здравейте колеги. Произвеждам воблери от 10 години, и моите наблюдения при тестовете на модели до 3-4 гр - карабинката и вирбела развалят играта! За по-големите грамажи практически променения център на тежестта не оказва толкова негативно влияние. Понякога проблема в поведението идва дори от завихрянето на водата от карабинката /при 2-3 см плуващи воблери/. Наслука
SUPERWOBBLERS.Dir.bg
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Зависи много от големината и вида на карабинката.Моето мнение-двойно лагеровано вирбелче с телена карабинка /Owner имат супер модели/ и с малките примамки проблемът е решен.За по-големите примамки пък вирбела е задължителен,според мен. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами както и в други теми съм споменавал - твърдо ЗА вирбел с карабинка без значение от големината на воблера ! Произвеждат се достатъчно миниатюрни вирбели с карабинки - Тиемко , Оунър , Сасаме , Варивас и пр. - които тежът части от грама и не развалят играта на воблера ! Наистина има модели как на Jackson Swimming KUROKAWANMUSHI ( тва Японският Джаксън та да не стаат обърквания :wink: ) които са доста леки но за сметка на това им е сложена доста тежка халкичка като след като се махне халкичката проблема се решава и тъй . Те за този говоря :
Изображение
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”