Спининг за СоМ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Спининг за СоМ

Мнение от krokibg »

Добре ще бъде,новите колеги,които влизат тепърва в форума и не познават хората,да не пишат на ангро а да вземат и да ползват опцията -Виж всичките мнения на .....НИКА на определения човек който ги интересува.Така ще добият поне малка представа за човека,какво е писал,може ли го пустия риболов,разбира ли го и да си направяят изводи.Павката Сестрата си е пич от всякъде и разбирач на спининг риболова.Тествал е поне 70 % ,а може и по голям процент от спининг пръчките продавани не само в България но и такива който ги няма тук.Всяко изказване от рода на горните няколко от нови колеги,показва че изобщо си нямат и бегла представа за каво става въпрос но дръзват да се изказват като че ли са супер специалисти.Така че,млади колеги,идвайте на срещите за да се оподнаете с хората които могат да ви научат на нещо,няма велики рибари или хора.Всички сме се учили от някой и продължаваме да се учим.Спрете да пишете едно към гьотери само и само да си трупате мнения.От това,по-големи рибари няма да станете а само ще си навлечете омразата на колегите.Дано правилно да ме разберете !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Павката Сестрата си е пич от всякъде и разбирач на спининг риболова.Тествал е поне 70 % ,а може и по голям процент от спининг пръчките продавани не само в България но и такива който ги няма тук.
Така е, не го познавам но определено му имам доверие.Със теб също не се познаваме, нито със Godfther но много съм чел и научил и от вас.Винаги когато съм питал нещо сте споделяли и ви имам пълно доверие.А за г-н Ломски найстина много се подразних, поръчах си сопата след почти 2 месеца съветване и проучване.Не мога и да искам да пипна всички сопи които се предлагат в България, затова се доверявам напълно на sestrata.А както казах и по горе надявам се някъде по Марица да се засечем и с Kroki и със Gotfather та да мога да прихване нещо от занаята.За сбирките вече съм на среща, от няколко месеца ползвам сайта и съм се запознал вече с много приятели и съм сигурен че ще се увеличават.Горното ревю на пръчките го направих заради Иво,защото мнението му беше много категорично за пръчка която даже я няма в наличност.Оплетка и тежина на пръта.Хем казва че не се доверява на пръчки по снимка хем е толкова категоричен че не са добри.И понеже ,,оплютата,, от него сопа съм си я поръчал благодарение на хората от форума, а и не е толкова евтина, нормално бе и аз да се подразня.
Здраве да е другото си идва на мястото.
пс.Днеска се иска прошка от по възрастните, така че Прощаваите колеги, простено да ви е и на вас.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

С това че наричам нещата с истинските им имена,си създавам проблеми с разни дечурлига.Винаги казвам каквото мисля и това дразни разни елементи с художественни наклонности.А сега по същество и с простички думи за да е по разбираемо за младите попълнения и без високопарни фрази и чужди думи !!!

Както виждате,спрях да пиша кой-знае колко за сомския риболов,по простата причина че повечето неща са казани на 100% и всеки който си направи труда да прочете всичко,ще научи доста неща които вече я се напишат я не.Какво да кажа,за това че започнах с различни видове пръчки.Имах едно Шимано - Спийд Мастер 2.40,което ми подариха работниците в моята фирма преди много години,което направи стотици екстремни риболови,без да ме предаде нито веднъж.Минах през Дам,Тика и тям подобните,накрая стигнах пак до Шимано!!!Каквото и да говорим и каквото и да пишем,няма фирма с толкова голямо разнообразие от пръчки във всички класове и т.н.Аз специално си падам по спининги с бърза акция и моето скромно мнение е че са универсални.Отчитат си перфектно играта на 99% от примамките !!!Няма малка,няма голяма примамка,отчита си и най малкото потрепване на всяка.Падам си по следния клас пръчки-2.70 или 3.00 метра,бърза акция 50-100.Имайте си на предвид че почти всички фирми се разминават с тези номераций и акций,като човек не може да разчита че каквото е написано на едната пръчка и му е паснало,ще е същото с друга марка и със същата номерация и акция.Има и нещо,което до сега никой не написа или да отчете като фоктор/споменавал съм го преди време пак при спорове за акций и модели/ при риболовстването със спининг.Ако ловиш на влачене от лодка и спининга не ти отчита играта на воблера,значи трябва да намалиш или увеличиш скороста.Ако и при тези ти действия играта не се отчете,провери си шибаната примамка.Ако и примамката е наред,сменяй конеца с по - фин ако ти е дебел, и ако пак няма отчитане,това означава че тази спининг пръчка не е за този вид риболов и си подведен от написаното по нея или от човек препоръчал ти пръчката.Ако си по реката и замяташ от ръка,пак си длъжен да хванеш точната бързина на прибиране на примамката,за да ти се отчете играта и дори най-лекото сторване/лек удар на риба,без да се закачи/и т.н.След всичко което пишем за спинингите,марки и модели,винаги стигаме до най-важното и главно нещо --------- ПАРИТЕ,което ме навежда на мисълта че скоро няма да има обяснили добре и разбрали от първия път читатели,защото парите са фактора и спирачката за да купиш или не дадена пръчка.На 100% съм убеден че ако всеки един от колугите има достатъчно пари,веднага ще си купи най-квалитетната пръчка,като в това число не влизат хората които се бият в задниците за да не ходят в тоалетната по голяма нужда.Поради това че дълги години се занимавам с този вид риболов,при който е задължително да се ползват спининг пръчки/не съръци или колове за домати/,вече ми е достатъчно само да взема пръчката от стойката в магазина,да я подържа в ръка и ако има възможност да и сложа макара,след ивестно прескачане от пръчка на нръчка съм преценил дали тази пръчка ще ми върши работа,без дори да погледна написаните по нея параметри на които отговаря.При теста,за крайното ми решение взимам в предвид и това,дали тази пръчка е строго профилирана и ще се ползва само за определен вид риби или ще е наистина универсалната пръчка,която ще ми даде възможност да ловя от кефала,пъстървата и костура,до едрите бели риби и огромните сомове.Помислете реално и спокойно и когато купувате дадена спининг пръчка,гледайте да влиза в тези параметри описани от мен за да се кефите винаги на риболова,без значение какво ловите.Пиша ви тези неща,за да ви предпазя от грешки и да не се налага да носите на всеки риболов по 2-3 и понякога и четири спининга.Имам няколко пръчки Шимано и умишленно няма да им напиша моделите,за да не ме обвини някой в пристрастност,а и за никой не е тайна че съм фен на марката но когато нещо е хубаво и качественно,човек понякога се пристрастява и самото име на продукта му действа като наркотик - факт.Всеки да си купува такъма според джоба,винаги да му прави тест преди да го закупи и да не се доверява на никакви изказвания или писаници,включително и на моите.В повечето случай всички сме с различни разбирания,всеки си има свое виждане за определен риболов и всеки сам си изгражда тактиката за ловенето на вид риби и си избира такъма и си носи отговорност.Можете да черпите информация,може да взаимствате нещо,може да се доверите на някой врял и кипял колега, ако му имате доверие, но всеки сам си решава дали спининга който си купува ще отговаря на неговите изизсквания.Това са си мои прости истини,които са ме напътствали винаги когато съм избирал спининг пръчка.Стоял съм по половин-един час,като съм зглобявал и разглобявал наред спининги.Оставял съм ги на стойката и пак съм ги взимал за да направя съпоставка между всички тествани на момента пръчки.Признавам че съм си купувал и други модели спининги,които наистина са си вършели перфектно работата и сега когато съм ги подарил,продължават да я вършат.Ходете само в добре заредени магазини в които има богат асортимент от пръчки,само така ще добиете реална представа от това кои марки и модели са читави и кои не.Само за пръчки които не са в магазинната мрежа,човек трябва да се довери на хора които няма да го подведат,визирам двамата Павловци и други колети от форума,които са на ти със спининга от години.В повечето случай пръчките са правени на едно място,като само им сменят надписите и правят леко да се различават от даден модел на някоя марка.Абе,дано съм го написал това което мисля и спазвам от години разбираемо, и да е от полза на всички които искат да си купуват спининг пръчка за сом или други риби,било то на влачене или от брега на някой водоем.На края ще кажа че няма сила на земята и специалист по спининг,които да ме убеди че за всяка риба,трябва да си взимам определена акция спининги ако се опита,просто ще удари на камък.Аз съм на път да си оставя две пръчки 2.70 и 3.00 м на Шимано Спийд Мастер с бърза акция 50-100,и един Файер Блод, смятам че това ще е достатъчно да си ловя каквото си искам,когато си искам и където си искам.Няма балкански поточета,няма огромни язовири и ли големи реки.Ако някой не е съгласен,да казва кога ще ходим за пъстървички и да видим може ли да се лови с горе описаните от мен пръчки, пъсътърви и кефалчета и щуки или непременно трябва да съм с Ул пръчка и дължина 2.10- 2.40.Успех !!!!

Искам специално да кажа на Сестрата,че му се възхищавам за всеотдайноста с която се опитва да помага на всички.Аз обаче,нямам тези нерви и спокойствие да снимам и правя тестове.Винаги ще има хора които ще се опитват да омаловажат направеното от него и ще има заяждания,но това изобщо не е важно на фона на нагледните доказателства които дава.Поздрав и да идва по-бързо пролетната среща на Дунава и да сме живи и здрави да се съберем отново !!! :drinkers: :drinkers: :drinkers:

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

На,Кроки му пожелавам големи сомове,тази година и нека сподели впечатленията си от препоръчаната от мене въдица на Колмик.Според моето скромно мнение изключително подходяща за спининг на сом по Марица.Малко по тежка от Спийд Мастера,малко по-мека/30-80гр./, но изключително здрава и надеждна.Притежава 10бр. тройно закрепени водачи,акция параболична и др.,има и въпросната оплетка/специално за Иво Ломски/.На самата въдица пише тест-7кг.Аз лично си я купих преди 3 години след като вносителят повдигна с нея 5 литрова бутилка с минерална вода на един метър,освен това ми заяви,че е съгласен да се закачат с един Спийд и да се дърпат за да се види коя е по-здрава,макар че това са глупости според мене.Говоря за Пауър Спин на Колмик и то не тежката серия-60-120гр,която е един безумно здрав кол.
Странно,но цената се е повишила от 150лв на 215лв,въпреки това влиза в ценовият клас за спининг на сом по Марица........и още нещо,според мене което е важно-доста е непретенциозна в сравнение с финяшкото Шимано,а аз самият не съм от най-пазещите въдиците си-пръчката е дебело лакирана и не се драска лесно,а тройно закрепените водачи не се изкривяват,държи на удари и по камъни и пясък.
Нямам възможност да кача файлове,ако има някой колега ,нека го направи и искам дебело да подчертая,че не съм фен на Колмик,а на тази въдица,като доказателство са извадените от мене сомове миналата година на Марица.Поздрави на всички.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

:shock: :shock: :shock: :lol: :drinkers: тцтц напрао ми изтекоха очичките на туи му златнои и изчерпателно писане дето сте ударили и още веднъж поклон:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: пред тази всеотдаиност от страна на бат Любо и му пожелавам само трофеи и рекорди тази година из маришките дебри пък ае дано и да намериш възможност и време и предприемеш излет насам че тотално ни забрави тука Любимец :prayer: :lol: :drinkers: мале как се радвам че дръпнахте темата пак от отвъдното :lol: наистина вече бях забравил за нея пък и тои Гошката отдавна се въоръжи с спининг за предстоящия сомски сезон и даже вчера когат си правихме оФроуд из Марица го засякох и се похвали че сефтосал тъкъмчето :wink: то с неговата настоичивост и постоянство не се учудвам въобще :lol: ама си мисля че това са инцидентни случаи на изваждане на риба и несмятам че масово е започнал да гони но си заслужава да се иде :roll: :roll: иначе по темата .. За спиид мастера мога да кажа единствено две неща: еМ лека ,екстревагантна и готина като изпълнение пръчка ,хем здрава и дори неуязвима към удър или изпускане :lol: поне спрямо впечатленията ми към моя пък и аз за 2 години унищожих 3 пръчки и след няколко месеца ползване на този съм изумен :!: ,тъи че наистина които не е бачкал с него и не е почуствал пауъра на тоя спининг моля без категорични мнения че само се заливам от смях тука :lol: :lol: :lol: сигурно звучи глупаво и неуместно ама си казвам квот ми е на душа :lol: дано не се сърди никои :drinkers: поздрави и Успех на всички!!!!! :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

аксел написа:На,Кроки му пожелавам големи сомове,тази година и нека сподели впечатленията си от препоръчаната от мене въдица на Колмик.Според моето скромно мнение изключително подходяща за спининг на сом по Марица.Малко по тежка от Спийд Мастера,малко по-мека/30-80гр./, но изключително здрава и надеждна.Притежава 10бр. тройно закрепени водачи,акция параболична и др.,има и въпросната оплетка/специално за Иво Ломски/.На самата въдица пише тест-7кг.Аз лично си я купих преди 3 години след като вносителят повдигна с нея 5 литрова бутилка с минерална вода на един метър,освен това ми заяви,че е съгласен да се закачат с един Спийд и да се дърпат за да се види коя е по-здрава,макар че това са глупости според мене.Говоря за Пауър Спин на Колмик и то не тежката серия-60-120гр,която е един безумно здрав кол.
Странно,но цената се е повишила от 150лв на 215лв,въпреки това влиза в ценовият клас за спининг на сом по Марица........и още нещо,според мене което е важно-доста е непретенциозна в сравнение с финяшкото Шимано,а аз самият не съм от най-пазещите въдиците си-пръчката е дебело лакирана и не се драска лесно,а тройно закрепените водачи не се изкривяват,държи на удари и по камъни и пясък.
Нямам възможност да кача файлове,ако има някой колега ,нека го направи и искам дебело да подчертая,че не съм фен на Колмик,а на тази въдица,като доказателство са извадените от мене сомове миналата година на Марица.Поздрави на всички.
Аксел,ако е дал господ ще има сомове по Марица не само за мен а и за всеки който ходи и има търпението да стои с часове.Що се отнася до мнението ми за Колмик,просто нямам такова по простата причина че не съм ловил с нея.Човек може да дава мнение за нещо с което е ловил и е извадил някоя и друга риба.Имането на даден такъм,не прави притежателят му познавач на същия,при положение че го държи в гардероба и не ходи да лови с него.Дори и самото ходене,без значима риба няма как да даде представа,какво може или не може да се очаква от пръчката.От доста време се опитвам да подскажа на всички,че за пръчки и макари е хубаво да се говори,когато са изпробвани на 100 процента с някоя много хубава и борбена риба над 20-30 килограм.Говоря за такъм който е за точно такива риби.Много неща се пишат на карамба и нямат нищо общо с истината,точно поради причината че повечето притежатели не могат да се похвалят с такъв улов.Има доста майстори в различните класове риболов и с различни спининги,но се опитах да обясня,че не трябва да се робува на акций и тестове.Просто всеки трезво мислещ колега ще разбере какво искам да кажа.Има пръчки с всякакви акций,за всякаква риба и т.н,може обаче всеки да си намери такава,която да му даде възможност да лови всякаква риба,без да се съобразява с акций и тям подобни.Ако въдицата ви е избрана правилно,когато сте на реката можете да се чувствате спокойни,когато ловите кефал например и по време на риболова,ако ви удари голяма и мощна риба ще я извадите на 100%.Виждал съм доста колеги около мен,които са късали конците или кордите,защото са на река където може да се очаква всичко а не са го предвидили при избора си на такъм.Ако обаче се правите на разбирачи и вземете спининг за кефалчета с тест 5-15 или нещо подобно,много ми е интересно какво ще се случи и как ще псувате след рибата.Нямам намерение да споря с никой,просто пиша една истина,която няма оборване по никакъв начин,особено на практика.Иначе на теория,все ще се намери някой който да напише романа глад,но действителността е съвсем друга когато си на реката и ти удари товарния влак :lol: :lol: :lol: :lol: С пръчка която можеш да извадиш 30-40кг риба,можеш да извадиш всяка друга по-малка риба,но с тези кекавите с акция 5-15,освен да срежеш влакното,поне него да спасиш,друг вариант няма или трябва да се хвърлиш във водата и да докопаш подводницата с ръце и с зъби да я извадиш на брега.Успех на подводничарите и ще се радвам,ако някой вникне в това което пиша и да помисли,преди да се прави на писател и голям разбирач.Това е истината и няма друга,просто съм го изпитал на собствен гръб и няма да ви обяснявам безсилието ми,когато рибата си прави каквото си иска по простата причина че въдицата ми беше толкова кекава че нямаше как да се противопостави на яките пориви на тази риба и течението - около 15 кг.Тук няма нищо общо риболова по планинските рекички,където максималната големина на рибите може да е 1.5-3кг,ако селските бекове са оставили някоя баба пъстърва за планинските ни колеги рибари.Оставям ви на спокойствие да си помислите и асимилирате какво пиша и какво искам да кажа,тези които ме рззбират - добре а за другите,нека да им се случи и тогава ще дойдат на моя,но първо ще изживеят разочарованието.Успех и наслука през новия сезон.

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Виж,Ендуро,не се правя на познавач,доволен съм от пръчката миналата година имам няколко риби с нея-19кг,8кг,9кг,29кг,6кг,освен това имам късане на 30лб. Паур Про,както и изправяне на тройки Оунър от по-големи екземпляри и във всички тези случаи пръчката се държеше прекрасно.Просто светът не започва и не свършва с Шимано,между другото тази година ще съм с едно японче Туйн Пауър 4000ФС.......ще го видя колко пари струва и тогава ще давам мнения за него,а ако ще взема спининг на Шимано ще е от серията Монстер.Поздрави.Късметлия си, лесно е на Любимец по-малко рибари и повече риба,съвсем различно е в Пловдив.
П.С.Предполагам,че Весо Колмика,няма да откаже демонстрация на пръчката си,а никой не се нави да вдигне 5 литрова бутилка с минерална вода с Шиманото си,пръчката си е твоя пробвай.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Да,ясно за на Веско Колмика - колмиците,но ти да си чул да отричам всичко друго и да карам всеки да си купува само Шимано!?!?!?.Едно е че съм фен на марката,а съвсем друго е да карам някой на сила да си ги купува.Аз пиша това което съм изпробвал и ловил с него а за купуването,всеки сам си взима решение. Към Ендуро се обръщаш на ник,но мен визираш.Ендурото скоро се здоби с Шимано,ако трябва да сме точни.Аксел,просто когато чете,човек трябва да вниква в това което се пише,за да не си прави грешни изводи.Иначе,браво за Колмиците на Веско,дето вдигат 5 литлови туби с минерална вода.Ако се върнеш доста назад,ще прочетеш какво съм извадил на Пясъчник от лодката,пред свидетели, с Шимано за съжаление,не с Колмик,ама това е друг въпрос !!!

Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

супер за теста с бутилката ама въдиците са за съвсем други предназначения пък лично за мен наи добрите тестове се правят на реката при зверски напъни в закачки или още по добре в борба с големия добитък и мисля тва че вдига 5 литра или 10 не е гаранция за безспорна здравина и нечупливост и др. :lol: Просто е нереално да се твърди дори че има неуязвима и неразрушима въдица пък ако ще и с извънземни характеристики :lol: аз така виждам нещата и свъм влюбен в тази марка и дано успея да си увелича арсенала с поне една Стела до началото на лятото :drinkers: и мисля това че Шимано в изпълненията си като спинигите от средния и високия клас са с страхотни качества и възможности и аз започнах да им симпатизирам съм доволен както от Спиида така и от Биист мастера и от Форс мастера на двамата колеги с които въртим :wink: мятал съм безброи часове и с тях :roll: , мисля че е глупваво да се разбира като подканва народа да си купува само Шимано или да се прави реклама. Така е светът не започва и не свършва с Шимано, но все пак има заклети фенове Цесекари или Левскари аи ходи им натякваи че светъ не започва и несвършва с еди кои си отбор :lol: :lol: :lol: въпрос на иЗбор и ФИНАНСОВА ВЪЗМОЖНОСТ :!: :!: :!: :!: Поздрави!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinkers:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Специално за тежкият спининг отскоро на нашият пазар има едни доста по-читави ( отношение цена/качество ) пак "жълти" въдици :wink: Мейджър Крафт при един и същи клас са по-евтинки от предлаганите ни Шимана с доста по-добра изработка и с така желаната дълга дръжка която липсва при Ст. Кроа примерно . Тва само информативно щото едно няма да седна да си купувам въдица за тежък спининг от брега , второ имам голяма непоносимост към ЕВАта като материал за дръжки а болшинството Мейджъри са баш с такава та ........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,дай някакъв линк да ги видя тия жълтури кво са направили :roll: Вече се ошашавих от ппростотийте на жълтурковците.Събраха всичко на едно и бълват всякакви макари и пръчки.Дай линк да ги поразгледам да видя поне на какво приличат !!!

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами Любе ето ти :

http://www.plat.co.jp/english/bass/major/top.htm

В България има основно моделите за твоят риболов и основно с ЕВА дръжки . Със сигурност ги има в Русе , Варна , Бургас и София . Предполагам че Ицо Трайков все ще измисли нещо да ги пипнеш сметам :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:shock: Баси ДОКЛАДИТЕ... :shock: Докато изчета темата, една кутия цигари изпувках.... :lol: :lol: :lol: Щадете ме бре хора по кратичко моля...

п.п Сега почвам от начало да чета, че не Ви разрах....
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ето ги :arrow: MAJOR CRAFT
Изображение
Не са точно за тежък спининг, но за щукарки стават.
Официалният сай е този http://www.majorcraft.co.jp/

п.п. Очакванията ми бяха по-големи. Не ги харесаха и колегите от Русе.
-none-
новобранец
новобранец

Мнение от -none- »

здравейте, да не пускам нова тема та да попитам тук някой дали е ползвал чери на бъркли с дължина 3м и акция 20- 40 за риболов на сом. Като минуса за теглото си го знам от сега, но не ме бърка. Мерси предварително
Всичко започна с Делфин 5:)))
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”