Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

макародържача ще издържи ли ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
макародържача ще издържи ли ?
Момковци , купих си боло - NEXAVE BX TE5 - 600.Дори вчера го пробвах - ГОЛЯМО капо ама пръчката кефи .
Уф , забравих си въпроса да се хваля .
Ще издържи ли макародържача /или както там се казва ,ама ми изглежда нифелно /ако всеки път свалям и слагам макарата /не ми се дават поне засега пари за нова ,ще ползвам тая от блеснарката/.
Уф , забравих си въпроса да се хваля .
Ще издържи ли макародържача /или както там се казва ,ама ми изглежда нифелно /ако всеки път свалям и слагам макарата /не ми се дават поне засега пари за нова ,ще ползвам тая от блеснарката/.
-
- разбира нещата
Re: макародържача ще издържи ли ?
и аз съм са такова боло колега мисля че няма да имаш проблеми с макародържача......

-
- сериозен играч
Нямаш ядове,аз също ползвам това боло на 5метра,много стегната и приятна пръчка за целодневен риболов!Имам и SPEED MASTER BOLO-MATCH 6метра,точно в макародържача имам забележка на таз сопа,просто при по силно замятане се чува едно пукане в макародържача.При по обстоен оглед,лака на държача се беше спукал!За момента нямам проблем с болото,но зне ли човек!
-
- разбира нещата
ай ти знайш коло съм се чудел от какво пука, тю да му са невиди отивам да вида лака дали е здрав...............yzyna написа:Нямаш ядове,аз също ползвам това боло на 5метра,много стегната и приятна пръчка за целодневен риболов!Имам и SPEED MASTER BOLO-MATCH 6метра,точно в макародържача имам забележка на таз сопа,просто при по силно замятане се чува едно пукане в макародържача.При по обстоен оглед,лака на държача се беше спукал!За момента нямам проблем с болото,но зне ли човек!

-
- разбира нещата
Сега като погледнах всичко е ок. Моето боло е NEXAVE GT 3-606 TE.

-
- ще става разбирач
Баси,човека пита дали закопчалката на макародържача ще устиска ако след всеки риболов сваля макарата ,вие го засилихте за лака
.
Пич,според мен не е редно да сваляш макарата след всеки риболов и да я слагаш преди следващия...този тип макародържачи не са направени баш затова.
Разбира се всеки гледа от своята камбанария,ти не си казал колко често ползваш болото...лично аз не мога да си представя как почти всеки ден през сезона свалям макара и я слагам наново.

Пич,според мен не е редно да сваляш макарата след всеки риболов и да я слагаш преди следващия...този тип макародържачи не са направени баш затова.
Разбира се всеки гледа от своята камбанария,ти не си казал колко често ползваш болото...лично аз не мога да си представя как почти всеки ден през сезона свалям макара и я слагам наново.
-
- сериозен играч
Докторе,какви са твоите опасения?Пич,според мен не е редно да сваляш макарата след всеки риболов
-
- ще става разбирач
Вземи една болонеза,разгледай добре макародържач, и по-точно механизма за фиксиране на макарата,виж пластината и ламаринките,които ,,закопчават" подвижния фиксатор и помисли какво ще стане с тях ако ги прищракваш всеки ден.Първа се преебава пластината,която запъва в зъбчетата по тялото на макародържача и държи фисатора притегнал макарата,фиксатора почва да изпуска и макарата може да ти падне в краката.На второ място,по-трудно,но също се случва,извитите пластини,които осигуряват плъзгането на фиксатора и го придържат за макародържача също може да се деформират(особено ако са от по-калпав материал-по-меки),което ти осигурява и едно клатене на макарата перпендикулярно на болото.yzyna написа:Докторе,какви са твоите опасения?Пич,според мен не е редно да сваляш макарата след всеки риболов
И на трето място-лично аз не мога да си представя всеки път да нанизвам влакно през водачите и да връзвам монтаж-отивам за риба с поставен,утежнен монтаж,а болото транспортирам в твърд калъф с място за макарата.
-
- сериозен играч
Аз лично,свалям макарата след риболов,болонезите които ползвам,са в твърди калъфи,с двоен цип.По принцип не е проблем да оставя макарата на държача,но при затварянето на циповете,често захапват влакно и се налага при вързан такъм,да правя всичко наново.На мен също ми е писнало да свалям и качвам макари,но за момента предпочитам,а и смятам че е по надежно да се съхраняват така!
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря на всички .Не мисля да я свалям всеки път , само като се правя на спинингист .
И на мен като на доктора механизма не ми изглежда достатъчно надежден .
Благодаря още веднъж за мненията.
ПП Ще се купува нова макара специално за болото , разбра се то
И на мен като на доктора механизма не ми изглежда достатъчно надежден .
Благодаря още веднъж за мненията.
ПП Ще се купува нова макара специално за болото , разбра се то