Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Re: Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
След успешното начало на Март с бялата рибка, която ви показах в една друга тема дойде ред отново на топлия канал
Понеже от предния ден в главата ми бяха само бели риби това трябваше да е основния обект за риболов и в понеделник... Затова се захванах изцяло със силиконите и се впуснах в опити
Времето беше малко ветровито, но иначе приятно слънчево. Не бързах, защото имах пред себе си цели 4 часа за риболов, а и защото къде да бързам, когато съм вече там с въдичка в ръце
Някой обаче беше по-нетърпелив от мен
Първия опит за кълване дойде с първото хвърляне - някаква рибка се опита да ми открадне силиконеца точно когато ги измъквах от водата
Викам си "Аха, ще има бели рибки и днес"!
След малко второ кълване- празно, а след него още едно - също толкова празно
Хм?! Зачудих се какво става и си разгледах примамката - безименен туистър в наситено оранжев цвят. Имаше следи от зъбки по себе си, което не бе типично за белите риби, но което въпреки всичко не ме разубеди че си имам работа именно с тях
Това ми заблуждение остана още известно време, докато поредното кълване не се превърна в първата ми рибка за деня! Сега всичко се подреди и разбрах, че отдавна бях забравил, че в тукашните води някой има и по-остри зъбки:

Красива щучка точно 1.5 кг.
След нея, със закъснение от около половин час дойде и втора - този път на силиконов шад "Смуки". Същата примамка, която преди няколко дни разлових с маломерна бяла рибка
Сега се разписа със щука около килце:

Тя замина обратно във водата, за разлика от първата, която реших да задържа този път за себе си

Седях и хвърлях още с надежда, че белите риби все пак ще се покажат, но това така и не стана. Реших, че няма повече какво да желая от този ден, пуших последна цигарка под надзъртащата вече луна и усмихнат се прибрах вкъщи.
За пръв път от доста време насам почувствах, че риболовът ми дойде в повечко и че бе време за почивка
Дали и ЕГН-то не започва да се обажда вече?!
Поздрави!

След малко второ кълване- празно, а след него още едно - също толкова празно

Красива щучка точно 1.5 кг.

След нея, със закъснение от около половин час дойде и втора - този път на силиконов шад "Смуки". Същата примамка, която преди няколко дни разлових с маломерна бяла рибка

Тя замина обратно във водата, за разлика от първата, която реших да задържа този път за себе си

Седях и хвърлях още с надежда, че белите риби все пак ще се покажат, но това така и не стана. Реших, че няма повече какво да желая от този ден, пуших последна цигарка под надзъртащата вече луна и усмихнат се прибрах вкъщи.
За пръв път от доста време насам почувствах, че риболовът ми дойде в повечко и че бе време за почивка

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Живко Василев
- разбира нещата
Поздрави за добрите рибки, радват окото

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Браво ,много се радвам на успеха и за бялата и за зъбатата
.Дунав си остава засега най добрата дестинация за през лятото\поне за мен\.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- brandon76
- ще става разбирач
Браво,Стефко отличен излет си спретнал,а и репортажите ти са супер
Поздрави

-
- и господ не е толокова добър

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Това са добри признаци за наближаващото масово нападение по бреговете на Дунав.
Дано и по нашия край се завъртят по яки риби.
Браво Стефко,има какво да се учи от теб!
Дано и по нашия край се завъртят по яки риби.
Браво Стефко,има какво да се учи от теб!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
браво.там на топлия е друга работа нищо общо с дунава .миналата седмица при големия студ -15 бяхме с колегата MIR4EV и хищника се разпра от игра.много дребница>>много зъбатки